SM-S6 Edge Açılmama-Donma ve Reset Sorunu

Hocam cihazınızdaki entegre kullandıgınız rom ile uyumlu çalışıyor ancak optimizasyon sorunu var o zaman cihazın üzerindeki donanımı tam verimlilikle kullanamıyor yani. samsungun orjinal yazılımı ile o entegre ve işlemciler tam verimlilikle kullanıldıgından isterseniz 40 uygulama açın banamısın demez donanımı tam olarak dogru yazılımla kullandıgı için. Entegrenizde tam bi problem olsaydı zaten attıgınız rom ilede çalışmazdı.

Bu Level 3 onarıma giriyor ve biz teknisyenler bile anakarta müdahale etmeden önce samsungda sorgu oluşturup özel izin alarak müdahale edebiliyoruz tavsiyem kendiniz direk müdahale etmeyin anakart ücreti 1200 TL :D
Anakart 1200 TL ekran 900 TL. Telefonun yenisi kaç para zaten?

Anakart 1200 TL ekran 900 TL. Telefonun yenisi kaç para zaten?
Cihazın anakartı ve ekranı haricinde kalan zaten parçası cam kapak, ön ve arka kamera pil ve sim tray oluyor. Cihazın ekranı kasasıyla birleşik zaten şarj modülü dokunmatik modül kasa tümleşik halde zaten birde buna işçilik ücreti eklenince haliyle ücretler böyle oluyor.

"Level 3" ne abi, burada yabancı mı var? Bak, kestirme formülü biliyorsanız paylaşın yoksa bahsettiğiniz 1,200 TL'lik kartı atıyorum fırına :D Fırınlama işe yarayabilir bak :morgöz:
Bu arada, Samsung'un kendi sitesindeki orjinal ROM'ları da denedim nafile.

"Level 3" ne abi, burada yabancı mı var? Bak, kestirme formülü biliyorsanız paylaşın yoksa bahsettiğiniz 1,200 TL'lik kartı atıyorum fırına :D Fırınlama işe yarayabilir bak :morgöz:
Bu arada, Samsung'un kendi sitesindeki orjinal ROM'ları da denedim nafile.
Tam olarak gözden çıkarmadıysanız en son çare olarak yapın bence. Çünkü sonuç muamma. Eğer son çare diyorsanız nanometre başına santigrad olarak daha az olması lazım bence. Ekran kartı GPU sundan daha hassas ve ısıya daha az dayanıklı olduğu için daha düşük derecelerde deneyin bence. 120-150 civarı. Tutmazsa yükseltirsiniz.

Fırınlama değilde sıcak hava üfleyen makinalar var. Yüksek derecelere çıkabiliyor. Diğer bileşenleri folyo ile örtüp sadece exynos a ısıl işlem uygularsanız diğer bellekler zarar görmesin.

"O" Samsung servisçi arkadaşa söyleyin, biz daha servislere düşecek kadar yaşlanmadık :D
Sorun çözülmüştür arkadaşlar... :vıy:

@i799, kartı fırınlamadım çünkü kart fırınlamaya kesinlikle uygun değil. (Kart arkalı önlü entegre vs.'lerle donatılmış. Eğer fırınlanmış olsa, kartın arka-yere bakan yüzeyinde birçok parçaların lehimleri sıcaktan eriyip düşer ya da yuvalarından ayrılır geri lehimlemek, birleştirmek de imkansız olurdu.)
Yani aynen de dediğiniz gibi yaptım...

Telefon dün akşam SAMSUNG yazısında kalmış ben de sabaha kadar açık bırakmıştım. Sabah kalktığımda halen SAMSUNG yasızında döndüğünü görünce buna bi' güzel saydıktan sonra kahvaltımı da yapıp giriştim buna...
Benim elimde daha önce sıvı soğutma akrilik boruları bükmek için kullandığım Bosch marka sıcak hava tabancası vardı. Bu tabancayla aşağıdaki fotoda işaretlediğim noktaları kontrollu bir şekilde yaklaşık 2-3 dakika ısıtıp daha sonra soğumaya bıraktım.
20171119_123448.jpg

2017-11-19 14_14_31-20171119_122641.jpg ‎- Fotoğraflar.jpg

Bu iş için pek de uygun olmasa da, işimize yarayan sıcak hava tabancamız:
20171119_144843 (2).jpg

Sonra cihazı yarım gine birleştirip kısa devre yaptırarak açtım. Akşamdan beri açılmak için terler döken cihazda bir mucize gerçekleşmiş gibi, kısa sürede açılıp sahibinin, yani benim yüzümü güldürdü.
Neyse, çok uzatmayayım, cihazı toparlayıp yaklaşık yarım saat aynı anda bir çok uygulama da açıp kullandım ve nihayet tam anlamıyla sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı.
20171119_132303.jpg

20171119_132543.jpg

Cihazı yapalı üzerinden hayli zaman geçti ve hiç sorunla karşılaşılmadı. Ama ne kadar sağlıklı oldu, nereye kadar gideceği konusunda hiç bir fikrim yok maalesef.
Bu ve ya benzer bir sorun yaşayan bi' kimse mutlaka bu konuya denk gelecektir. Sorununu çözmeye çalışmak için böyle bir yönteme başvurmanız tamamen sizin sorumluluğunuzda olacaktır, yani ben mesuliyet kabul etmiyorum :)

Tebrik ederim. El becerisi konusunda epey iyisiniz. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Umarım sizi uzun süreler götürür.

@er36po hocam telefon hala düzgün çalışıyor mu?
Şimdi benim LG G3 te benzer sıkıntılar çıkarmaya başladı. Zaten çok ısınıyordu (Kronik sorunu). Ben de aynı işlemleri yapmayı düşüyorum. 3 gün mühlet verdim. Kendine çeki düzen vermezse girişecem.

Size cevap vermek için hayli geç kalmışım :morgöz:
Maalesef uzun süre işe yaramadı.
Ben zaten bu konuya dönüş yapıp insanları aydınlatacaktım. (İnsanlar bu konuya bakıp umutlanmasınlar diye.)

Cihaz 1 hafta boyunca sorunsuz çalıştı ancak, 1. hafta sonrası yine sapıtmaya başladı ve 2. haftasını doldurmadan yine eskisi gibi donmaya başladı. Ben de buna (anakart/ exynos) bu sefer biraz daha fazla şok (ısı tabancasıyla sıcak hava) uyguladım. Cihaz bu sefer tamamen gitti, yani çöp oldu.

Bu lanetlenmiş cihaza gerçekten değerinden fazla masraf yaptın, çöp olmasın diye de Sahibinden.com'da yeni bir da yeni bir anakart aldım. Aldığım anakart güya sıfır ve yurt içi kayıtlı diye aldım. Elime ulaşan anakartın montajını yaptım ve çalıştırdım. Cihaz sorunsuz bir şekilde açıldı ancak insanlarımızın %85'inin sahtekar-dolandırıcı olduğunu göz önünde bulundurarak, cihazın İMEI numarasını arattım ve farklı bir marka model cihaza ait olduğu ortaya çıktı. Ve tabi halkımın fırıldak olabileceği konusunda yanılmamıştım. Neyse, oldu artık deyip şunu bir güncelleyeyim, bakalım servis dışı olacak mı diye. (Çakma İMEI'li cihazların güncelleme sonrası servis dışı olduğuyla ilgili de bilgi almıştım tabi.) Cihazı güncelledim ve tahmin ettiğim gibi servis dışı oldu.

Hemen satın aldığım fırıldak satıcıyla irtibata geçip ona cihazın servis dışı olduğunu söyledim, fırıldak satıcı neyseki sahip çıkıp ''gönderin gerekeni yapacağız'' dediler. Fırıldak satıcıya sordum: ''Siz bu sorunu nasıl çözeceksiniz?'' dedim, ''kolay, yeni bir İMEI atarız'' dediler. Neyse düşündüm, bunlar dedim yeni İMEI atabiliyorsa ben de atarım :D deyip arayışa girdim ve bu cihazlara farklı İMEI atamak için Samsung Octoplus Tool diye bir uygulamanın olduğunu gördüm. Ama meğersem iş sadece uygulamayla olmuyormuş, bu uygulamayı kullanabilmek için 550-600TL'lik cihazın kendisini de almak gerekiyormuş. Ee, girdik bi gere. Aldım o cihazı da :lanet: Elimde bozulmuş ancak yaptırmadığım Note1'im vardı, pek kolay olmasa da, hemen şokladım Note1'in İMEI'ini. Ve artık cihaz sorunsuz bir şekilde kullanılıyor.

Size cevap vermek için hayli geç kalmışım :morgöz:
Maalesef uzun süre işe yaramadı.
Ben zaten bu konuya dönüş yapıp insanları aydınlatacaktım. (İnsanlar bu konuya bakıp umutlanmasınlar diye.)

Cihaz 1 hafta boyunca sorunsuz çalıştı ancak, 1. hafta sonrası yine sapıtmaya başladı ve 2. haftasını doldurmadan yine eskisi gibi donmaya başladı. Ben de buna (anakart/ exynos) bu sefer biraz daha fazla şok (ısı tabancasıyla sıcak hava) uyguladım. Cihaz bu sefer tamamen gitti, yani çöp oldu.

Bu lanetlenmiş cihaza gerçekten değerinden fazla masraf yaptın, çöp olmasın diye de Sahibinden.com'da yeni bir da yeni bir anakart aldım. Aldığım anakart güya sıfır ve yurt içi kayıtlı diye aldım. Elime ulaşan anakartın montajını yaptım ve çalıştırdım. Cihaz sorunsuz bir şekilde açıldı ancak insanlarımızın %85'inin sahtekar-dolandırıcı olduğunu göz önünde bulundurarak, cihazın İMEI numarasını arattım ve farklı bir marka model cihaza ait olduğu ortaya çıktı. Ve tabi halkımın fırıldak olabileceği konusunda yanılmamıştım. Neyse, oldu artık deyip şunu bir güncelleyeyim, bakalım servis dışı olacak mı diye. (Çakma İMEI'li cihazların güncelleme sonrası servis dışı olduğuyla ilgili de bilgi almıştım tabi.) Cihazı güncelledim ve tahmin ettiğim gibi servis dışı oldu.

Hemen satın aldığım fırıldak satıcıyla irtibata geçip ona cihazın servis dışı olduğunu söyledim, fırıldak satıcı neyseki sahip çıkıp ''gönderin gerekeni yapacağız'' dediler. Fırıldak satıcıya sordum: ''Siz bu sorunu nasıl çözeceksiniz?'' dedim, ''kolay, yeni bir İMEI atarız'' dediler. Neyse düşündüm, bunlar dedim yeni İMEI atabiliyorsa ben de atarım :D deyip arayışa girdim ve bu cihazlara farklı İMEI atamak için Samsung Octoplus Tool diye bir uygulamanın olduğunu gördüm. Ama meğersem iş sadece uygulamayla olmuyormuş, bu uygulamayı kullanabilmek için 550-600TL'lik cihazın kendisini de almak gerekiyormuş. Ee, girdik bi gere. Aldım o cihazı da :lanet: Elimde bozulmuş ancak yaptırmadığım Note1'im vardı, pek kolay olmasa da, hemen şokladım Note1'in İMEI'ini. Ve artık cihaz sorunsuz bir şekilde kullanılıyor.
Vallahi abi helal olsun ya. Çoğu insan senin yerinde olsa baştan cihazı değiştirirdi ama sen baya hırslı çıktın ve cihazı çözdün vallahi helal olsun ya. İşte Erkan abi farkı budur.

@er36po O programı almak yerine 5-10 TL fiyatına telefoncularda IMEI atılıyor zaten, kaçak telefonlarda ROM atıldığında bazı telefonlarda IMEI giderken bazılarında gitmiyor. IMEI giderse IMEI atılarak sorun kısa sürede çözülüyor. Telefonun eski haline geldi mi peki Anakart değişiminden sonra?

@BERWAR, ilk o yolu denemiştim ancak bana "o telefonlara IMEI atamıyoruz" demişlerdi. Öncesinde de benim kıza dayısı tarafından hediye bir S6 edge gönderilmiş bir süre sonra da kapanmıştı. Ordu'daki telefoncular (benim tanıdıklar) bunlara İMEI atılmıyor demişlerdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı