Çözüldü "Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Horseman

Kilopat
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
309
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar

Oyun oynarken 2-3 kez aynı durumla karşılaştım. Bir anda oyun donuyor ve siyah ekran veriyor ardından oyun kapanıyor. Bu sorunun çözümü nedir?

Ekran kartı AMD Radeon RX 5600 XT
Sürücü Güncel.
hata.jpg
 
Çözüm
Arkadaşlar ben problemi çözdüm.

Öncelikle benim ekran kartı XFX RX 5600 XT 14Gbps modeli. Kart Orijinal olarak BIOS'u 12Gbps ben 14Gbps olarak güncelledim ve BIOS ayarından Smart Access Memory aktif hale getirdim. Her gün defalarca bu hatayı alıyordum fakat bu ayarlardan sonra hiçbir problemim kalmadı.

Siz de BIOS ayarlardan Smart Access Memory'i açın ekran kartınız tam performansta çalışsın. Büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Not: Aynı karta sahip kişilerde sorun devam ederse Ekran kartı BIOS'unu güncellesinler. Tabii her türlü sorumluluk size ait.

Burada Smart Access Memory nasıl açılır uygulamalı anlatmışlar. Bu sayede bu sorundan kurtuldum :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sorunum çözülmüş duruyor yaptıklarımı sizlerle paylaşayım belki derman bulursunuz.

1. Güç bağlantılarımı kontrol ettim.
2. Bilgisayara format attım ve AMD'nin son sürümüne güncelledim
3. Biosdan xmp'yi devre dışı bıraktım.

Windows olay görüntüleyici hatayı belirlemenizde bir nebze yardımcı oluyor loglara bakarak bir ipucu yakalayabilirsiniz.
 
arkadaşlar DDU ile sürücüyü kaldırıp geri yüklüyorsunuz hiç bir sıkıntı kalmıyor haberiniz olsun ben yaprım rahat rahat cp2077 ve mafia definetive editionu oynadım haberiniz olsun. Atıp durdugu içi n oynayamıyordum sıkıntım kalmadı.
 
Merhaba aynı problemi yeni aldığım rx 560 4gb ekran kartında yaşadım.şuan serviste ve bana görüntü attılar,video yani. Adamlar oyunu oynuyor akşama kadar sıkıntı yok , bende ekran kararıyor oyuna girince yada hata alıyorum dedim.BIOS ve Windows u güncelleyin Sonra En güncel sürümü yükleyin amd'den dediler kart yarın gelir muhtemel .biosu ve windowsu güncelleyip deneyeceğim.
 
Sapphire RX 5600XT kullanıyorum. Ne yaptıysam çözemedim. DDU ile kaldırdım olmadı, 0 Windows kurdum olmadı, Sapphire ile iletişime geçtim sanki biz yapmıyormuşuz gibi sürücünüzü güncellediniz mi? Diye soruyorlar... Çözebilen var mı?
 
Arkadaşlar Bir haftadır sürücü zaman aşımına uğradı hatası alıyorum AMD software güncellemeleri denetle diyorum güncel diyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz lütfen?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı