The Virtuoso
Hectopat
@T21 @Oreki
-Hangi hayat?
-- Yaşadığımız hayat.
-Yaşadığınız hayat sizin, belki de ben sizin dünyanıza ait değilim.
@The Virtuoso ( anlayabilecek donanımın olduğu için yazıyorum. )
Dinler bir bilişsel kopukluk, bir gerçeklik. Bin yıl öncesinin hatta üç yüzyıl öncesinin insanlarını mesul tutamayız, iki yüz yıl ile bir yüz yıl arası insanları da tek tük medeniyet gitmiş mi gitmemiş mi ona göre mesul tutabiliriz elbet ya da tutmayız.
Lakin günümüzde medeniyetin gitmediği medeni hafızanın uğramadığı yer yok Türkiye'de, sinirsel hafıza tamam folklorik hafıza tamam medeni hafıza da tamam, kabul ediyorum fanatikler aşırılar bir terör örgütünün hizmet gitmesin diyerekten bir bölgeyi terör etmesi gibi medeniyeti teröre boğuyor olabilirler lakin bu bile bahane değil çünkü:
İnsan kendisinden mesul olanda, imkan kaynak çok tamah eden yok.
Bu açıdan cezai ehliyet meselesinden dolayı aşırısından fanatikleri tıpkı bir yirmi yıl öncesi gibi mahkemelerde haklarında heyet raporu çıkarılıp akıl hastanelerine gönderilmeleri gibi gönderilmeliler ve hakları sınırlandırılmalılar lakin öyle mi günümüz de?
Günümüzde bir gerçeklik var psikiyatrik bozukluk bir gerçeklik meleke yoksunluğu var milyonlarca insandan oluşan kuru kalabalıklar da topluma diyor ki benim gerçekliğim olacak.
Demokrasin sonuçlar da milyonlarca çoğunluğun dayattığı gerçeklikten.
O gerçekliğe aykırı olan da tehdit altında hisseden milyonlar diyor ki benim gerçekliğim ülkenin gerçekliği olmazsa ben tehdit altında hissedeceğim.
Sonra da gerçekten kopmuş bir gerçeklik içinde oraya buraya savrulan kurudan milyonlarca kalabalık.
O kalabalığın içinde de bu gerçekliğe bu dünyaya ait olmayan gerçekler?
Sen ne anlatıyon be abla ne diyon be abi?