Sizce Linux'e Geçmeli miyim ?

Pardus özgürlüktür, Ubuntuyu kullandım ama alışmak gerçekten zaman alıyor programları indireceğin yer ayrı herşey sol pencerede toplamışlar. Pardusun kullanılması daha kolaydır.

Öncelikle bir işletim sisteminden beklentilerin neler? Ne istiyorsun oyun, programlama vs.. bunları belirleyip ondan sonra linux de vs. diğer işleteim sistemlerinde hangisinde daha rahat istediklerime ulaşabilirim diye araştırman gerek. Hepsini yaptıktan sonra ihtiyacına cevap vereni seçmen en doğrusu..

Şu zamana kadar yani bu yazıyı yazana kadar linux mint ve Elementary OS kullandım. Fakat Elementary OS vidiolarda bile kasıyor.Linux Mint hiç kasma yapmıyordu.Hatta Elementary OS 2D oyunda bile kasıyor.Pardus'u yüklemeye çalıştım fakat yüklenirken altda dolan yer varya orası doluor ole odun gibi kalıyorum.Yükleyebilseydim PARDUS ile devam edicektim.Fakat Elementary OS muthiş grafiğe sahip.Ve cidden çok kullanışlı.Şimdi PARDUS yüklicem gine denicem başka bir cd'de hayırlısı :).

Not:Kasma sorununu ekran kartı felan derseniz hepsi yüklü :)

ama korsan kullandıysan hakklarını ödemek için satın almış olman lazım diye biliyorum.bilgisayarcılara sor bi orjinal key mi ne onu alabilirmisin diye sor.

Amaç oyun oynamaksa Linux türevlerine geçmek son yapacağınız iş. Kurup aynı gün yada bir süre sonra yeniden Windows'a dönersin. Linux türevlerini kullanacaksan oyunla arana mesafe koyacaksın.
Ha oyun yüklenmiyor değil ,birçok oyun kurulabilir ama hepsi değil , özellikle güncel oyunlar biraz zor.

Amaç oyun oynamaksa Linux türevlerine geçmek son yapacağınız iş. Kurup aynı gün yada bir süre sonra yeniden Windows'a dönersin. Linux türevlerini kullanacaksan oyunla arana mesafe koyacaksın.
Ha oyun yüklenmiyor değil ,birçok oyun kurulabilir ama hepsi değil , özellikle güncel oyunlar biraz zor.
Steam'deki birçok popüler oyunun Linux için desteği var. Desteği yoksa bile Play On Linux ile rahatça aşılabilir. Unity Linux desteği verdikten sonra birçok geliştirici oyunlarını Linux'a çıkardı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı