Skyrim modsuz oynanır mı?

Modsuzda oynanır, modlu da oynanır, uçakta trende otobüste oynanır, ters takla atarak oynanır, kısaca Skyrim her türlü oynanır.
Ağır Skyrim fanıyım, modlu modsuz oynuyorum, doyamıyorum.

Hocam bu modlama işini nasıl yapıyoruz? Skse diye bir şey indiriyorum SkyrimSE.exe bulunamadı diyor.

Tavsiyem Vortex (Nexus Mods'un programı) veya Mod Organizer 2 (en popüler Skyrim modlama programı) ile modlama yapmanız, manuel bir şekilde dosyaları oyun klasörüne atarsanız işin içinden çıkamazsınız kolay kolay. Vortex kullanması daha kolay bir program fakat mod sayısı artınca MO2 çok daha pratik hale geliyor.

Hocam bu modlama işini nasıl yapıyoruz? Skse diye bir şey indiriyorum SkyrimSE.exe bulunamadı diyor.

Bazen sadece program yetiyor, bazen de ekstra belgelerim klasörüne bazen de oyun dosyalarına el ile müdahale etmek gerekiyor, uğraşmam dersen direk mod paketi indirebilirsin, mesela benim kullandığım 300GB'lık bir mod paketi var adı nolvus onu öneririm.
Mod işi karışık değil, indirmek istediğin modun sayfasında nasıl kuracağın yazar zaten.
Bu iş genellikle nexus sitesinde döner, modların geneli oradadır modcularda oradadır.
Nexus'un kendi otomatik mod kurucusu var.

Tavsiyem Vortex (Nexus Mods'un programı) veya Mod Organizer 2 (en popüler Skyrim modlama programı) ile modlama yapmanız, manuel bir şekilde dosyaları oyun klasörüne atarsanız işin içinden çıkamazsınız kolay kolay. Vortex kullanması daha kolay bir program fakat mod sayısı artınca MO2 çok daha pratik hale geliyor.
Bazen sadece program yetiyor, bazen de ekstra belgelerim klasörüne bazen de oyun dosyalarına el ile müdahale etmek gerekiyor, uğraşmam dersen direk mod paketi indirebilirsin, mesela benim kullandığım 300GB'lık bir mod paketi var adı nolvus onu öneririm.
Mod işi karışık değil, indirmek istediğin modun sayfasında nasıl kuracağın yazar zaten.
Bu iş genellikle nexus sitesinde döner, modların geneli oradadır modcularda oradadır.
Deneyeceğim sağolun.

İnternetten bakıp bayağı bir mod kurdum. Şimdi oyuna girdim yeni oyun açtım SKYUI error code 1 diye bir hatayla karşılaştım. Aynı şekil bir hata daha aldım o da SKSE ile ilgili. Ben SKSE yi kendi sitesinden değil Vortex üzerinden indirdim. Ne yapmalıyım? Kendi sitesinden indirince SkyrimSE.exe bulunamadı diyor.

Son düzenleme:
SKSE sorununu çözmeniz lazım o zaman. SKSE'nin normal modlardan farkı root'da yani skyrim.exe ile aynı konumda bulunması gerekiyor ve oyunu SKSE'nin exe'si üzerinden açmanız gerekiyor. Öncelikle, Vortex üzerinden yükleyebilirsiniz ama Vortex'de SKSE'nin Root'a yüklendiğinden emin olmanız gerekli. Bunun için Vortex'de modları deployladıktan sonra oyun klasörünü açınca skyrim.exe'nin yanında SKSE dosyalarını görebiliyorsanız sıkıntı yoktur. Eğer bunu yaptıysanız SKSE başka sadece versiyon farklılığından hata verebilir.

Eğer bahsettiğim konularda sıkıntı yok ise SKSE hatasının ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Önce onu çözmek lazım, SKYUI hatasının SKSE'nin düzgün çalışmamasından dolayı olması muhtemel.

Oyun dosyasının içi bu şekilde:
1751930930678.png

Aldığım hata bu:

1751930976139.png

Oyunun içinde aldığım hatayı nedense SS alamıyorum. "SKSE64 does not running this message may also appear if a New Skyrim patch has been released in this case wait until SKSE64 has been updated then install the New version" yazıyor.

Menü UI arayüzü dahil 4-5 tane kritik mod var onlar olmadan büyük eksikliklerle oynamış olursun zevk alırsın ama o modlar işini kolaylaştırdığı için hantallıktan kurtarır zaman kazandırır.

Modsuz değil de DLC siz oynanmaz. Dragonborn, Hearthfire ve Dawnguard bu üç büyük DLC.

Oyun dosyasının içi bu şekilde:
Eki Görüntüle 2530133

Aldığım hata bu:

Eki Görüntüle 2530134
Oyunun içinde aldığım hatayı nedense SS alamıyorum. "SKSE64 does not running this message may also appear if a New Skyrim patch has been released in this case wait until SKSE64 has been updated then install the New version" yazıyor.
Oyununuz günceldir muhtemelen, sıkıntı SKSE'nin güncel olmaması gibi. Siz Vortex'i kurunca otomatik mi geldi SKSE? Sanki öyle bir özellik gelmişti, eski sürümünü kurmuş olabilir.

Nexusmods SKSE sayfasından güncel sürümü indirip kurun tekrar deneyin, muhtemelen çözer sıkıntıyı. Güncel sürüm geçen sene ocaktan beri 2.2.6 imiş.

Birde ekran alıntısı alamazsanız bir dahaki sefere telefondan ekranı çekin gitsin ben öyle yapıyorum 😂.

Oyununuz günceldir muhtemelen, sıkıntı SKSE'nin güncel olmaması gibi. Siz Vortex'i kurunca otomatik mi geldi SKSE? Sanki öyle bir özellik gelmişti, eski sürümünü kurmuş olabilir.

Nexusmods SKSE sayfasından güncel sürümü indirip kurun tekrar deneyin, muhtemelen çözer sıkıntıyı. Güncel sürüm geçen sene ocaktan beri 2.2.6 imiş.

Birde ekran alıntısı alamazsanız bir dahaki sefere telefondan ekranı çekin gitsin ben öyle yapıyorum 😂.
Otomatik kurulmadı da attığınız linkten zaten kurmuştum bir kere daha yaptım hala aynı hatayı veriyor.

Yüklediğin Skse'yi sil, Steam üzerinde direk program olarak skse var onu yükle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yükledim şimdi de girmeye çalışınca lisans yok diye hata veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı