SM-S6 Edge Açılmama-Donma ve Reset Sorunu

GPU ve ya CPU zarar görmüş muhtemelen. Anlatımlarınızdan bunu çıkarttım. Bu durumda anakart değişimi gerekiyor.

GPU ve ya CPU zarar görmüş muhtemelen. Bu durumda anakart değişimi gerekiyor.
Evet, maalesef öyle görünüyor.
Yalnız bu lanet cihazın anakartı piyasada gözükmüyor ya da ben bulamadım?
Aslında uğraşmayacaktım, en fazla bin TL'ye gidecek bu cihazın ekranına ve arka kapağına bin TL'nin üzerinde para harcadım :morgöz: Medem o kadar uğraştım başa götüreyim çabasına düştüm şimdi de :)

Abi, telefona hard reset atma imkanın var mı?
Telefonların bu tarz konularından pek anlamıyorum Berwar. Bana şu "hard reset" olayını net bir şekilde açıklayabilir misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.55 aralığından itibaren videoya bak abi ve bu işlemleri yap.

Dediğiniz gibi parça parça alırsanız pahalıya toplanır telefon. En mantıklısı biraz fiyat araştırması yapıp en ucuz yolu tercih etmek olacaktır.

Yani güç ve ana ekran tuşuna yaklaşık 5 sn basarak telefonu zorla yeniden başlatmak.
Nasıl? Dediğiniz ile hard resetin ne alakası var?

Telefona hangi ROM'u attın telefon kabul etmedi acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de telefonu güvenli modda açmayı dene.

Recovery olarak TWRP mi kurulu yoksa STOCK recovery mi? Fastboot Mode a girebiliyorsanız, önce recoveryden full wipe deyip, sonra bilgisayarınıza indirdiğiniz orjinal romu sideload ile telefona atıp deneyin.

Arkadaşlar, geç dönüş için kusura bakmayın lütfen. Hayatın aşırı pahalılığından mıdır (ki öyle) nedir artık eskisi gibi zaman ayıramıyorum kendi işlerime.

@BERWAR ve @Maiar,
ilk olarak "FTM-G925FXXU5EQI3-20171006140351" (Bunu seçmemin nedeni, hem güncel hem de Fransa sürüm olması. Bu sürüm ilk etapta, kurulum bitimine yakın FAİL veriyordu, ancak FAİL veren dosyayı MD5 dosya içeriğinden çıkarıp ayrı olarak kurduğumda sorunsuz gibi kuruluyordu, ancak konuda bahsettiğim hatalarla karşılaşıyordum.)
Sonra eski sürümleri denedim ancak bu eski sürümler de kurulmayıp her seferinde farklı hatalar veriyordu.
Daha sonra "G925FXXU5EQCK_OLB5EQC4_Repair_Firmware_4Files(2)" adlı ROM'u kurdum. Bu ROM sorunsuz bir şekilde kuruldu ancak cihaz yine açılmadı.

Bu durumda hatanın yazılımsal değil, donanımsal olduğunu kesinleştirip "artık benimsin Fıstık, şimdi binicem sırtına vurucim sana kırbacı" deyip, kurulmayıp hata veren eski sürümlerin içeriğindeki hata veren lavukları silip kalan dosyaları da Z-Zip ile yeniden MD5 dosyası oluşturup başladım eski ROM'ları kurmaya...
Ve son olarak içeriğiyle biraz oynayıp (bazı bilgileri yabancı kaynaklardan bazılarını da rastgele usuluyla) denediğim "G925FXXU1AOCZ_G925FVFG1AOC5_CYV" bu (bu ROM yanılmıyorsam 6,01 sürüm olacak) kurdum. Ve nihayet telefon açılmış ancak sürekli olarak "Samsung Klavye- Youtube- Google sürekli olarak duruyor" hataları vermeye başladı...

Bu sefer "tamam, donanımsal değil, bu iş olacak gibi" deyip Avusturalya'nın "DRE-G925FXXU5EQJB-20171116152719" adlı sürümünü indirip cihazı TWRP programıyla ne var ne yok silip süpürdükten sonra kurulumu başlattım. Kurulum normal bir sürede bitti ancak cihazın açılması hayli zaman aldı (SAMSUNG yazısında kalıp sanki hiç açılmayacak gibi görünüyordu.) Ee, o'kadar uğraşıp bi yarım saat daha beklememek olmazdı. İnsanda bazen kavur inadı olacak abi :D

Neyse efenim, nihai sonuç; telefon yabancı bir dille açılıp yüzümdeki o tatlı tebessüme sebep olmuştu :vıy:Kurulum işlemlerini bitirip güncelleme var mı diye kontrolleri yaptım, PlayStore'a da giriş yaptım, gerekli bazı uygulamaları da güncelledim. Eh dedim, bu iş de tamamdır. Telefonu alıp götürdüm "al yavrucum çocuğum, senin telefon yapıldı" dedim benim çocuğa. Çocuk sevinerek aldı ve başladı kullanmaya, arada ya 10 ya da 15 dakika geçti, bi baktım çocuk, asık bir yüzle yanıma geldi "al baba, yaptığın telefon dondu" dedi :cry: "Lan, nasıl donar, bu resmen harcadığım onca emeğe hakaret" desem de aslında olan donanımsal hatanın önüne geçemedi maalesef.
Ama çok garip bir durum...
Yani bu nasıl bir donanım ki özellikle "Uygulamalar" gibi çoklu klasör- uygulama barındıran ikonlara tıklayınca donup bir süre sonra reset atıyor (n)

Bu arada, hanım bügün PC masasını temizlemiş o arda da nasıl yaptıysa klavye soketini kırmış, yani artık bir klavyem bile yok. Neyse ki Ekran Klavyesi ve mause vardı :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı