Sizce Antivirüs Programları Gerekli mi?

Antivirüs programları gereklimi?

• Hayır(Kullanıyorum)

Oy: 0 0,0%
  • Karasızım

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    49
  • Anket kapandı .
Comodo ve Malwarebytes kullanıyorum (her hafta sonu derin tarama yaparlar), Defender ile düzenli aralıklarla tarama yaptırıyorum. Korsan kullanmam, programları sadece kendi sitelerinden indiririm, her siteye girmem, başkalarının USB belleklerini takmamaya özen gösteririm. Tabi günümüzde asla virüs bulaşmayacağı anlamına gelmez. Bu kadar korumaya rağmen az önce svchost.exe'lerin birinden şüphelendim

Comodo' nun gelişmiş bir kullanıcısı değilseniz kullanmanızı o kadar da önermem. İmza veritabanını yetersiz buldum. Ayrıca Varsayılan ayarlarda kullanıyorsanız sezgisel tarama kapalı olarak geliyor, ayarlardan açabilirsiniz.

Yine, varsayılan ayarlarda auto-sandbox kapalıdır. Benim önerim HIPS' i deaktif edip Auto-sandbox özelliğini kullanmanız. Bir de Malwarebytes' in yanına Zemana veya HitmanPro gibi nispeten hızlı bir tarayıcı ekleyebilirsiniz.

Öneriniz için teşekkür ederim. Sandbox açık zaten ama HIPS olmadan kendimi iyi hissetmiyorum Sezgisel taramayı ise "Orta" olarak kullanıyorum.

İfadeler: acv
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…