Sizce ülke olarak gençlerin durumu nasıl?

İnstagram'da dediğiniz sayfalardan çok var. Bir örgüt var İnstagram örgütü içine girince çıkamıyorsun. Hem Post çalıyorlar hem saçma sapan reklamlar sapıkça şeyler rezalet o sayfalar. Bütün BOT'lar o sayfalara yığılmış. Mesela post çalma konusunda Fun4Gaming adlı sayfanın adı çıkmıştır diğer sayfalardan post çalma konusunda.

Arkadaşlar anlatacağım uzun bir konu olacak biraz. Şahsen ben ülke olarak gençlerin durumlarının iyi olduğunu düşünmüyorum. Yani mesela ben 16 yaşındayım. Hem benden büyükler hem de benden küçükler için konuşacağım.

Geçen günlerde kardeşimin telefonundan Instagram'a girip bakmıştım. Kardeşim 14 yaşında yani gördüklerime cidden inanamadım. Artık hepsi gençleri zararlı maddelere yönlendiren türden. Mesela Instagram'da "huzunlubirponcik" diye bir sayfa var bir ara gidip bakın. Daha hayatlarını yaşamadan ölmek isteyenler gençler. Ölmek isteyen diyorum ya daha 13 yaşında sigaraya başlayan çocuklar...

Ağzına küfürü alıştırıp tek derdi sevgili yapmak olan gençler, en büyük derdin kendinde olduğunu zannedenler. Daha da sayabilirim gençlerimizin durumlarını fakat çok uzun yazdım sıkmayım sizi.

Kısaca sizce ülkemizin gençlerinin hali ne durumda?

Bende 15 yaşındayım. Uzun çoraplı yaşıtlarımdan pek hoşlanmıyorum.
Şimdi ki gençler Nutuk okumamış ya. Atatürk'ün bölgesel kalkındırma politikaları vs. hepsinden bir haberler. Atatürk'ü sevmek, saymak, saygı duymak bizim için en derin vatan ve toprak duyguları içeren bir şeref meselesi olmakla birlikte en azından sevgimizin ve saygımızın arkasını okuyarak, Atatürk'ü anlamaya çalışarak doldurmaya çalışıyoruz. Şimdikilere sorsan severim, saygı duyarım der, başka birşey yok.

Evet ama "Eheh ben Atatürkçüyüm çomar seni" diyerek geziyorlar.
Instagram'a attıkları ''Laiklik'' tarzı içki hikayelerini unutmayalım.

Ah onlar hele en kötüleri birde aksini düşünene çomar diyorlar.
Berbat. Benim yaşıtlarımdan örnek vermek gerekirse (13 yaşındakiler):
  • Kızlar özgürlüğü bir tarafını açmak sanıyor.
  • Erkekler kızlarla sevgili olma peşinde.
  • Neredeyse hepsi bad boy bad girl olma peşinde.
  • Çoğunun ilerisi için hiç bir fikri yok.
  • Oturdukları yerden siyaset tartışma çabası gösteriyorlar.
  • Alkol ve uyuşturucu almayı, sigara içmeyi, küfür etmeyi, öğretmenler hakkında bel altı muhabbeti yapmayı marifet sanıyorlar.
Gerisini sen düşün.

Çoktan taşındı bile.

Din değiştirmeyi havalı olmak sanıyorlar.
"Kimse taşa tapmıyor ben taşa tapıyım ve havalı olayım"
Z kuşağındanım 17 yaşındayım. Sigarayı havalı falan bulmuyorum aksine nefret ediyorum. Şöyle söyleyim teyzem veya büyük kuzenlerimden biri içince yanımda bırakmayı teşvik ediyorum. O derece nefret ediyorum. Alkol veya uyuşturu alınca kendi havalı sananlardan bayağı uzak duruyorum. Zaten internetten bakabilirsiniz. Uyuşturucu alan insanların 5 yıl sonraki halini, ne kadar kötü durumdular. Sanki mezardan çıkıp dirilmişler. Eğitim sistemi aşarı derecede kötü bunu kabul etmeyen dayılar okula gidip okusun lütfen. Ezbere dayalı bir eğitim sistemi var ve hani ezberi olmayanı insan yerine koymuyolar. Ben napayım ezberliyipte, gidiyorsun idelojini beynimi işleme çalışıyorsun. Bu yüzden okulu sevmiyorum. Nefret ediyorum okuldan, eğitim sistemi iyi olsaydı emin olun. Sabahın 9'unda olan okula sabah 6'a giderdim. Cidden sabahın 6'sında okula giderdim. Ama gel gör ki eğitime ne yatırım ne bir şey var. Eğitimde eşitsizlik var. Ekonomi kötü ve biz gençleri bile etkiliyor. Ben mesela sinemaya gideceğim vergiye bir bakıyorsun. Verginin bokunu çıkarıyorlar. Dolar 7.30 oldu. Hala dışardan yatırımcı beklıyorlar. Eldeki devlet fabriklarını satıyorlar. Sonra ekonomiyi mahvediyorlar. Dış güçler diye diye doları 7.30 yaptılar. Ülkenin en büyük sorunu "eğitim"dir. Eğitim yoksa üretim olmaz. Üretim yoksa dışa bağımlı olursun. Ve Amerika ekonomik ambargo koyar. Sonra dolar olur sana 7.30. Sonra diyorlar ki Türkiye'de niye öğrenciler kötü. Asıl nedeni eğitim yani eğitimi yeterinceden fazla özen gösterilseydi. Emin olun şu anki durumlarda olmazdık. Ve tabii hükümetin baskıları ise artık gençleri çıldırtıyor. Yok şuna yasak getirirm. Yok buna getiririm ya bu ülkeden tek sizmi yaşıyonuz? Ülkede genel bir şiddet problemi var. Bir kanun çıkartıp ama genel bir şiddet kanunu tabii. Belki şiddet probleminin önüne geçilebilir? Ve tabii şiddetin bir önüne geçmek içinde vergilerin ağır bir şekilde düşürülmesi gerekli. Peki neden diceksiniz size söyleyim. Vergiler yüksek olduğu için insanlar hobiler ile uğraşmıyorlar ve hiç hobileri olmuyor. Ve şiddete daha çok yönelıyorlar. Ama sen gidip vergiyi düşürsen adam istediğini alıcağından mutlu olabilirdi. Ekonomi her şey iyi olsa emin olun ülke böyle olmazdı. Hükümetin baştan sona kadar değişmesi gerekiyor. Çünkü gençlere gereken önemi göstermıyorlar. Ülkenin çoğunluğu genç ama gençlere önem sıfır.
Aynı şeyleri bende düşünüyorum.

Son düzenleme:
12-18 yaş arası kitle için konuşacağım. Bu yaş aralığındaki varlıklar çoğu zamanını CSGO oynayarak, Çukur izleyerek, sokakta kabadayı rolü kesmekle meşgul. Bu böyle devam ettiği sürece ülkenin gelecek nesilleri çok fazla şiddete eğilimli olacak. Daha çocuk yaşta adam kesmeye, dövmeye özenecekler, özeniyorlar zaten.

Çocuklar daha faydalı olabilecek işlere yönlendirilmeli. Burada iş en fazla biz velilere düşüyor. Kendim olabildiğince çocukları uzak tutmaya çalışıyorum.

Tiktok çeken kesimi dahil etmiyorum. Onlar işin içerisine girince bu ülkenin geleceği için hiç ümidim kalmıyor maalesef.

Arkadaşlar anlatacağım uzun bir konu olacak biraz. Şahsen ben ülke olarak gençlerin durumlarının iyi olduğunu düşünmüyorum. Yani mesela ben 16 yaşındayım. Hem benden büyükler hem de benden küçükler için konuşacağım.

Geçen günlerde kardeşimin telefonundan Instagram'a girip bakmıştım. Kardeşim 14 yaşında yani gördüklerime cidden inanamadım. Artık hepsi gençleri zararlı maddelere yönlendiren türden. Mesela Instagram'da "huzunlubirponcik" diye bir sayfa var bir ara gidip bakın. Daha hayatlarını yaşamadan ölmek isteyenler gençler. Ölmek isteyen diyorum ya daha 13 yaşında sigaraya başlayan çocuklar...

Ağzına küfürü alıştırıp tek derdi sevgili yapmak olan gençler, en büyük derdin kendinde olduğunu zannedenler. Daha da sayabilirim gençlerimizin durumlarını fakat çok uzun yazdım sıkmayım sizi.

Eğitimsiz, aileleri tarafından şımartılmış ve dünyadan haberleri olmamasına rağmen her haltı bildiklerini sanan kafaları gökte akılları g*tte bir gençlik. (Bizim liseye kadar telefonumuz yoktu sevgiliden ziyade gelecekte insanlara nasıl faydamız dokunur onu düşünürdük kavgamız küfürümüz olsa bile bu kadar zıvanadan çıkmış şekilde değildi)

Bunların Özgüvenli plus modelleri de var. Dedesi yaşındaki adama bağıran falan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı