Sıvı soğutma düzgün soğutmuyor

Enesyaavuz

Centipat
Katılım
4 Ocak 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
G-SKİLL Ripjavs 16x2gb 3600mhz
Ekran kartı
ASUS Dual RX6600XT
Anakart
ASUS Prime B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım arızalanmıştı ve garantiye yolladım. İşlemcimi değiştirdiklerini söylediler. Bugün garantiden geldi ve önceden kullanmakta olduğum Cooler Master Masterliquid ML240L V2 soğutucumu taktım ve termal macun olarak da Thermal Grizzly hydronaut sürdüm önceden Cooler Master MasterGel Pro sürülüydü şimdi kullandığım termal macun daha kaliteli olmasına rağmen sıcaklık değerleri korkunç. Önceden sistem boştayken CPU 35-40 yük altında 60-65 derecelerdeydi. Şimdi ise boşta 50-55 yük altında 85-95 derecelere kadar çıkıyor. Hatta en basitinden Chrome'u bile açınca anlık 70-75 dereceleri görüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Malum havalar çok sıcak oda sıcaklığım 36 derece falan ama bunun 20-30 derecelik bir sıcaklık farkı yaratacağını sanmıyorum. Termal macunla montajı da doğru yaptığımı düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Eğer işlemci soğutucuyu düzgün taktım diyorsan bence sorun işlemcide çünkü tek değişen parça. Aldığın sıcaklıklar oldukça absürt. Satıcı ile görüşsen tekrardan gönderin diyecekler ama başka bir çözüm yolu var mıdır bilemiyorum.
 
Sıvı soğutmada önceden bir sıkıntı yoksa şimdi de bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Genelde sıvı soğutma fanlarını kullanıcılar ters takıyor. Fakat sizde de öyle bir durum yok sanırım sorun işlemciden kaynaklı olabilir. Yakınınızda bir arkadaşınız varsa farklı bir soğutucu ile deneyebilir misiniz? İşlemci hala ısınıyorsa iletişime geçip geri gönderin işlemciyi paranızla rezil olmayın.
 
Yarın görüşeceğim müşteri hizmetleriyle. Tanıdık bir bilgisayarcı var ona sordum belki soğutucu dengesiz oturmuş olabilir arada hava boşluğu olabilir dedi bir daha söküp takmak mantıklı mı sizce böyle bir durum olabilir mi?
 
Kardeş soğutucuyu bilen birinden yardım alarak tekrar tak sonuç yine aynısı ise bozuk işlemci vermişlerdir sana.

Şimdi sorum belki saçma olacak ama işlemcinin bozuk olması gibi bir durum olabilir mi?
Çünkü garip görünen hiçbir durum yok performans olarak. Bilgim olmadığı için soruyorum.
 
Knk düşük ihtimal. Kullanılmış ürün vermediler ise sana. Sen soğutucuyu bir bilen ile tekrar montaj yap öyle dene yine aynı olursa bu sefer garantiye yollarsın.
 
Kanka düşük ihtimal. Kullanılmış ürün vermediler ise sana. Sen soğutucuyu bir bilen ile tekrar montaj yap öyle dene yine aynı olursa bu sefer garantiye yollarsın.

Pompayı çıkarıp tekrar taktım. Sorun bir nebze düzeldi örneğin oyun oynarken 58-65 derecelerde dolaştı eskisine göre hala fazla ama hava sıcaklığına veriyorum. Şu an tek sorun şu ki OCCT testi başlatıyorum veya herhangi bir test programını sıcaklık anında 80-85 derecelerde dolaşıyor.
 

Geri
Yukarı