Sizce LoL'de şampiyon dengelemeleri yerinde mi?

Her karakterin oyuna edeceği etki o oyundaki diğer karakterlere göre değişmekte bana kalırsa. Bu yüzden profesyonel oyunlarda ban seçim ekranı çok önemlidir. Tabi bizim gibi ortalama seviyede oynanan oyunlarda çok dikkat edilmiyor ancak bence gerçekten oyun seçim ekranında kazanılabiliyor bazen. Tabi çok fazla yetenek farkını es geçersek.

Ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi meta da oyunda gerçekten önemli. Metanın güçlü karakterlerini oynarsanız büyük ihtimalle kazanırsınız. Ayrıca Yasuo, Zed ve Katarina denmiş sanırım. Bu karakterlere karşı oynamak zordur genelde ve çok kolay bir şekilde kartopu etkisine girebiliyorlar ancak oyundan düşürmek de bir o kadar kolaydır. Düştükten sonra da tekrar toparlanmasına izin vermeden oyunu bitirmeniz gerekiyor. Yoksa eşya da denk duruma geldiğiniz zaman gerçekten güçlü karakterler.

Ancak Tek-Çift oyunlarda bu dediklerimden ziyade yetenek faktörü çok daha belirleyici oluyor. OTP olarak Elmas seviyesine gelmek hiç de zor değil.

Her karakterin oyuna edeceği etki o oyundaki diğer karakterlere göre değişmekte bana kalırsa. Bu yüzden profesyonel oyunlarda ban seçim ekranı çok önemlidir. Tabi bizim gibi ortalama seviyede oynanan oyunlarda çok dikkat edilmiyor ancak bence gerçekten oyun seçim ekranında kazanılabiliyor bazen. Tabi çok fazla yetenek farkını es geçersek.

Ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi meta da oyunda gerçekten önemli. Metanın güçlü karakterlerini oynarsanız büyük ihtimalle kazanırsınız. Ayrıca Yasuo, Zed ve Katarina denmiş sanırım. Bu karakterlere karşı oynamak zordur genelde ve çok kolay bir şekilde kartopu etkisine girebiliyorlar ancak oyundan düşürmek de bir o kadar kolaydır. Düştükten sonra da tekrar toparlanmasına izin vermeden oyunu bitirmeniz gerekiyor. Yoksa eşya da denk duruma geldiğiniz zaman gerçekten güçlü karakterler.

Ancak Tek-Çift oyunlarda bu dediklerimden ziyade yetenek faktörü çok daha belirleyici oluyor. OTP olarak Elmas seviyesine gelmek hiç de zor değil.
Ligim zaten altın ha işlevsel şampiyon almışım ha Talon. Bir şey fark etmiyor çoğu zaman rahatça kazanıyorum. Fakat elmasa çıkabilir miyim bilmiyorum.

Her karakterin bir zayıf noktası ve her oyuncunun bir sakat kolu parmağı vardır :D

Ama dediğin gibi bazıları çok adaletsiz dengesiz. Full build olursun onuda anlarım ama master tek Q ile yok ediyor abi :D

Yasuo geldi geçen maçlarımda derecelideyiz herif 2-10 ama gel gelelim bizim takımın yarısından fazla hasarı var. Aynı şekilde zoe aşırı saçma hasara sahip. Ama bana asıl dert olan her maç ya zed yada yasuo mutlaka ve mutlaka görüyoruz. Hani artık soldum ya farklı şeyler görmek istiyorum farklı maçlar farklı çekişmeler yaşamak istiyorum.

Ben bırakmadan önce yerinde değildi. Zaten meta denen bir şey var olduğu sürece belli şampiyonlar nerf yiyip belli şampiyonlar buff alacaktır. Buda ister istemez aralarındaki dengeyi bozar.

LoL dediğiniz oyun miladını tamamlayalı çok oldu. Şampiyonlara gelen güçlendirmeler ve zayıflatmalar siz normal oyuncular için yapıldığını mı sanıyorsunuz hâlâ? Adamlar LCS gibi turnuva odaklı maçlarda şampiyon havuzunu büyültmek için çeşitli güçlendirmeler ve zayıflatmalar uyguluyor şampiyonlara. Denge ekibinin amacı sizler değil, profesyonel oyuncular keşke şunu da oynasa ortalık şenlense havasındalar. Oynamayın, oynattırmayın. 6 Yılını hiç etmiş bir kardeşinizden tavsiyedir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı