Son zamanlarda artan sağlık çalışanlarına şiddet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şiddet her yerde var. İşin içerisinde cahil kesim ve bir tarafta kan bağının olduğu aile bireyleri de olunca iş değişiyor. Adamın hem cahil olup hem de gözünün önünde canı yandığı halde gördüğü muameleyi empati kurarak yaşamak isteyen var mı? Bir kaç dakikalığına arka camında tuğrası olan doblolu enişte olun. Levyeniz koltuğun kenarında hazır dursun.

4 yıllık üniversite mezunuyum. İyi bir ailede yetiştim, adab-ı mu'aşeret kurallarını, büyüğümü küçüğümü nasıl davranmam gerektiğini bilirim. 34 yaşındayım. Henüz 1,5 yaşında erkek bir çocuğum var. Çocuğumun üzerine sıcak su dökülmesi sebebi ile akşam 22:00 civarlarında yandı ve 2 devlet hastanesi 1 özel hastane gezdim. Paran yoksa zaten bir it'sin bir çoğunun gözünde. Aksini iddia eden yalan söyler! Şiddeti savunan birisi değilim fakat insanları katil edebilmek zor değil. Gerçekten zor değil. Bunu canınız yandığında görüyorsunuz. Nefsinize hakim olup dişinizi sıktığınızda başarabilirsiniz belki ama bunu beceremeyenlerde var. Anlatsam şurada kitap yazarım, ne demek istediklerimi anladınız. Önce 1 özel, sonra da 2 devlet hastanesi gezdim eşimle. Yüzünüze bakmıyorlar! Acildeyim henüz 1 yaşında ki çocuğun göğsü komple sıcak su yanığından soyuluyor gözlerimin önünde bana sırada bekle diyebilecek bir karaktersizi oturtmuş acil servis doktorluğu yaptırıyorlar! Rica minnetle çocuğun durumunu görerek müdahele etmek isteyen vatandaşlar sayesinde içeri giriyorum ve ağzını yaya yaya yanıkla ilgilenecek doktor yok ama diyebiliyor! Kıymetli hocasını telefonla arayıp ne krem sürüp süremeyeceğini sorabiliyor! Bu yaşadığım iğrenç durum Ankara GATA Gülhane Hastanesinde oluyor! Kusura bakmayın ama dayağı atan dayağı hak ettin diyerek suçlu duruma düşüyor! İnsan sağlığı, benim henüz yaşını yeni doldurmuş çocuğumun sağlığu bu kadar ucuz olmamalı! Olmamalı sevgili kardeşim! Giydiğimden kısıyorum, yediğimden kısıyorum veriyorum parayı sigortasıyla özel hastaneye gidiyorum bunlar gibi "bazı" genelleme yapmıyorum kendimi kasarak yapmakta istemiyorum ama bunlar gibi bazı ne idüğü belirsiz soysuzların eline düşmemek adına çocuğumu bu hastanelere götürmüyorum. Allah gitmek zorunda kalanlara, maddi gücü olmayıp mecbur kalanlara sabır versin, güç versin ve helal süt emmiş insan evlatlarıyla karşılaştırsın.
 
Son düzenleme:
Şiddet her yerde var. İşin içerisinde cahil kesim ve bir tarafta kan bağının olduğu aile bireyleri de olunca iş değişiyor. Adamın hem cahil olup hem de gözünün önünde canı yandığı halde gördüğü muameleyi empati kurarak yaşamak isteyen var mı? Birkaç dakikalığına arka camında tuğrası olan doblolu enişte olun. Levyeniz koltuğun kenarında hazır dursun.

4 yıllık üniversite mezunuyum. İyi bir ailede yetiştim, adab-ı mu'aşeret kurallarını, büyüğümü küçüğümü nasıl davranmam gerektiğini bilirim. 34 yaşındayım. Henüz 1,5 yaşında erkek bir çocuğum var. Çocuğumun üzerine sıcak su dökülmesi sebebi ile akşam 22:00 civarlarında yandı ve 2 devlet hastanesi 1 özel hastane gezdim. Paran yoksa zaten bir it'sin birçoğunun gözünde. Aksini iddia eden yalan söyler! Şiddeti savunan birisi değilim fakat insanları katil edebilmek zor değil. Gerçekten zor değil. Bunu canınız yandığında görüyorsunuz. Nefsinize hakim olup dişinizi sıktığınızda başarabilirsiniz belki ama bunu beceremeyenlerde var. Anlatsam şurada kitap yazarım, ne demek istediklerimi anladınız. Önce 1 özel, sonra da 2 devlet hastanesi gezdim eşimle. Yüzünüze bakmıyorlar! Acildeyim henüz 1 yaşında ki çocuğun göğsü komple sıcak su yanığından soyuluyor gözlerimin önünde bana sırada bekle diyebilecek bir karaktersizi oturtmuş acil servis doktorluğu yaptırıyorlar! Rica minnetle çocuğun durumunu görerek müdahale etmek isteyen vatandaşlar sayesinde içeri giriyorum ve ağzını yaya yaya yanıkla ilgilenecek doktor yok ama diyebiliyor! Kıymetli hocasını telefonla arayıp ne krem sürüp süremeyeceğini sorabiliyor! Bu yaşadığım iğrenç durum Ankara gata gülhane hastanesinde oluyor! Kusura bakmayın ama dayağı atan dayağı hak ettin diyerek suçlu duruma düşüyor! İnsan sağlığı, benim henüz yaşını yeni doldurmuş çocuğumun sağlığu bu kadar ucuz olmamalı! Olmamalı sevgili kardeşim! Giydiğimden kısıyorum, yediğimden kısıyorum veriyorum parayı sigortasıyla özel hastaneye gidiyorum bunlar gibi "bazı" genelleme yapmıyorum ama yapmayada yakınım bunlar gibi bazı ne idüğü belirsiz soysuzların eline düşmemek adına çocuğumu bu hastanelere götürmüyorum. Allah gitmek zorunda kalanlara, maddi gücü olmayıp mecbur kalanlara sabır versin. Güç versin ve helal süt emmiş insan evlatlarıyla karşılaştırsın.

Gata iyi bir hastane aslında, size neden böyle yaptılar anlamıyorum. Ben dişlerim için gitmiştim çok kibar doktorlar falan.
 
Hayatim boyunca cok fazla hastane kuyrugu ve hasta olup cok hasta muamelesi gormus bir insan olarak. Bu dunyada karsilastigim en saygili ve insan canini onemseyen insanlar saglik calisanlariydi. Yine de saglik calisanlarinin arasindan da okuzler cikabilecek olsa da saglik calisanina saldiran bir insanin da okuzoglu okuz olma ihtimali cok daha yuksek gozumde. Ortalamaya bakarsak saglik calisanlarini korumak icin mutlaka ekstra onlemler alinmali.
 
Selamünaleyküm hayırlı günler hocalarım. Özellikle korona sonrası sağlık çalışanlarına şiddet epey bir artmış durumda, dün yine bir haber gördüm hemşirelere saldırmış senin gibiler dayağı hak ediyor demiş. Bence devlet sağlık çalışanlarını koruyacak kesin bir yasa çıkartmalı.
Benim hastama kadın hemşire baksın deyip o hemşireyi döven, doktoru sakat bırakıp işinden eden bu tür insanlara diyeceğim tek şey şudur:

Sürüm sürüm sürünün, o dövdüğünüz insanlara muhtaç hale gelin.
Gerçi gelmeyin, direkt ölün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı