Siz bir oyun yapsaydınız nasıl olurdu?

Aklımda çoklu kişilik bozukluğundan müzdarip ana karaktere sahip bir oyun fikri var. Kafamdakini yapması epey zor ama bir ekibim ve gücüm olsaydı yapacağım ilk proje bu olurdu. Karakterin eylemlere karşı olan yatkınlığı o anki takındığı kişiliğe göre değişecekti. Örneğin karakterin içindeki kişiliklerden biri konuşma yeteneği çok yüksek, ikna edebilen bir kişilikken diğer bir kişilik sürekli kavga isteyen kana susamış bir katil olacaktı.

Sırf zorluk olsun diye deli bir kişiliği olacaktı karakterin, oyuncunun isteğinden bağımsız bir şekilde kafasına estiği gibi deli kişiliğine bürünüp oyuncunun planlarını alt-üst etmeye çabalayacaktı ancak bunu engellemenin de yöntemleri olacaktı.

Oyuncu bu kişilik bozukluklarından istediğine yatırıp yapabilecek ve oyun içinde anlık olarak bunlar arasında geçiş yapabilecekti, bu geçişler sırasında karakterin giydiği zırh, takındığı tavır hatta yürüyüş tarzı bile değişecekti.

Sıra tabanlı futbol ya da spor oyunu yapmak isterdim.

Nasıl biliyor musun, gerçek hayatta hayal ederek topu fırlatıyormuş gibi düşünüyorum daha sonra topun sektiği ve nerelere gidebileceğini zihnimden hayal ediyorum. Sekme üzerine olan bir oyun. Ama detayları yapması inanılmaz zor olacaktır.

Gran Turismo gibi lisans testlerinin, 100'den fazla arabanın ve dünyanın farklı yerlerinden pistlerin olduğu 2011-2012 yıllarındaki mobil oyunlara benzer bir mobil oyun yapmak isterdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı