Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.713
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygı bekleyen insanların da kendi fikirlerinden başka fikirlere saygı göstermemesi de değişik bir ironi.
Israrlar üzerine konu tekrar açıldı. Buyurun meydan sizin.
Bir konuyu tartışmadıktan sonra forumun blogdan farkı kalmıyor. Bu tür konularla ilgilendiğini görmek güzel.
"yoktan var etmek imkansız"
Yoktan var edildi ama bu sene.

Acaba ateistler haklı olabilir mi diye düşünmem ve burası dahil birçok yerde yaptığım araştırmaların ardından sorgulamak.

Hatta bir sorum var:
Tanrı dediğimiz şey neden bizi yaratsın, bahsettiğimiz yoksa tanrı değil mi?

@NITRO şimdi din ve tanrı inancını önce bir kanıtlamak gerekiyor cennetten kovulma işine geçmek için:) Çünkü daha o kısma erişemedik. Bazıları da asıl yoldan sapmanın dinler yüzünden olduğunu savunuyor. Yani dinler sayesinde kutuplaşmanın ilk tohumları atıldı görüşü de mevcut.
@.I.N.И.A. sen şimdi hiç CS:GO oynamadın mı? Orda da de_dust'ta Allah diye bağırıyorlar. Bu da mı Gerçek İslam Değil"

@NITRO şimdi din ve tanrı inancını önce bir kanıtlamak gerekiyor cennetten kovulma işine geçmek için:) Çünkü daha o kısma erişemedik. Bazıları da asıl yoldan sapmanın dinler yüzünden olduğunu savunuyor. Yani dinler sayesinde kutuplaşmanın ilk tohumları atıldı görüşü de mevcut.
@.I.N.И.A. sen şimdi hiç CS:GO oynamadın mı? Orda da de_dust'ta Allah diye bağırıyorlar. Bu da mı Gerçek İslam Değil"
Tanrının varlığını kanıtlamak benim görevim değil, kimsenin görevi değil, nesillerdir tüm insanlık bi Tanrının varlığına inanmıştır, kimi hayallere kapılmıştır kimi (az birazı) hakikatı bulmuştur, bukadar bolluk içinde hala tanrının varlığını sorgulayanlara yada yoktur konuyu açıklamaya çalışmak gereksizdir çabaya yazıktır, bırakalım ölüm geldiğinde ki bunu kimse yalanlayamaz ne olacak birlikte görelim 🙂

Acaba ateistler haklı olabilir mi diye düşünmem ve burası dahil birçok yerde yaptığım araştırmaların ardından sorgulamak.
Araştır tabii ki, kendi kararını kendin vermelisin. Yaratma kısmı zaten şüphe. Yani yarattıysa ve kanıtlanırsa tanrı var denir. Ama kanıtlanamazsa evrimden tut uzaylılar getirmişe kadar her türlü yoruma açık hale gelir.
Tanrının varlığını kanıtlamak benim görevim değil, kimsenin görevi değil, nesillerdir tüm insanlık bi Tanrının varlığına inanmıştır, kimi hayallere kapılmıştır kimi (az birazı) hakikatı bulmuştur, bukadar bolluk içinde hala tanrının varlığını sorgulayanlara yada yoktur konuyu açıklamaya çalışmak gereksizdir çabaya yazıktır, bırakalım ölüm geldiğinde ki bunu kimse yalanlayamaz ne olacak birlikte görelim 🙂
Zaten ölünce cennet veya cehenneme mi gidiyorsun yoksa karbonlarına mı ayrılıyorsun onu net görüyor ve tartışmayı bitiriyorsun. Fakat sorun geri dönüp anlatamıyorsun maalesef:) Gerçi cennete gidip geldiğini ve oraları anlatanlar da var ama olsun:)

Bir diğer sorun da insanların sadece kendi inandığı dini az da olsa araştırmış ve sadece onun gerçek olduğuna inanması. Belki de o kişi yanlış dine inanıyor da olabilir. Bunu bile araştırmıyorlar maalesef.

Araştır tabii ki, kendi kararını kendin vermelisin. Yaratma kısmı zaten şüphe. Yani yarattıysa ve kanıtlanırsa tanrı var denir. Ama kanıtlanamazsa evrimden tut uzaylılar getirmişe kadar her türlü yoruma açık hale gelir.
Sen olaya çok farklı yerden bakıyorsun sana bir şeyler açıklamaya kanıtlamaya niyetim yok dediğim gibi bu benim görevim değil, inançsızlar ya da sorgulayanlar için vakit kaybetmek israftır. Yalnız okadar basit düşündüğünü şuradan örnekleyebilirim yukardaki cümlende insan evrimden geldiyse dahi ki ben de evrime inanırım hadi uzaylı dahi getirmiş olsun önceki evimiz mars olsun e bunlar nasıl meydana geldi bunları kim yarattı? Uzaylılar evren kainat canı sıkıldı biz 2 atom (onlarda tesadüfen ve rasgele oluştular tabii alt parçacıklar bir araya gelerek) bir araya gelelim ve maddeyi maddeden kainatı sonra organik yaşamı yaratalım ama hepsi tesadüfen sonuçta bizi kontrol eden bir şey yok Fizik kanunlarını takan kim hepsi tesadüfen zaten yerini bulur hesabı yaparak bugünkü halşe geldik değil mi 😄😄😄. Umarım hakikati görenlerden olursunuz, Bu da son mesajım gerçekten konu vakit kaybına dönüştü.

Son düzenleyen: Moderatör:
21 sayfa tartıştınız şimdi. Hiçbir Müslüman Ateist olmadı, hiçbir Ateist de Müslüman olmadı. 2 gün sonra unutulacak metinlerle saatlerce tartışmışsınız. Elde ne var? Koca bir sıfır.

Gidin bu sürece 2 kitap okuyun, benden demesi daha faydalı olur kendinize. Son olarak kimseye inancınızın gerekliliklerini kanıtlamanız zorunlu değil. Bazılarının keyfi için kendinizi yırtmaya gerek yok.

21 sayfa tartıştınız şimdi. Hiçbir Müslüman Ateist olmadı, hiçbir Ateist de Müslüman olmadı. 2 gün sonra unutulacak metinlerle saatlerce tartışmışsınız. Elde ne var? Koca bir sıfır.

Gidin bu sürece 2 kitap okuyun, benden demesi daha faydalı olur kendinize. Son olarak kimseye inancınızın gerekliliklerini kanıtlamanız zorunlu değil. Bazılarının keyfi için kendinizi yırtmaya gerek yok.
Heleşükür benim gibi düşünen biri çıktı 21 sayfa sonunda.

@NITRO bana basit düşünüyorsun diyorsun ve açıklaman da sadece "bunları kim yarattı o zaman" öyle mi? Anlıyorum cidden anlıyorum:) Cidden illa bir şey yoktan var edilecek değil mi bu mantıkla. Neden bir şeyler kendiliğinden oluşuyor olmasın? Neden illa bir müdahaleye ihtiyaç duyuyorsun? Çünkü bilgi seviyen kısıtlı. Kısıtlı bilgi ile de bir yere varınca "yaradan öyle buyurmuş" diyip bitiriyorsun:) 200 yıl önceki bilgiye göre dünya düz derler, 300 yıl önceki bilgiye göre kadınlar cadıydı, 1000 yıl önceki bilgiye göre de dünya tanrı Atlas'ın sırtındaydı. Sen zaten kanıtlayamazsın çünkü zaten kafanda "bunları kim yarattı" sorusu var, asla kafanda "bunlar nasıl oluştu sorusu" olmadığı için.

Bir de şuna hastayım: "Bu son mesajım bu konudaki"🤣

Sen olaya çok farklı yerden bakıyorsun sana bişiler açıklamaya kanıtlamaya niyetim yok dediğim gibi bu benim görevim değil, inançsızlar yada sorgulayanlar için vakit kaybetmek israftır. Yalnız okadar basit düşündüğünü şuradan örnekleyebilirim yukardaki cümlende insan evrimden geldiyse dahi ki bende evrime inanırım hadi uzaylı dahi getirmiş olsun önceki evimiz mars olsun e bunlar nasıl meydana geldi bunları kim yarattı ? Uzaylılar evren kainat canı sıkıldı biz 2 atom (onlarda tesadüfen ve rasgele oluştular tabi alt parçacıklar bir araya gelerek) bir araya gelelim ve maddeyi maddeden kainatı sonra organik yaşamı yaratalım ama hepsi tesadüfen sonuçta bizi kontrol eden bişi yok fizik kanunlarını takan kim hepsi tesadüfen zaten yerini bulur hesabı yaparak bugünkü halşe geldik değilmi 😄😄😄. Umarım hakikati görenlerden olursunuz, buda son mesajım gerçekten konu vakit kaybına dönüştü.

Bir suru gramer hatani gormezden gelerek yazdiklarin tam olarak su sekilde ozetleniyor:

- Evrenin nasil olustugunu bilmiyoruz, hayat cok kompleks bir olgu, o halde onu Allah yaratmis olmalidir.

Kompleksiteye isaret edip ustun bir yaratici olmasi gerektigini iddia etmek, antik insanin "her gun gunes doguyor, o halde Gunes tanrisi olmali" demesiyle tamamen ayni sey. O zamanlar fuzyon bilinmiyordu, simdi de bu bilinmiyor.

Zaten bir yaraticinin varligini "ispat etme" endisesindeki Muslumanlarin sarilacagi 2 tane konu var:
1) ilk insan nasil meydana geldi.
2) Evren nasil basladi ( Bigbang vs )

Cunku bu 2 husus henuz bilimin aydinlatamadigi seyler. Din gucunu bilinmeyenden alir, cunku bildigin seyin zaten bir numarasi yoktur. Bugun gunese tapsan deli derler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı