Sokak hayvanları için daha fazla barınak yapılmalı

Kendini savunamayan, doğruyu yanlışı bile ayırt edemeyecek yaşta olan çocukların ve olur olmadık yerlerde yakalanarak talihsizlik yaşayan insanların canlarının değersiz olmadığını söyledik diye bencil, zalim, kötü olduk. :)
Zalim ve kötü demedim ama önceki konulardan birinde yazdıklarına bakarak bu konuda bencilce düşünüyorsun diyorum. Savunduğun şey "saldırgan" tavır gösteren köpeklerin toplatılıp bir barınakta bakılması değil, birkaç saldırganlık gösteren köpeğe karşı "hepsinin" toplatılması. Bunun suç işleyen birkaç insan için tüm insanların toplatılmasını istemekten farkı yok, senin kaçırdığın nüans bu.

Bunun gerçekleştirilmesi için gerekli kaynakların fazlasıyla var olduğunu da biliyorsun ama o kaynakları birileri cebine toplarken bunun için hayvanlara tepki gösterilmesini kabul etmiyorum. Hem neden ol hem imkanların olsun hem de imkanları yaptığın bir şeyin sonucunu düzeltmek için değil kendin için kullan. Tür olarak vicdansızız, sözde en gelişmiş ön loba sahibiz ama büyük kısmı onu kullanmıyor.

Aynen, tüm köpeklerin davranış biçimini tek denemede anlamış arkadaşımız. Kendisini büyük tebrik ediyorum!
Hayvan bilimci değilim fakat hayvanların davranış biçiminin içgüdüsel olduğunu bilirim, herkes bilir. Sen bilmiyorsan bu senin cehaletin, sanırım adının hakkını veriyorsun donanımsız adam, nickinde herhangi bir ironi yokmuş meğersem.

@Jira yorumum sana ve senin gibi kendini merkeze koyan herkese.
Hayat benim hayatım, istediğim kişiyi merkezime koyarım. Sen kendini değersiz görüp merkezinden uzaklaşıyorsan o benim değil, senin problemindir. :)

Bencil dediğin adam haftada yaşın kadar köpeğin karnını doyuruyor. Bunu da bilmeni isterim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı