Sözel vs. Dil vs. Eşit Ağırlık

celebixd

Centipat
Katılım
1 Ekim 2020
Mesajlar
38
Merhaba arkadaşlar. 10. sınıfa gidiyorum ve bu sene sayısal, sözel, dil ve eşit ağırlık alanlarından birini seçmem gerekiyor. Açıkcası matematik ve sayısal ile pek alakam yok. O yüzden dil veya sözel alanını seçmeyi düşünüyorum. Sizce geleceğim açısından hangi alanı seçmem daha mantıklı olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabiliyorsan kesinlikle sayısal seçmelisin, ülkenin şu anki durumu bunu gösteriyor. Dil öğrenmeyi gerçekten seviyorsan dil seç, sonra pişman olabilirsin.
 
Ne olmak istediğine bağlı. Bölüm, meslek seçin arkadaşlar. Alan değil. Ben 3 sene MF okuyup, eşit ağırlık bölümü tercih ettim. Çok daha yüksek puan alabilirdim yola TM olarak başlasaydım. Benim yaptığım hatayı yapma ve ailene ya da bir büyüğüne kesinlikle danış .
 
matematıkten eger 20 kusur netlere fenden 13 14 netlere ulasamazsan tyt de aytdee ise ayt mat 25 fen 25 neetlere gelebilirsen sayısal sec ama yapaamam diyosan ingilizce veya farklı bir dilin iyiyse dil seç eşit ağırlık tercih etme bence meslekleri çok az sözelde eşit ağırlık gibi sözelden ilk 455 bine girebilirsen kac net gerekiyor diye bak net ten ulaşabilirsen sözel seç eşit ağırlıkta matematık yapıyor nunu unutma eşit ağırlık asla seçme sayısal seçerdim yerinde olsam 12ye kadar matı feni haladersi bence mat öğretmenliği hemşirelik vs bir sürü olanak var yani kısaca sayısal seç ne kadar kötü de olsa
 
Liseyi bitirdikten sonra yurt dışında okumak istiyorum. O yüzden dil daha mantıklı geliyor şimdilik.
yurt dışında okumak için yüklü miktarda para lazım dil seçsen ilk 10bin 20 bine filan girsen (iyi olduğunu varsayarak) ing öğretmenliği yazıp 5k 6k maaşla hayatını yaşarsın yurt dışında okuyabilmen için yüklü miktar para ve baya zeki olman lazım ki düzgün bişey ol ama yurt dışında okurum diye dil asla seçme bu arada matematık sınavlarında kaç alıyorsun ortalaama
 
Yurt dışında okumak için yüklü miktarda para lazım dil seçsen ilk 10bin 20 bine falan girsen (iyi olduğunu varsayarak) ing öğretmenliği yazıp 5K 6k maaşla hayatını yaşarsın yurt dışında okuyabilmen için yüklü miktar para ve bayağı zeki olman lazım ki düzgün bir şey ol ama yurt dışında okurum diye dil asla seçme bu arada matematık sınavlarında kaç alıyorsun ortalaama.

Matematik sınavlarım ortalama 50 60 arası. Fiziğim kimyam vs. çok daha iyi tek sıkıntım matematik.
 
Dilciyim ve çok mutluyum çünkü çalışırken eğleniyorum meslek olarak tercüman ya da akedemisyen düşünüyorum. Dili seviyorsan dilleri ders olarak görmüyorsan çok başarılı olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı