Sıvı soğutma kasanın üst tarafına takılır mı?

Bu konuda emin misiniz hocam?

Şu videoyu izlediniz mi? Siz hangi testlere baktınız, hangi videoları izlediniz bilmiyorum ama Gamers Nexus'un videosunu İzlemediyseniz bir bakın. Bu işin nirvanası bu arkadaşlardır. Her gördüğünüze inanmayın, internet bu sonuçta. En ince detayına kadar teknik veri paylaşır bunlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En sağlıklısı üst tarafa takmaktır. Ön tarafa takacaksanız da videoda nasıl olması gerektiğini gösteriyor Steve. Aksi şekilde takarsanız AIO'nuz kısa sürede ölebilir.

Bunu izledim ve izlediğim diğer videolarda bu arkadaşa çok diss atılmıştı ve buna karşılık sonuçlar paylaşıldı. Ben kendi soğutucumu üst ve ön olarak ikisini de denedim gerek ses olarak gerek soğutma olarak internetteki testlerle aynı sonuçları aldım. Üstte çok ses ve 2-3 derece daha az soğutma varken önde daha az ses ve daha fazla soğutma performansı aldım. İki soğutucumda da denedim ilk h115i di ve şu anki kullandığım 360RH. Somut olarakta doğruladığım bir sonuç internetteki herşeye güvenme derseniz öne takılmamalı üste takılmalı diyen bir bu arkadaşı gördüm maalesef :/.

Sıvı soğutmada ideal olan kasa üstüne takmaktır. Öne takıldığında sıcak hava kasa içerisine üflenir. Özellikle ekran kartı sıcak havayı çekip daha da sıcak olur. Anakart bileşenleri ve RAM'lerden bahsetmiyorum bile. Sonuçta anakartın heryerinde ve RAM'lerde ısı sensörü yok. Mantıken ters geliyor bana.
Sıvı soğutmayı üste kurduğunda kasa önündeki fanlar da içeri iyi üflemeli ki oyunda ekran kartının yükselen sıcak havasını değil de öndeki serin havayı çeksin sıvı soğutma fanları.

Bu konuda emin misiniz hocam?

Şu videoyu izlediniz mi? Siz hangi testlere baktınız, hangi videoları izlediniz bilmiyorum ama Gamers Nexus'un videosunu İzlemediyseniz bir bakın. Bu işin nirvanası bu arkadaşlardır. Her gördüğünüze inanmayın, internet bu sonuçta. En ince detayına kadar teknik veri paylaşır bunlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

En sağlıklısı üst tarafa takmaktır. Ön tarafa takacaksanız da videoda nasıl olması gerektiğini gösteriyor Steve. Aksi şekilde takarsanız AIO'nuz kısa sürede ölebilir.

Kardeşim bende yakında zamanda pc toplıcam ama bu videoda dediğin gibi üste koy demiş ama birde
şu video var burdaki adam buna atıf yaparak konumuş sanırım değil mi ? Bu adam nereye koymamızı söylüyor bilgin varmı ingilicezce olmadığı için çok anlayamadım :/

En verimli soğutma kasanın üst kısmına takılması üst kısım pompanın ömrünü uzatır ve ön tarafa takarsınız ama üst taraf gibi soğutma aynı olmaz ben denedim öne taktım işlemcim boşta 50 derece ekran kartı boşta 55 derece üste taktım işlemci 40 derece ekran kartı boşta 45 derece farkı siz söyleyin.

En verimli soğutma kasanın üst kısmına takılması üst kısım pompanın ömrünü uzatır ve ön tarafa takarsınız ama üst taraf gibi soğutma aynı olmaz ben denedim öne taktım işlemcim boşta 50 derece ekran kartı boşta 55 derece üste taktım işlemci 40 derece ekran kartı boşta 45 derece farkı siz söyleyin.
Teşekkürler bende üst kısma takıcam sanırım .

Şimdi şöyle bir sorun var ama. Tek bir tane egzoz fanı ile 6900xt gibi ısınan kartın olduğu yerde hava boşaltımını nasıl yapacağız? Ve planlamayı fotoğraftaki gibi yapınca sirkülasyon ne kadar sağlıklı olacak? Maviler içeri giren hava. Kırmızı ısınan hava. Üstten giren hava radyatörden geçtiği için ısınmış olacak ve sıcak hava kolayca yükseleceği için GPU'dan gelen sıcak havayla ortada şenlik olacak. Tek bir adet egzoz fanın yeterli olacağını düşünmüyorum o yüzden. Ben radyatörü öne taktım ve üste egzoz daha yerleştirdim. Toplam 3 egzoz oldu. Ama bir şekilde bunun orta yolunu bulmak lazım. 3-5 derece oynuyor GPU'da. İçeri sıcak hava sokuyorum çünkü.

Dosya Ekleri

• kasacık.jpg
    kasacık.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 259
Şimdi şöyle bir sorun var ama. Tek bir tane egzoz fanı ile 6900xt gibi ısınan kartın olduğu yerde hava boşaltımını nasıl yapacağız? Ve planlamayı fotoğraftaki gibi yapınca sirkülasyon ne kadar sağlıklı olacak? Maviler içeri giren hava. Kırmızı ısınan hava. Üstten giren hava radyatörden geçtiği için ısınmış olacak ve sıcak hava kolayca yükseleceği için GPU'dan gelen sıcak havayla ortada şenlik olacak. Tek bir adet egzoz fanın yeterli olacağını düşünmüyorum o yüzden. Ben radyatörü öne taktım ve üste egzoz daha yerleştirdim. Toplam 3 egzoz oldu. Ama bir şekilde bunun orta yolunu bulmak lazım. 3-5 derece oynuyor GPU'da. İçeri sıcak hava sokuyorum çünkü.
Üst tarafata ki radyatör fanları egzoz olarak ayarlanır. Doğrusu budur.

Peki bu seferde sıcak havayı çekip radyatöre aktarıyoruz ve sıvıyı soğutmak yerine ısıtıyor. Bu nasıl olacak hocam?
Sirkülasyon düzgün olduğu sürece radyatörden geçecek havanın sıcaklığı işlemciyi sandığın kadar etkilemiyor. En fazla 1 veya 2 derecelik farklar görebilirsin. Radyatörün üstte veya önde olması fark etmeksizin, üst tarafın egzoz olması daha sağlıklı olur. Gel gelelim tek egzoz fanının yeterli olması imkansız. Resimde ki gibi kurulum yapılırsa kasa içinde negatif basınç olur ve içeri üflenen havanın büyük bir kısmı geri itilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı