Sıvı soğutma mı, hava soğutma mı?

bilal232

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
518
Çözümler
3
Bilgisayarı oyun için kullanıyorum, bazen gerek 10 saat, bazen 15 saat oyun oynadığım oluyor.
Bunun için sıvı soğutma mı daha yararlı olur yoksa hava soğutma mı ?
 
Overclock ,render gibi işlemciyi ısıtacak ve yoracak işlemleri yapmıyorsanız sırf oyun için hava soğutma bence daha uygun ve masrafsız olur.
 
Arkadaşlar sıvı soğutma yalnızca, hava soğutmanın yetersiz kaldığı durumlarda mantıklıdır. Bunun dışında sıvı soğutmanın estetik yönünü arzulayan kişiler için tercih sebebi olabilir.

Sıvı soğutma almadan önce; gerçekten üst düzey bir soğutma performansına ihtiyacınız olup olmadığını veya sisteminizde sıvı soğutmanın estetik avantajlarını barındırmak isteyip istemediğinizden, buna değip değmeyeceğinden emin olun.

Gidip de 120cm radyatöre sahip sıvı soğutma sistemlerini tercih etmenin hiçbir mantığı yok anlayacağınız. Kabul edilebilir tek mantık estetik kaygılar veya soğutma ihtiyacının yüksek olması olacaktır.

Hava soğutma, alan yeterli olduğu müddetçe en iyi fiyat/performans ürünlerini sunar sizlere. Ancak diğer taraftan güncel RGB fanlı kasalar vs.. moda olunca :) İnsan yanına RGB sıvı soğutma sistemini de döşemek istiyor tabi.

Günümüzde sıvı soğutma kullanan çoğu kişi; sıvı soğutmaya ihtiyacı olduğu için değil, gözünü doyurmak için tercih ediyor açıkçası :)
 
Scythe Ninja 5 ve FSP Windale 6 gibi soğutucular varken sıvı soğutmaya tonlarca para vermek akıl karı değil.

cd.png
 

Geri
Yukarı