Skyrim abartılıyor

50-100 saat arası normal bence. Bu noktadan sonra oyun bitmiyor tabii ama haritadaki çoğu görev kendini tekrar ediyor. Oyundaki diyalogları hızla atladıysan ve kitapları falan okumadıysan yani oyalanmazsan bu sürelerde bitebilir. 200 saat çok fazla bana göre. O kadar uzayacak bir oyun değil.

Hiç oyalanmadan oyunu bitirip, bitti diye şikayet etmekte tuhaf😀

Mekanik olarak kılıç kullanan bir karakterden başka karakter yaratmana dahi izin vermeyen sözde rol yapma oyunu mu yapacak onu? Çok zor.

Oyunun sana yansıtığı bir keyif vardır. Bu The Witcher 3'te fazla fazla var. Bir kez daha kurup oynayacağım tek oyun The Witcher 3.

Hiç oyalanmadan oyunu bitirip, bitti diye şikayet etmekte tuhaf😀

Yani onu ben de anlamadım. Hani neden beğenmediğiyle ilgili düzgün bir açıklaması olsa anlayacağım ama oyunu bitirmiş kendine göre çünkü belki yapmadığı bir sürü şey vardır ve ben kayıt dosyasındaki ilerlemesini tahmin edemem ama bu yüzden şikayet etmek çok saçma. Her oyun er ya da geç biter. Skyrim'in tek farkı oyun bitse bile devam ediyor. O yüzden bu arkadaşın içine düştüğü durum gibi bazı oyuncular tarafından idrak etmekte zorlanılıyor.

Oyunun sana yansıtığı bir keyif vardır. Bu The Witcher 3'te fazla fazla var. Bir kez daha kurup oynayacağım tek oyun The Witcher 3.
Konu oyunları yarıştırmak değildi. Konu Skyrim'in verebileceklerini verecek başka bir oyun daha olmayışıydı. Bir kere verilen örneklerden biri rol yapma oyunu bile değil, Red Dead Redemption 2 ne alaka, nasıl Skyrim'in verdiği hissiyatı vermesi beklenebilir? Aynı şekilde Skyrim'den nasıl RDR2 kalitesi beklenebilir. Rol yapma oyunu geliştirmekle ölümüne lineer bir aksiyon oyunu geliştirmek aynı şey mi?

Ben Skyrim'e girip Dwemer harabelerindeki robotları öldürüp, onlardan düşenlerle dwemer teçhizat üretip hem karakterimin demircilik seviyesini geliştiriyor hem de bu teçhizatları güzel bir fiyattan satıp kendi içimde ekonomi kuruyordum, bir iş sahibiydim ve gerçekten de rol yapıyordum. Bu rol yapma derinliğini sana RDR2 verebilir mi? Bunu sana The Witcher 3 verebilir mi? Hiçbiri veremez.

The Witcher 3 Wild Hunt çok severim ben ama mekanik olarak rol yapmana izin veren bir oyun bile değil. Oyunun kendi içerisinde barındırdığı mekaniklerle de viable bir build yapılamıyor ki, sadece Witcher büyülerine odaklı bir build yapıp onla oyunu bitirmek imkansız olmasa da kesinlikle viable da değil. Sadece arbaletine güvenip bir build yapmak imkansız olmasa da o da viable değil. Aksine oyun kılıçtan başka bir şey kullanma diye dizayn edilmiş, ee o zaman bu nasıl bir rol yapma oyunu? Neden istediğim karakteri yaratmama izin vermiyorsun ki :D

Son düzenleme:
Mekanik olarak kılıç kullanan bir karakterden başka karakter yaratmana dahi izin vermeyen sözde rol yapma oyunu mu yapacak onu? Çok zor.
Rol yapma oyunu illa sana sıfırdan kendi karakterini yaratma imkanı vermek zorunda değil ki. Tanımı bu değil. Rol yapma oyunu kendin dışında bir şeyin rolünü yaptığın ve seçimlerin sana bırakıldığı oyun türü. Eğer Geralt of the Rivia'nın rolünü yapmak eğlenceli değilse, oynamak zorunda değilsin. Farklı karakter yaratma imkanı vermek zorunda değil role playing oyunları.

Skyrim'in veriyor olması onu "çok daha iyi bir RPG" yapmıyor. Skyrim'in seçimlerinin daha özgür olması onu daha iyi bir RPG yapar. Daha fazla seçenek oyuncuların daha rahat role girmesini sağlar.

Hayır ben günümüzde bile hala aynı yöntemlerle mod yükleyebiliyorum. Herhangi bir sorun çıkmıyor. Bu yüzden önerisini yaptım zaten.

O yöntemlerle mod yüklenebilir elbette ancak benim kastettiğim şey içeriğin güncelliğini kaybetmesi. Yıllar geçtikçe altyapı ve script modlarından tut modellemelere kadar her şey kendini güncelliyor misal o videoda animasyon için kurduğu fnis adlı eklentiyi günümüzde kullanmıyoruz. Modlamayı bilmeyen birisi o videoyu izlerse çok sorun yaşar dememdeki sebep bu ayrıca o seride kurulmayan fakat oyunu buglardan arındıran ve istikrarlı çalışmasını sağlayan bir sürü mod gösterilmemiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı