Rol yapma oyunu, benim istediğim karakteri yaratmama izin vermek zorundadır. Aksi takdirde ben rol yapıyor olmam zaten. Bunun için karakter yaratma ekranına da gerek yok bahsettiğim şey fiziksel bir şey değil mekaniksel bir derinlikten söz ediyorum. Bir oyun kafanda kurguladığın karakteri mekanik olarak hayata geçirmene izin vermiyorsa eğer, o kötü bir rol yapma oyunudur.Rol yapma oyunu illa sana sıfırdan kendi karakterini yaratma imkanı vermek zorunda değil ki. Tanımı bu değil. Rol yapma oyunu kendin dışında bir şeyin rolünü yaptığın ve seçimlerin sana bırakıldığı oyun türü. Eğer Geralt of the Rivia'nın rolünü yapmak eğlenceli değilse, oynamak zorunda değilsin. Farklı karakter yaratma imkanı vermek zorunda değil role playing oyunları.
Skyrim'in veriyor olması onu "çok daha iyi bir RPG" yapmıyor. Skyrim'in seçimlerinin daha özgür olması onu daha iyi bir RPG yapar. Daha fazla seçenek oyuncuların daha rahat role girmesini sağlar.
Günümüz grafiklerinde tatmin edici bir oyun değil.Merhaba. Oyunda 55 saati geride bıraktım. Fakat şu anda yapacak hiçbir şey yok. Karakterimi neredeyse fulledim. Silahlarım artık tek atabilecek güçte. Bitirdiğim Quest serileri: Ana hikaye, iç savaş, hırsızlar loncası, karanlık kardeşlik, akçaydaki savaşçılar, septimus Sigmus'un görevleri. Ve şu an oyun tekrara bindi. Kime sorsam aynı görevi veriyor. Git şunu getir, şunu öldür falan filan. Bence bu oyun abartılıyor. Tabii ben modlamadım orası ayrı. Fakat modlamak aşırı zor. O yüzden modlamak istemiyorum.
Sadece The Witcher 3 Skyrim'i dövmeye yeter.abileri gelmese de olur.
Böyle bir zorunluluğu yok. Senin açından beğeniyi düşürecek bir etken olabilir ancak RPG tanımı içerisinde böyle bir şey yer almıyor. RPG oyunları kendi evrenlerinin kuralları dahilinde sana mekanik sunması lazım. Karakter bir Witcher. Witcher evreninde Witcher'ların sahip olduğu yeteneklere sahip. Bu yetenekleri nasıl kullanacağın, karakterinin hikayesini nasıl çizeceğin, kimlere yardım edeceğin, kime etmeyeceğin sana kalmış. Dolayısıyla bu oyun bir rol yapma oyunu.Rol yapma oyunu, benim istediğim karakteri yaratmama izin vermek zorundadır. Aksi takdirde ben rol yapıyor olmam zaten. Bunun için karakter yaratma ekranına da gerek yok bahsettiğim şey fiziksel bir şey değil mekaniksel bir derinlikten söz ediyorum. Bir oyun kafanda kurguladığın karakteri mekanik olarak hayata geçirmene izin vermiyorsa eğer, o kötü bir rol yapma oyunudur.
Yukarıda örneklendirdiğim gibi The Witcher 3 evreni dahilinde de karakter gelişimine izin vermiyor. Witcher arbalet kullanabiliyor ancak arbalet buildi yapılamıyor, Witcher büyü de atabiliyor ancak büyü buildi yapılamıyor. Kimse The Witcher 3 bir rol yapma oyunu değildir demedi zaten, iyi bir rol yapma oyunu değildir dedim sadece ve bunun da sonuna kadar arkasındayım. Rol yapma olarak Cyberpunk 2077 çok daha iyidir The Witcher 3'ten.Böyle bir zorunluluğu yok. Senin açından beğeniyi düşürecek bir etken olabilir ancak RPG tanımı içerisinde böyle bir şey yer almıyor. RPG oyunları kendi evrenlerinin kuralları dahilinde sana mekanik sunması lazım. Karakter bir Witcher. Witcher evreninde Witcher'ların sahip olduğu yeteneklere sahip. Bu yetenekleri nasıl kullanacağın, karakterinin hikayesini nasıl çizeceğin, kimlere yardım edeceğin, kime etmeyeceğin sana kalmış. Dolayısıyla bu oyun bir rol yapma oyunu.
Skyrim'in evreninde karakterin bir büyücü de olabilir, şövalyede. Dolayısıyla daha geniş bir imkan mı sunuyor? Evet. Bu Skyrim'i daha iyi yapar mı? Kişinin zevkine bağlı evet. Fakat bu Witcher'ı kötü mü yapar? Hayır. Çünkü kendi evreninin kuralları dahilinde izin veriyor ikisi de.
Haydi oradan. Witcher 3 en sevdiğim oyunlardandır ama Skyrim'in ancak yavrusu olabilir.
Lore, hikaye ve RPG bakımından Skyrim'e tek kafa tutabilecek oyun yine bir Elder Scrolls serisi oyunudur ya da Fallout New Vegas'tır.
Mesele de hikaye değil hocam. Oyunun oynanış combat mekanikleri. New Vegas'ta aynen öyle duruyor kütüphanemde. Bana göre olmamış oyunlar. Oynanabirlik The Witcher 3'te daha fazla.
Witcher 2 ile aynı zaman çıkmış oyunun mekaniklerini söylüyorsun ama, arada çok ciddi zaman farkı var. Belki Witcher 2'nin de combat mekanikleri daha iyiydi unuttum ama;
Skyrim'de zibilyon tane büyü, tek elli ve çift elli kılıçlar, baltalar, balyozlar var. O kadar doluluk ve çeşitliliği içinde bunların üzerine tek tek odaklanmak zor olurdu.
Ben bana yansıyan kısmını söylüyorum. İkisini de yarım bırakmış biriyim hocam. Skyrim oynayıp kötüleyen birini görmedim. Ama oyun bana geçmedi. Ben bir oyunu açarım misal örnek bir bakayım diye açtığım dyingh lıght 1 DLC'lerle 117 saat oynadım. Bana geçmedi bu oyun.