Sizce Ne Okumalıyım ?

ichweissesnicht

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2012
Mesajlar
490
Yer
İzmir
11.sınıf öğrencisiyim ve Teknik lise'de Bilişim Teknolojileri alanında , Ağ sistemleri dalı okuyorum. Üniversite sınavı çattı geldi ve ben daha ne okumalıyım diye düşünüyorum. Aklımda bir kaç bölüm var tabi. Yönetim Bilişim Sistemleri adlı bölümü araştırdım fakat o bölümü okuyanlar boşta geziyor internette gördüklerime göre. Bilgisayar ile ilgili okumak istiyorum fakat sayısalım çok kötü. Bir yandan da yabancı dile merakım var , bu nedenlede turizm'e merak sardım. Bir yandan tarih'ide çok seviyorum tarih okuyasım var. Aklımda deli sorular var bir sürü. Ne okusam diye karar veremedim daha. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?
 
Benim bu sene son senem yani 1 ay sonra TS alanından lys ye girecem. Bende senin gibi tarih hastasiyim fakat is alaninin olmamasi en buyuk dezavantajı eğer kendini gelistirebilirsen üniversitede yükseklisans yapabilirsin bundan baskada pek şansın olduğu söylenemez açıkçası. Ben 12.sınıfa kadar sayısal bölümündeydim fakat olmadı olmazdıda :)

Sözele geçtim kimseye aldırış etmeden , hedefimi tarih bölümü olarak belirdim ve ygs ye kadar bunun için 0 dan sözel çalıştım fakat su günlerde birçok alan keşfettim , diğer alternatiflere yöneldim şuanda çoğu kişinin adını bilmediği gastronomi ve mutfak sanatları düşünüyorum. Özetleyecek olursam bence şuan için hedef belirleme , bırak hocaların, uzmanlar, ailen, çevren ne derse desin bırak arkadaşların olmayacak planlar yapsın hayaller kursun.

Eğer birşeyden nefret ediyorsan sakın diretme başarısızlık ve zaman kaybından başka bişey getirmez. Hedeflerini kesinlikle Ygs den sonra şekillendirmen senin için daha iyi olur. Belki biraz karamsar bakış açısıyla yansıttım ama bunlar benim düşüncelerim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bu sene son senem yani 1 ay sonra TS alanından lys ye girecem. Bende senin gibi tarih hastasiyim fakat is alaninin olmamasi en buyuk dezavantajı eğer kendini gelistirebilirsen üniversitede yükseklisans yapabilirsin bundan baskada pek şansın olduğu söylenemez açıkçası. Ben 12.sınıfa kadar sayısal bölümündeydim fakat olmadı olmazdıda :) Sözele geçtim kimseye aldırış etmeden , hedefimi tarih bölümü olarak belirdim ve ygs ye kadar bunun için 0 dan sözel çalıştım fakat su günlerde birçok alan keşfettim , diğer alternatiflere yöneldim şuanda çoğu kişinin adını bilmediği gastronomi ve mutfak sanatları düşünüyorum. Özetleyecek olursam bence şuan için hedef belirleme , bırak hocaların, uzmanlar, ailen, çevren ne derse desin bırak arkadaşların olmayacak planlar yapsın hayaller kursun.Eğer birşeyden nefret ediyorsan sakın diretme başarısızlık ve zaman kaybından başka bişey getirmez. Hedeflerini kesinlikle Ygs den sonra şekillendirmen senin için daha iyi olur. Belki biraz karamsar bakış açısıyla yansıttım ama bunlar benim düşüncelerim :)
Düşüncelerin için teşekkürler dostum. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı