Sizce standart bir yazılımcı olmak için hangi dilleri bilmemiz gerek?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Ben canım sıkıldıkça farklı alanlardaki yazılım dillerini öğrenmeye çalışıyorum. Gerçi şu an htm, CSS, JS biliyorum Python ve C# temel olarak biliyorum. Sizce temel olarak bir yazılımcı hangi dilleri bilse daha iyi olur. Bunu kişisel görüşlerinizi merak ettiğim için soruyorum.

Gorece low level Rust, C/C++ vs
Multi-purpose, multi-paradigm high level bir dil C#, Java, Kotlin vs
Elinin altinda bir Scripting dili Python, Lua, R vs
Shell scripting bilgisi, tercihen Linux sistemler icin bence yeterli.

Sonrasindan perspektif kazanmak icin farkli paradigmalar ve farkli amaclar icin tasarlanmis diller onemli vizyon kazandirir. F#, Haskell, Prolog vs.

Bunlari da ogrenmis olmak icin ogrenmeyi degil, ise yarar side-project uzerinde uygulamayi tavsiye ederim.

Bir sure sonra proje gelir, nerelerinde ne kullanilmasi gerektigini; hangi mimariyi ne sekilde uygulayacagini sip diye bilirsin.

Ayrica deneysel calisacagim diye de her yeni cikan teknolojiye baliklama dalmak da sakincali. Zamanla bu suzgecler de oturmaya baslar. Hic ciddi proje yapmayip da yeni Flutter ogrenen cocugun "ABI GELECEGIN DILI YEAA" diye sacmalamasinin onune gecer bur tarz skeptizm hareketleri. ( Flutter ornek burada sadece, dil de degil ayrica; o da ornek:) )

Technopat Haberler

Geri
Yukarı