SoC Exynos mu Qualcomm mu ?

Allah hepinizden razı olsun. Syper kardeş bu yazdıkların çok sevindirdi beni. Mert38 kardeşimede teşekkür ederim. Syper kardeş not 4 de türkce dil yok. Çok sıkıntı olurmu.

Bak her iki plartformun + ve -'leri var.

Örneğin Exynos'lu sürümde harici bir ses kartı var. Bu daha kaliteli sesler elde etmeni sağlıyor. Ayrıca daha düşük mimari ile üretilmiş. Bu da uzun oyun seanslarında az ısı ve uzun pil ömrü sağlıyor. OTA Update'leri daha hızlı yayınlanıyor Samsung'un kendi üretimi olduğu için. 4+4 işlemciye sahip olduğu için normal kullanımda daha uzun şarja sahip oluyor.

Qualcomm modeli ise Avrupa'da satılıyor. LTEv6 desteği var. Daha hızlı mobil veriye sahip. Ama ülkemizde daha LTE'nin A'sı bile yok, o yüzden fark etmiyor. Qualcomm modeli Amerika'da satılıyor daha çok. Oradaki ROM geliştiricileri ona göre ROM hazırlıyorlar.

ROM konusunda Exynos'a da çok fazla ROM geliştiren yayımcı var ve bunlarda azımsanacak rakamlarda değil.

Allah hepinizden razı olsun. SypeR kardeş bu yazdıkların çok sevindirdi beni. Mert38 kardeşime de teşekkür ederim. SypeR kardeş Note 4 de Türkçe dil yok. Çok sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah hepinizden razı olsun. Syper kardeş bu yazdıkların çok sevindirdi beni. Mert38 kardeşimede teşekkür ederim. Syper kardeş not 4 de türkce dil yok. Çok sıkıntı olurmu.

Allah hepinizden razı olsun. SypeR kardeş bu yazdıkların çok sevindirdi beni. Mert38 kardeşime de teşekkür ederim. SypeR kardeş Note 4 de Türkçe dil yok. Çok sıkıntı olur mu?
Olmaz olur mu, var elbette. Olmasaydı Technopat nasıl Türkçe inceleyecekti?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle her yeni cihazın, neredeyse tüm dilleri içinde bulunmakta :) Sadece ayarlara girin ve Türkçe'yi seçin.

Exynos mu Qualcomm mu olayı ise SypeR moderatörümüzün anlattığının yanında;
sadece Note 4 için değerlendirdiğimizde, Exynos açık ara öndedir. GPU performansı olarak Mali-T760, Note 3'te bulunan Mali-T628'den çok çok önde. Snapdragon versiyonunu da biraz geçiyor. Aynı şekilde CPU olarak da biraz önde kendisi. Ayrıca Note 4'ün Exynos işlemcisi (Exynos 5433), 20 Nanometre teknolojisine sahip ve bu daha az pil tüketiminin yanında, çok daha az ısı demek. Zaten sırf bu yüzden, 2K ekran şarj konusunda sıkıntı yaratmıyor telefonda. Snapdragon versiyonlarının ise benim gözümde tek farkı fazladan bir kaç ROM ve 4G desteğini çok erken sağlaması. Gerisi haricinde, Note 4 ve Alpha ile beraber, Exynos çok sağlam geliyor.

Ayrıca, Note 3 kullanıyorum ve bu cihazın işlemcisi 28 nanometre. Bu da biraz ısı demek. Exynos versiyonu, Snapdragon versiyonundan biraz daha geride kalıyor olsa da; benim hala Play'de son özelliklerde açamadığım veya telefonu kasan bir oyun yok.

Olmaz olur mu, var elbette. Olmasaydı Technopat nasıl Türkçe inceleyecekti?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben başka ülkede yaşıyorum. Burada Note 4'lere orijinallik testi yaptık, orijinal. Arkasında "Made in Korea" yazıyor. IMEI kodu 06. Yalnız tek Türkçe dili yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Türkçe olmasa Türkçe'ye çeviri yapan programlar var ama onlarında güncelleme sorunları oluyor. Bir çözüm bulsam.
Birde verdiğiniz tüm yanıtlar için teşekkür ederim.

Cihazı sıfırladığında Google Ayarları'nda Türkçe dil seçeneğinin olması lazım. Olmadı ayarlar içinden dili değiştir.

Kardeş satıldığı yerde ayarlarına falan baktım Türkçe yok. Anlamadım, Google ayarlarında Türkçe'nin kendindeki dil ayarlarına ne alakası var? Sen alsan Türkçesi olmasa da yine de alır mıydın?

Eğer içinde özel bir rom bulunmuyorsa, piyasadaki bütün akıllı telefonlarda Türkçe Dil vardır.

Ben Azerbaycan da yaşıyorum. Üstteki yorumlarıma baksanız, söyledim orijinal ama Türkçe yok. Sizin demenizden ürün sahte ve ya programlarıyla oynanmış olabilir? Çok yardımcı oluyorsunuz bana teşekkür ederim hepinize. Ne olur cevaplarınızı eksik etmeyin.

Cihazı sıfırladığında Google Ayarları'nda Türkçe dil seçeneğinin olması lazım. Olmadı ayarlar içinden dili değiştir.

Kardeş cevap yazdım yardımcı olur musun lütfen?

Şimdi şöyle, dediğim gibi eğer içinde orjinal Rom'dan başka bir şey bulundurmuyorsa, yani burada gördüğünüz inceleme videosundaki arayüz ile aynıysa oradaki cihazlar, kesinlikle vardır Türkçe Dil. Bunların sistemi böyle sunuluyor, nerede olursanız olun içindeki işletim sisteminde mevcuttur. Ülke fark etmez. Ama bir daha söylüyorum, eğer cihazın içinde özelleştirme yoksa, dikkat edin. Her türlü alacağınız telefon orijinal Samsung kutusunda geliyor ise içinde Dil vardır, sıkıntı etmeyin. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı