Çözüldü Sony Vaio Svf152a29w Mac Kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hdd içinde EFI diye bir klasör oluşmuş fakat içerisinde windows boot vs vs klasörleri yok malesef. Başka nasıl kontrol edebilirim ? Mount edilmemesi MBR oluşundan mı acaba Hdd nin.

Şu an Mac açılışında sıkıntım var. Büyük ihtimalle bilgisayarı power tuşuyla kapattım. Ekran kartı ayarı yapmadığımdan, bir sorundan dolayı bilgisayarınızın sistemini kapattınız kısmında donuyor bilgisayar.

Edit: Düzelttim

Usb içerisindeki EFI klasörüne ulaştım ve harddisk içindeki Efi klasörünün içindekileri silip usb EFI dekileri kopyaladım fakat bootloader gelmiyor otomatik olarak windows 8.1 açılıyor. Ekran kartım Intel HD4000 fake id işlemini yapıyorum fakat siyah ekranda kalıyor usb bootdan grafik ayarlarını değiştirmem gerekiyor her seferinde.

Kopyalama yapma. Aşağıdaki gibi Clover Bootloader kurulumu yap. Senin kurulum MBR olduğı için UEFI olmayan sistem için kısmındaki ayarları yap. Başlamadan önce EFI içindekileri sil ve çöp kutusunu boşalt. Ardından kurulumu yap.
  1. UEFI KURULUM
    uefi-clover-png.89612

UEFI OLMAYAN SİSTEM İÇİN
    non-uefi-png.89613
  2. Kurulumdan sonra USB / EFI bölüntüsü oluşacak. Şimdi buraya gerekli dosyaları aktaralım.
  3. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine Ethernet kextinizi ekleyin.
    ALXEthernet
    AppleIntelE1000
    AtherosE2200Ethernet
    RealtekRTL8111
  4. /EFI/CLOVER/kexts/10.1o/ dosya yoluna gidin ve içine FakeSMC.kext ekleyin.
    FakeSMC.kext
  5. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine NullCPUPowerManagement.kext ekleyin.
    NullCPUPowerManagement.kext
  6. EFI/ CLOVER içindeki Config.plist dosyasını aşağıdakilerden size uygun olan ile değiştirin.
    config.plist-Intel-HD4600-desktop.zip
    config.plist-Standard.zip
    config.plist-GE=Yes-NVIDIA.zip
    config.plist-GE=Yes-ATI.zip
  7. Opsiyonel: /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ dosya yoluna gidin ve içinden VBoxHfs-64.efi dosyasını silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
    HFSPlus.efi
  8. Opsiyonel: /EFI/CLOVER/ACPI/patched/ dosya yoluna gidin ve içine DSDT.aml, SSDT.aml dosyalarını koyun.
NOT: Yukarıdaki rehberde 6. maddede senin şu an kullandığın Config.plist dosyasını kullan. Fake ID girmek içinde, Config dosyanı Clover Confgrator ile aç ve Devices kısmına Fake ID' ni gir.

Malesef hala bootloader ve ekran kartı çalışmıyor.

İyice bozdum sistemi. Temiz kurulum yapayım dedim diski biçimlendirdim. Kurulumu başlatmaya çalıştığımda ise ekrandaki yazılar birbirine giriyor ekranın ortasında yuvarlak içerisinde tek çizgi çıkıyor.

Forumdaki Yosemite raw dosyasını direkt flasha yazdırarak oradan kurulum yapmaya çalışıyorum bios ayarlarımda bir sıkıntı mevcut değil.Ekstra bir komut kullanmıyorum standartta ne varsa o aktif.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı