Skyrim LE vs. SE

374647

Hectopat
Küçükken hayal mayel yarı abimi izleyerek yarı kendim oynayarak 20-30 FPS ile bitirdiğim Skyrim'i şimdi daha iyi grafikler ve FPS ile yeniden oynamak istiyorum. Ama nereden ve hangisini satın alacağıma bir türlü karar veremedim. Steam'de normal versiyonu yok gibi gözüküyor bir tek SE olanı var. Bir de başka sitelerden LE versiyonunu almayı tavsiye edenlerde gördüm bunların arasındaki farklar neler? Ve bahsi geçen binlerce mod sadece görüntü için mi yoksa oyunun oynanışına, hikayesine de bir etkisi var mı? Çok detaylı bir modlama ile uğraşacağımı sanmıyorum sadece görüntü içinse SE yeterli gibi duruyor o açıdan. Ama eğer oyunun kendisini değiştiriyorsa mod kurabilirim, mod kurmak için hangi versiyon daha elverişli? Oyunun kendi DLC'lerini de oynamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Modlarla oyundaki her şeyi değiştirebilirsin. Nexusmods.com'da 65.000 Skyrim LE modu var. SE için sadece 30.000.
Eğer modlar ile oynamak istiyorsan LE senin için daha iyi olur, daha fazla moda ulaşırsın.
Ben LE ile oynuyorum, modsuz asla oynamam, çok önemli modlar var.

Mod kurmak her şeyi değiştiriyor. Tam olarak her şeyi. Mesela en sevdiğim mod Better Vampires. Oyundaki vampirlik mekaniğini tamamen değiştiriyor, yeni vampir büyüleri ekliyor ve bu büyüler gerçekten sağlam, kaliteli. Yeni eşya, zırh, kılıç, yay gibi şeyler de ekleyebiliyoruz. Karakter görünüşü ile alakalı da modlar var örnek olarak CBBE. Biraz fantaziye bile kayabilirsin. Her konuda mod var.

Mod kurmak her şeyi değiştiriyor. Tam olarak her şeyi. Mesela en sevdiğim mod Better Vampires. Oyundaki vampirlik mekaniğini tamamen değiştiriyor, yeni vampir büyüleri ekliyor ve bu büyüler gerçekten sağlam, kaliteli. Yeni eşya, zırh, kılıç, yay gibi şeyler de ekleyebiliyoruz. Karakter görünüşü ile alakalı da modlar var örnek olarak CBBE. Biraz fantaziye bile kayabilirsin. Her konuda mod var.
Mod kurup 2 kişi oynamak mümkün mü?

Steam'de 45 TL olanı sakın alma normal versiyonu var The Elder Scrolls V: Skyrim on Steam

Bunu al daha sonra yüksek kaliteli dokular DLC'sini bedavaya indir.
LE versiyon da DLC'leri paralı değil miydi? Benim bildiğim LE DLC'leri ile daha pahalıya denk geliyor. Diğeri full set 45 lira ve daha güzel grafik+daha az bug üstüne önemli ve güzel tüm modlar da zaten artık geldi ve var.

En beğendiğim başka bir mod Alternate Start - Live Another Life. Normalde, bu mod yokken 3-4 dakikalık bir sinematik ile oyuna başlıyoruz, sonra zindana vs. giriyoruz. Bu mod ile, küçük bir odanın içinde başlıyoruz, orada bulunan bir heykel ile nasıl başlayacağımızı seçiyoruz ve yatağa yatıp seçtiğimiz başlangıç ile devam ediyoruz.
Başlangıç olarak mesela "Hapishaneye atıldım" seçeneği var, bu seçeneği seçiyoruz ardından istediğimiz şehrin hapishanesini seçiyoruz, yatağa yattıktan sonra seçtiğimiz seçeneklere göre başlıyoruz oyunumuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı