- Makaleler
- 17
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba. Bugün size ASUS teknik servisi ile yaşadığım rezalet deneyimimi anlatmak istiyorum. 11 Eylül mesai bitimine yakın teslim ettiğim RX580 ekran kartına 14 Eylül pazartesi günü karar çıkıyor. Yani teslim ettiğim günü saymazsak 1 günde karar çıkıyor. Çok ilginç değil mi? Karar ise “iade veya değişim raporu” kartımın fatura fiyatı 1100 TL, kart desen Vatan Bilgisayar’ın stoklarında yok. Mecburen para iadesi alıp üzerine en yakın muadili için 1100 lira para eklemek zorunda kalacağım. Ben de bunu teknik servise aynı şekilde anlattığım da, bana “kartınız yurtdışına imhaya gitti, geri dönmesi maalesef mümkün değil” bu ne hız ya? 1 günde karar çıkıyor, üzerine bir de yurtdışına imhaya gidiyor. Altı üstü bir fan sesi sebebi ile verdiğim kart’ta güyya “GPU” arızası bulunmuş. Eğer böyle teslim ederlerse 2-3 ay sonra kart komple bozulurmuş. Sanırsam geleceği de tahmin ediyorlar. Sonra fan’ın yüksek ses vermesinin sebebini kart’ın fazla ısındığı yüzünden olduğunu söyledi. Ben de kendilerine kart boşta iken 28-31 derece aralığında olduğunu söyleyip “böyle ısınma mı olur ?” Diye belirttim. Biraz bekledikten sonra, beyefendi içerden gelip “ürünü geri çektiriyorum. Yurtdışından parça bekleyip size fan değiştirip vereceğiz” dedi. Ben de onlara 20 iş günü yasal süresi geçerse ne olacağını sorunca tekrar iade ve değişim raporu vereceklerini söylediler. Şaka gibi değil mi? Ufacık bir fan ses problemi devlet meselesi haline geldi anlayacağınız. ASUS gibi büyük bir markaya nasıl böyle bir teknik servis müdahale ediyor anlamıyorum. Param olsa hiç uğraşmayacağım da bu dönemde çıkartıp şak diye 1100 lira para nasıl vereyim. Yazık günah insanlara.