Sözel bölüm seçilirse işsiz kalınır mı?

@507053, anlıyorum. O zaman eşit ağırlıktan gitmesi daha iyi olur. Sözel için özel bölüm okumasına gerek yok. Millet son 2-3 aylık çalışmayla hallediyor zaten o bölümü.

Hocam kendisini sakinlestirdim ve güzel bir konuşma yaptım ben kararımı verdim sözel okuyacağım edebiyat öğretmeni ya da Türkçe öğretmeni olmak istiyorum derslerime sürekli çok çalışacağım ilk bine sonrada yüzlere girmeye çalışacağım ben kendime inanıyorum her meslekte işsizlik sorunu var ama olsun ben basaricam dedi. Hocam sanırım her şey tamam siz ne diyorsunuz bence artık tamamdır o kararını iyisiyle kötüsüyle vermiş.
 
Hocam öğretmenliklerin ataması malum, onun dışında sözelde adamakıllı bir bölüm yok. Aşçılığa ilgisi varsa gastronomi, dinle ilgili bir bölüm okumak istiyorsa da ilahiyat kurtarır. Onun dışında sözeldeki bölümlerin yüzde 90'ı maalesef işsiz bölüm.

İlahiyat da aynı herkes okuyor o bölümü.
 
@Bloodlinee, hocam İstanbul Üniversitesinde de okunabilir, orası da fena değildir. Onun dışında YÖK Atlası verilerine baktım. İlk 60 bin sıralama bandında genelde şu üç üniversiteyi gördüm:
  • Marmara Üniversitesi.
  • İstanbul Üniversitesi.
  • Ankara Üniversitesi.
Bu üç üniversite dışında diğer üniversitelerin açıkçası çok bir şey katacağını sanmam. Hazırlık eğitimleri de ne kadar kaliteli olur, o kadarını tabii ki bilemiyorum. Zaten ilk 60 bin bandında genelini bu üç üniversite kapsamış.

Aynı zamanda ben de Ankara Üniversitesi mezunuyum. Üniversite genel olarak güzel, bölümümden çok memnun kalmıştım. İlahiyatı nasıldır, orasını bilemem tabii ki.
 
@507053, kararını verdiyse saygı duymak düşer, yapacak bir şey yok. Umarım pişman olmaz.
@Bloodlinee, iyi bir yerde ilahiyat (Arapça) okumak bence işsiz bırakmaz. O bölüm zaten Türkçe okunmamalı bence.
Hocam yarına seçip verin demişler şey diyor dil seçeyim hem sözel hemde dili gelistiririm diyor doğru bir düşünce mi? Hocasida öyle demiş zaten sınıfın ortamı kötü sen dil seç başarılısın zaten dil notlarında güzel oradan istersen sözel bir meslek seçebilirsin demiş
 
Hocam hiç şansı yok mu cidden öğretmenliği çok istiyor. Eşit ağırlık yaparda matematiği bayağı kötü maalesef.

Matematiği yoksa nasıl KPSS kazanıp öğretmen olmayı düşünüyor? Matematik en önemli ders nasıl yapar bilmem fakat matematik şart.
 
Matematiği bana göre kötü 39 almış sınavdan sınav not ortalaması 41

Özel ders almasını tavsiye ederim. Matematiğe yeni başlayın birinin kendi başına çalışıp başarılı olması çok zor, biraz özel ders ile nasıl yol izleyeceğini kavrar ve yavaş yavaş matematik yapar hale gelir.
 

Geri
Yukarı