Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Felsefe kategorisine yazdığınızı ne zaman öğreneceksiniz acaba? Evet veya hayır demeniz istenmiyor sizden, argüman isteniyor. Sizin evet veya hayır demeniz bir şey kanıtlamayacak. İnanç meselesidir din, felsefe kategorisine yorum yapıyorsunuz o yüzden kendinize ait bir fikir belirtin/ekleyin.

Bu konuda kastedilen dinin İslam olduğunu düşünüyorum. İslam tarihi ve Kuran-ı Kerim okumuş birisi olarak bu dinin Muhammed ve zümresi tarafından uydurulduğunu düşünüyorum. İlk başta "senin dinin sana benim dinim bana" şeklindeyken daha sonra "dinden çıkanları öldürün" şeklini alıyor, Muhammed'in ne zaman başı sıkışsa (her konuda) bir ayet iniyor. İlk ayetler desen Ebu Cehil (Amr bin Hişam) gibi dönemin saygın kişilerini dine çekmek için *iniyor ki Muhammed dinini yayabilsin. Evrensel bir din olmadığı çok bariz, tarihsel bir din. Bence dinler tamamen mitolojidir, toplumları organize etmek için uydurulmuştur.

Argüman belirtmeden saldıracak kişileri engelleyeceğim, insan gibi tartışmak isteyen yanıt versin. Diğer averaj kesim haha atıp geçecektir :")

Arkadaşlar olay X dini veya y dini doğrudur değil. Lütfen kendi mezhep, din tartışmalarınızı mabetlerde yapın. Konu gördüğünüz üzere felsefe bölümünde.

İnsan tarafından yazılmadığı bariz bir şekilde belli olan bir kitaba böyle demeniz kadar saçma bir şey yok, keşke insanlar böyle yorumlar yapmadan önce okusa içeriğini bilse. Dönemin çok ilerisinde bilgilere sahip olan bir kitap nasıl yalan olabilir? Veya 1350+ yıllık bir kitap değiştirilmeden aynı kalıyorsa bu kitap sence normal bir kitap midir?

Çok ilerisindeki bilgi derken? Dünyanın yuvarlak olduğunu bilmesi mi? Kıyametin olacağını bilmesi mi? Ne? "evrene hitap eden bir kitabın" dünyanın yuvarlak olduğunu bilmesiyle *ki aslında bu ayetlerde direk de yazmıyor tefsirlerde söyleniyor* kanıtlayabileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Dünyanın yuvarlak olduğu en az Sokrates'in zamanında bile tahmin ediliyordu *sokrates'in savunması kitabında geçiyor*.

Olaya o kadar da negatif bakamıyorum. Çoğu şeyin safsata olduğu doğru ama yine de evrenin nasıl oluştuğunu ve birçok sorunun cevabını bilmiyoruz. Tanrı düşüncesi bana göre saçma da olsa en nihayetinde cevaplamamız gereken sorular var.

Biraz yanlış ifade etmişim kendimi orada. Bilimin gelişmesine kesinlikle karşı çıkmıyorum. Aksine tam gaz destekliyorum. Hala evren hakkında bilmediğimiz tahmin edemiyeceğimiz kadar şey var.

Dinlerin gerçek olup olmaması umurumda değil. İnsanlık olarak daha önemli sorulara yanıt aramamız gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı