Site kurmak için öncesinde ve sonrasında nasıl yollar izlenilmeli?

Verebileceğim bir tavsiye var ki benim için büyük bir sorun olmuştu. Hosting hizmeti alacağın firmaya çok dikkat. İsim vermek istemiyorum fakat her yerde reklamı çıkan güleryüzlü firmalardan kesinlikle uzak dur, başarılar.
Sebep? Meraktan soruyorum. İleride benim işime yarayabilir.

Verebileceğim bir tavsiye var ki benim için büyük bir sorun olmuştu. Hosting hizmeti alacağın firmaya çok dikkat. İsim vermek istemiyorum fakat her yerde reklamı çıkan güleryüzlü firmalardan kesinlikle uzak dur, başarılar.
Kendi bilgisayarımı sunucu olarak kullanabilir miyim peki?

Var say ki siteye aylık ortalama 2000-4000 kişi ziyaret ediyor. O zaman durumlar nasıl olur?
Öncelikle belli bir kitleniz yoksa para kazanmak için bu işe girilmez. Neden mi ?

1-) Uzun bir süre Google bey sizi yeterli görmediği için organik kitleye sizi sunmuyor.

2-) Sitenize bir kaç kişi giriyor bunlardan belli bir gelir elde etmek istiyorsunuz fakat yine Google bey Adsense başvurunuzu kabul etmiyor.

3-) Bunu insanlar genellikle anket çöz para kazan gibi algılıyor bazı blog sahiplerinin internetten para kazanma isimli yazılarından dolayı. Fakat bu bir yatırım ve hobi meselesi.

Öncelikle merhaba, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Acaba sitenin yayılmasının hızlı bir yolu var mı? Ve reklamlar dışında gelir elde edebilir miyim?

- Kaliteli ve benzersiz içerik.
- SEO.
- Sosyal medya.
- Reklam.
Yayılması için en etkili faktörler.

Reklamlar dışında tanıtım yazısı veya banner reklam satarak gelir elde edebilirsin.

Gelir konusuyla başlayacağım. 1 yıl kadar bir süre hiç para kazanmamayı göze almalısınız (çok absürt bir çıkış hariç). Adsense reklamlarıyla büyük bir kitle olmadığı sürece kazandığınız ücret düşük olacaktır lakin eğer adınız bilinir ve de insanlar tarafından siteniz ziyaret edilirse bir süre sonra sponsorlu içerikler için markalar kapınızı çalmaya başlayacaktır. Tabii bu dediklerimin olması için oturmuş bir kitleye ihtiyacınız olacak bu kitle de zaman geçtikçe, insanlar sitenizi keşfettikçe gelecek. Sitenin yayılması kısmında ise gerçekçi olacak olursak eğer, reklam vermelisiniz. Bu reklamları instagramdan verebilir ya da başka mecralardan da verebilirsiniz lakin İnstagramda bir girişimcilik hesabım vardı ve reklam ücretlerini hemen hemen biliyorum bu yüzden fiyat/verim açısından baktığımızda instagram bir numaralı reklam bölümü. Konu instagrama geldi. Siten için bence kesinlikle bir instagram sayfası kurmalısın çünkü site kurup direk okuyucu beklemek yerine instagram sayfası kurup burada yarattığın kitleyi sitene yönlendirebilir, çift yönlü bir akış oluşturabilirsin ve de sakın reklam ücretlerinden gözün korkmasın 8-10 tl gibi bir ücrete istediğin yaşta, cinsiyette ve de konuda 2-4k kişiye erişebiliyorsun. Konudan konuya ve de sayfadan sayfaya değişiyor lakin genelde bu civarlarda oluyor. Benden bu kadar eğer başka bir sorun olursa cevaplayabilirim.

Gelir konusuyla başlayacağım. 1 yıl kadar bir süre hiç para kazanmamayı göze almalısınız (çok absürt bir çıkış hariç). Adsense reklamlarıyla büyük bir kitle olmadığı sürece kazandığınız ücret düşük olacaktır lakin eğer adınız bilinir ve de insanlar tarafından siteniz ziyaret edilirse bir süre sonra sponsorlu içerikler için markalar kapınızı çalmaya başlayacaktır. Tabii bu dediklerimin olması için oturmuş bir kitleye ihtiyacınız olacak bu kitle de zaman geçtikçe, insanlar sitenizi keşfettikçe gelecek. Sitenin yayılması kısmında ise gerçekçi olacak olursak eğer, reklam vermelisiniz. Bu reklamları instagramdan verebilir ya da başka mecralardan da verebilirsiniz lakin İnstagramda bir girişimcilik hesabım vardı ve reklam ücretlerini hemen hemen biliyorum bu yüzden fiyat/verim açısından baktığımızda instagram bir numaralı reklam bölümü. Konu instagrama geldi. Siten için bence kesinlikle bir instagram sayfası kurmalısın çünkü site kurup direk okuyucu beklemek yerine instagram sayfası kurup burada yarattığın kitleyi sitene yönlendirebilir, çift yönlü bir akış oluşturabilirsin ve de sakın reklam ücretlerinden gözün korkmasın 8-10 tl gibi bir ücrete istediğin yaşta, cinsiyette ve de konuda 2-4k kişiye erişebiliyorsun. Konudan konuya ve de sayfadan sayfaya değişiyor lakin genelde bu civarlarda oluyor. Benden bu kadar eğer başka bir sorun olursa cevaplayabilirim.
Çok teşekkür ederim, gerçekten aydınlatıcı bir metin olmuş. Eğer bir sorun ile karşılaşırsam size danışırım. Teşekkürler.

Merhaba tek kişiden ziyade bir grup olarak içerik üretecekseniz işiniz daha kolay olur, çünkü sürekli içerik üretme psikolojisi gerçekten dışarıdan bakıldığı kadar kolay değil. İşin maddi kısmına gelecek olursak, önce ortalama olarak cebinizden ne kadar çıkar onu düşünelim. WordPress kullanacağınızı varsayarsak domain + hosting + profesyonale e-posta 2 yıllık olarak hesaplarsak ortalama 1000-1300 TL civarında olur. Birkaç eklentiye de para ödeyeceğiniz varsayarsak ilk iki yılda sadece temel gereklilikler için 1500 TL diyebiliriz. Ardından viral olabilmek ya da en azından okunabilmek için bol bol reklama ihityacınız olacak fakat burası göründüğü kadar masraflı ve meşakatli değil. Web sitenizin sosyal medya hesaplarından gayet uygun fiyatlara gayet iyi reklamlar verebilirsiniz. Bu kendi bütçenize ve amacınıza göre değişecektir.

Adsense gelirine gelecek olursak şu linkten ortalama(tahmini) Adsense gelirinizi öğrenebilirsiniz. Oyun, eğlence kategorisinde aylık 50.000 görüntülenmeye yılda 2.500 TL ödüyor. Tabii ki bu sayının bir tahminden ibaret olduğunu da unutmayın. Tabi bu durum motivasyonunuzu da bozmasın, belki de şirketlerden veya şahıslardan reklam alır ve gelirinizi bu şekilde de sağlayabilirsiniz. Şimdiden iyi çalışmalar.

Son olarak maalesef insanların artık Blog, Site okuduklarını zannetmiyorum artık sürekli video içeriği tüketiliyor. Yolunuz gerçekten zor ve meşakatli olacak umarım başarılı olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı