SNR margin değerinin düşük olması

gambler28

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

100 Mbps VDSL paket kullanmaktaydım. Modemin tüm ışıkları yanıyordu fakat internete erişim yoktu belli bir süreden sonra reset atınca düzeliyordu sonra yeniden gidiyordu.

100 Mbps: Upstream 15.4
Downstream 8.1

Daha sonrasında müşteri hizmetlerini aradım ve hızımı 50 Mbps'e düşürdüm. Şu anda bir sorun yok kopma yaşamadım. Şimdiki değerler böyle;

50 Mbps: Upstream 18.5
Downstream 15.5

Sizce sorun bundan mı kaynaklı?

Muhtemelen ondan kaynaklıdır, hat değerlerinin tamamını atarsan daha net bir yorum yapabiliriz.

Ama 100mbps den 50 mbps ye geçiş fazla olmuş.

Merhaba herkese,

100 Mbps VDSL paket kullanmaktaydım. Modemin tüm ışıkları yanıyordu fakat internete erişim yoktu belli bir süreden sonra reset atınca düzeliyordu sonra yeniden gidiyordu.

100 Mbps: Upstream 15.4
Downstream 8.1

Daha sonrasında müşteri hizmetlerini aradım ve hızımı 50 Mbps'e düşürdüm. Şu anda bir sorun yok kopma yaşamadım. Şimdiki değerler böyle;

50 Mbps: Upstream 18.5
Downstream 15.5

Sizce sorun bundan mı kaynaklı?
VDSL2 de 100 Mbps var fakat sizinki büyük ihtimalle VDSL olabilir.
VDSL teknolojisi sizin telefon kutusuna uzaklığınızla ilgilidir fiber gibi camlı iletken olmadığı için bakır kablolarla gelmesi güçtür daha düşük band genişliği daha iyi iletim sağlar.

Eğer oturduğunuz ev 2 kat veya daha fazlaysa ve ayrıca bölgede fiber altyapısı varsa başvuruda bulunun.

Müstakil konutlara getirmiyor şerefsizler.

Muhtemelen ondan kaynaklıdır, hat değerlerinin tamamını atarsan daha net bir yorum yapabiliriz.

Ama 100Mbps'den 50 Mbps'ye geçiş fazla olmuş.

Buyurun aşağıda ikisinin de görselini bıraktım.

100 Mbps'deki değerlerim;
IMG_7461.jpeg

50 Mbps'deki değerlerim;

IMG_7463.jpeg

VDSL2 de 100 Mbps var fakat sizinki büyük ihtimalle VDSL olabilir.
VDSL teknolojisi sizin telefon kutusuna uzaklığınızla ilgilidir fiber gibi camlı iletken olmadığı için bakır kablolarla gelmesi güçtür daha düşük band genişliği daha iyi iletim sağlar.

Eğer oturduğunuz ev 2 kat veya daha fazlaysa ve ayrıca bölgede fiber altyapısı varsa başvuruda bulunun.

Müstakil konutlara getirmiyor şerefsizler.

Adresime fiber altyapı geldi zaten kutu vs. her şey çekildi. Üstelik fiber şu anda aktif fakat binaya kadar kablo çekmedikleri için kullanamıyorum. Türk Telekom müdürlüğünü arayıp sorduğumda ne zaman çekileceği belli değil diyor.

Son düzenleme:
Buyurun aşağıda ikisinin de görselini bıraktım.

100 Mbps'deki değerlerim;
Eki Görüntüle 2571484

50 Mbps'deki değerlerim;

Eki Görüntüle 2571485

Adresime fiber altyapı geldi zaten kutu vs. her şey çekildi. Üstelik fiber şu anda aktif fakat binaya kadar kablo çekmedikleri için kullanamıyorum. Türk Telekom müdürlüğünü arayıp sorduğumda ne zaman çekileceği belli değil diyor.
Eve çekilmesi için bütün apartmandan veyahut binaya çekilmesi için imza verip apartmanca başvuru yapılması gerekiyor.

Herhangi bir talepte bulunmadım çarşamba günü gelip kabloları çektiler sadece kurulum kaldı.
" Küfür " kendi müstakil evimin yanına fiber geldi neymiş müstakil ev diye çekmiyorlar.
İşim internetten, okulum internetten, tasarımcı, web delevloper'ım ve antrenörüm bre "küfür" bana niye bağlamıyorsunuz "küfür".

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı