Sony bitiyor mu?

Sony bitmez. Konsol dünyasında çok ağır topları var ve konsol dünyası haricinde bir çok yerde faaliyet göstermekte. Bizim ülkemizde dolardan kaybeder orası ayrı. En azından Türkiyede konsol savaşının XBOX kazanacağını düşünüyorum ama genel anlamda PS kazanıcak. Gerçi daha Nintendodan bir ses soluk yok bakalım ne olucak...

Ne kadar meraklısınız Sony'yi bitirmeye. :D Bir de ülkemizdeki durumu dünya genelinde öyleymiş gibi konuşuyorsunuz.

Xbox One ve PlayStation 4 karşı karşıyayken de Game Pass vardı. Xbox One 50-60 milyon civarı satış yaparken, PlayStation 4 en son 110 milyonu geçti.

IGN'nin hangi yeni nesil konsol anketi: IGN'nin hangi yeni nesil konsolu satın alacaksınız anketi - Technopat Sosyal

Artık alınmaz değil, alınamaz, bu yüzden PS sevenler Xbox'a yönelir. Başlığa gelirsek hayır bitmez ama Türkiye'de satışları oldukça azalır. ("Sony bitiyor mu?" Yazmışsın dünya da sadece Türkiye yok.

Ne kadar meraklısınız Sony'yi bitirmeye. :D Bir de ülkemizdeki durumu dünya genelinde öyleymiş gibi konuşuyorsunuz.

Xbox One ve PlayStation 4 karşı karşıyayken de Game Pass vardı. Xbox One 50-60 milyon civarı satış yaparken, PlayStation 4 110 milyonu geçti.
Ama xbox 10 ülkeye satış yapıyordu sony 50 veya 60 ülkeye diye duymuştum ben birde bunu göz önüne al gerçek bir başarısızlık var aslında bence.

Bitmezde, TR'deki satışlarda epey azalma olur. Şahsen Sony PS5 modelinde malzeme kalitesi olarak Xbox'ın Series X ve S modellerine yaklaşamaz. Oyunların fiyatıda ortada, sanırım bu sefer TR'de savaşı Xbox, Series S nedeniyle kazandı. Tabii Gamepass'ın etkiside büyük bu konuda...

Türkiye'de biter ancak Avrupa'da, Çin'de, ABD'de ve Hindistan'da bitmez. Bunlar zaten Dünya nüfusunun yarısını oluşturuyor. Avrupa'daki adam için 60 Euro emin ol bir şey değil. Xbox ise bu Türkiye'de yükselmez. Çünkü konsol oyuncularının sayısı bizde azdır. Mesela benim PC alma hakkım dururken niye konsol alayım? Zaten almak istesem bile alamam çünkü bütçem belli ve çoğu kullanıcı da benim gibi. Konsol oyuncularının çoğu da PS5 kemik oyuncusu olduğu için donunu satar yine PS5 alır. Diyecekleri şey aynen şudur: "Abi yeeeaaah, PS dururken kim takar Xbox'ı. Exclusive oyunlar var bir kere" Halbuki PS'ye özel oyunlar iki elin parmaklarını geçmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı