Sokağa Çıkabilme Saatinde BİM'e Girilebilir Mi?

18 yaşından küçükleri tek başına markete sokmuyorlar.
Kaynak "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" falan mı?

Bana giremezsin desinler direk basarım yaygarayı. Çıkarsın Resmi Gazeteyi göstersin kararı, ben de marketten çıkayım. Olmadığı için de gösteremez.

Kısıtlama olmayan saatte ceza yemezsin. Öyle bir saçmalık olmaz zaten. Kurallara uyduğun sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

BİM'in kapısının önünde yazıyordu.
Ben 17 yaşında üniversite okumaya gitsem, orada kiraladığım evde kalsam. Karnım acıkınca bir şeyler pişirmek amacıyla marketten alışveriş yapamayacak mıyım? Bu hangi mantık? Hangi kitap? Hangi defter?

Ben 17 yaşında üniversite okumaya gitsem, orada kiraladığım evde kalsam. Karnım acıkınca bir şeyler pişirmek amacıyla marketten alışveriş yapamayacak mıyım? Bu hangi mantık? Hangi kitap? Hangi defter?

Haklısınız hocam. Ne amaçla yapıyorlar bende anlamıyorum.

Bunun üzerine yeni yapılan bir ekleme vs. ile belirtilen bir durum yoksa ben burada öyle bir yasaklama göremiyorum.

20 yaş olayı da bana göre ayrı eleştirilmesi gereken bir nokta da neyse... Reşitsin, evlenebiliyorsun, ehliyet alıp otomobil kullanabiliyorsun, oy kullanabiliyor hatta milletvekili olabiliyorsun ama dışarı çıkamıyorsun. Bu sorumlulukları alabilen bir birey kendisine dikkat edemiyor mu?

Haklısınız hocam. Ne amaçla yapıyorlar bende anlamıyorum.
Öyle bir şey yoktur. Varsa da inkar ediyorum. Bu kadar da aptal yerine koymasınlar bizi. Bana marketçi/kasiyer bir kere bile öyle demeye kalksın kavga çıkar. Aynı yaşta olduğum akadaşıma da geçenlerde boyu kısa diye bu muameleyi yapmışlar. Gel de sinirlenme...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı