Tarlanın üremeye çıkması, kadının toprak olarak görülmesini anlamakla görmekle beraber, bizi ilgilen kısmın bu olmadığını söylüyorum.
Neden Tanrının bize cinsel ilişkiyi öğretmeyi amaç edindiğini soruyorum. Metnini gönderdiği, kutsadığı peygamberin annesi ve babası birlikte olmayı bildikleri için Muhammed dünyaya gelmedi mi? Biz böyle dünyaya gelmedik mi? O zamana kadar cinsel ilişki sırasında insanlar, Peygamber Devesi gibi dişi birey eşini mi yiyordu anlamadım?
Cinsel ilişkiye nasıl gireceğimi söyleyeceğine ya da savaş ganimetlerinin hakları diye söyleyeceğine, tecavüzün suçunun cezasını söyle. Yok hocam. Tecavüzün nasıl bir suç olduğu ile ilgili ayet yok.
Hepsinin cevabı var dostum. Anlattığım halde ya gerçekten anlayamıyosun, ya da konuyu başka yere çekiyosun. Cinsel ilişkiden bahsetmesi çok normal. Kuran hayat rehberi çünkü. Tecavüz suçu ya da başka bir suç ne olursa olsun, kuran 600 sayfalık bir kitap. Bütün suçları tek tek yazmış olsaydı değil 600 sayfa, 600 bin sayfaya bile sığmazdı. Biz suç cezalarını o zamanda uygulanma şekliyle biliyoruz. Sopa cezası örneğin. Şuan modern hukuk sistemlerinde sopa cezası yok. Ama hukuken ceza alan kişi de o sopanın acısını sırtında hissediyo. Maddi olarak değil manevi olarak.
Peki deney ve gözlem ile Tanrıyı bulabilecek miyiz? Kusura bakma da ben dönemin Mekke'sinde yaşamıyorum ki Muhammed'in ayı yardığını, dönemin Mısır'ında yaşamıyorum ki Musa'nın denizi yardığını, dönemin Kudüs'ünde yaşamıyorum ki İsa'nın göğe yükseldiğini gözlemleyebileyim.
Tanrıyı deney ve gözleme dayandırmak gerçekten çok vehim. Koskoca evreni yaratanı sen nasıl deney ve gözlem ile kanıtlayacaksın? Bunun kadar saçma bir şey olabilir mi? Tanrıyı görmek istiyorsan aklen göreceksin. Onun yarattıklarına bakarak göreceksin. Maddenin en küçük yapı birimi olan atomlardır. Atomlar bildiğimiz üzere cansız, şuursuz, ilimsiz ve iradesizdir. Canı olmayan atomlar hayatı yaratabilir mi? Görmeyen atomlar gören gözü, duymayan atomlar duyan kulağı, iradesi olmayan atomlar irade sahibi olan canlıları yaratabilir mi? Bu senin aklına yatıyor mu gerçekten? Bu benim aklıma yatmıyor asla. Manipülasyona uğramamış hiç bir aklın da buna sağlıklı bir şekilde inanacağını düşünmüyorum. Görmeyen atomlara görme özelliğini veren, hayat sahibi olmayan atomlara hayat veren veyahut şuan yeryüzünde yaratılmış olan her türlü canlıya farklı farklı özellikler veren aklen de mantıken de tek bir tanrıdır. Bunun başka türlü izahı olamaz. Dinler kafana yatmayabilir, çelişki gördüğün yerler olabilir tamam eyvallah bunu anlarım, o ayrı tartışılacak bir mesele. Ama tanrı yok demek tamamen saçmalık. Ayrıca varlık ve yokluk kavramı bilimin değil felsefenin alanıdır. Yani bir şeyin varlığını bilmek için onu görmeye gerek yoktur. Biraz klişe olacak ama, ortada bir eser varsa bu eserin sanatkarı da olmak zorundadır. Evrim dersin okey onu da anlarım. Tanrı bu şekilde yaratmayı seçmiş der geçerim. Ama bu hayat bu canlılık kusura bakma cansız şuursuz ilim ve iradesiz atomların toplanıp bir araya gelmesiyle olacak şey değil.
Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum. Gören göz değil ruhtur. Bazı şeyleri göz ile değil akıl gözü ile görürsün. Göz; ruh ve görme eylemi arasında bir araçtır. Gözünü çıkartıp eline alsan göz görmez. Gördüğümüz rüyaları da ruhen görürüz. Keza o sırada gözlerimiz kapalı olur. Göremeğimiz ruhumuzun da açık bir kanıtıdır bu.
Son düzenleme: