Slota bağlı ve kablo ile bağlı RTX 3060 Ti kartların mining performans farkı

Tiandy

Decapat
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İy günler dilerim.
Uzun süredir RTX 3060 Ti ile mining yapıyorum. Büyütmek için 3 tane daha RTX 3060 Ti aldım lakin direkt anakarta bağlı olan kartla kablo üzerinden bağlı olan kart aynı performansı vermiyor. Sebebi nedir?
Örneğin, direkt anakarta bağlı olan kart 50 mh/s ama kablo ile bağlı olan maksimum 35 mh/s cıkıyor.
Görselde de olduğu gibi öhs değerleri yazıyor. Sebebi kablo olmasından mı?

E25C9E34-ABED-499E-A961-98CBEBEE34D8.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LHR Mining yaptığınızı anlıyor ve performansı yarıya düşürüyor. Nvidia, kartlarla mining yapılmasın diye kartlara bu özelliği koydu ve devre dışı bırakılamıyor.

İlk slotta tam performans almanızın sebebi ise LHR, 16x veya 8x PCI-E veriyoluna sahip ilk slotta mininge izin verir.
 
Biri LHR'dir biri değildir.

Bana kalırsa sorun başka LHR'lı RTX 3060 35 mh yakın veriyor bu kartın 40 mh vermesi lazım.
Yk denemedim LHR'den kastınız nedir ve çözümü var mı öbür ü gibi 60mhs cıkartabilmenin bir yolu var mı yani.

Ama beklettin 60 olmasın artık LHR kartlardan o kadar alamazsın.
Başka mining programı dene trex falan dene ordada aynı değeri alacakmısın bi bak.
 
Son düzenleme:
Sonuc aynı Hive OS ile denediğimdede fark ck az
LHR Mining yaptığınızı anlıyor ve performansı yarıya düşürüyor. NVIDIA, kartlarla mining yapılmasın diye kartlara bu özelliği koydu ve devre dışı bırakılamıyor.

İlk slotta tam performans almanızın sebebi ise LHR, 16X veya 8X PCI-e veriyoluna sahip ilk slotta mininge izin verir.

Anakartım ASUS ROG 360F Gaming 2 kart ı bağlantısız takabiliyorum taktığımda yine sonuc aynı LHR'den kurtulmanın bir yolu elbet vardır gibi geliyor cnkü cok oldu cıkalı
 
Sonuc aynı Hive OS ile denediğimdede fark ck az.

Anakartım ASUS ROG 360F Gaming 2 kart ı bağlantısız takabiliyorum taktığımda yine sonuc aynı LHR'den kurtulmanın bir yolu elbet vardır gibi geliyor cnkü cok oldu cıkalı.

2 kartı bağlantısız takman bi şey ifade etmez slotlar arasında fark olabiliyor. GPU 2 de takılı olan kartı GPU 1 de takılı olan kartla yer değiştirmeyi dene bide.
 
2 kartı bağlantısız takman bir şey ifade etmez slotlar arasında fark olabiliyor. GPU 2 de takılı olan kartı GPU 1 de takılı olan kartla yer değiştirmeyi dene bir de.

Dediğini deneyeceğim lakin fark yaratacağını sanmıyorum cünkü 60 mhs veren kartı 2020 de almıştım LHR mining falan yktu o zamanlar ama diğerlerini yeni aldım LHR'den şüpheleniyorum onu cözmem gerek
Mining olarak nicehas kullanıyorum daha fazla kar edebiliceğim bir yol var mı ve PC mi günde 3 4 saat oyun icinde kullanıyorum Windows 11 üzerinden calışan bir şey olması lazım
 
Dediğini deneyeceğim lakin fark yaratacağını sanmıyorum cünkü 60 mhs veren kartı 2020 de almıştım LHR mining falan yktu o zamanlar ama diğerlerini yeni aldım LHR'den şüpheleniyorum onu cözmem gerek.
Mining olarak nicehas kullanıyorum daha fazla kar edebiliceğim bir yol var mı ve PC mi günde 3 4 saat oyun icinde kullanıyorum Windows 11 üzerinden calışan bir şey olması lazım.

Dediğim şeyi tam anlamadın 22 mh normal değil o kartın LHR'lı halinin oluru 40mh eğer zaten bunu alıyorsan zorlamana gerek yok çünkü LHR kilidi hala kırılamadı bunada yapabileceğin hiçbir şey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı