Sosyal hakkında yapıcı eleştiriler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam siz ne zaman görev yaptınız bilmiyorum ama çoğu şey değişti.
Aslında hiçbir şey değişmedi. Kurallara kimsenin tahammülü yok, sadece bu kadar. Toplam 3 ayrı dönem modluk yaptım ve eski dönemler de değil. Bu tür konular her zaman vardı ve her zaman olacak ne yazık ki. Değişen bir şey olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi sadece Sosyal'dekiler başka forum rahatlığına alıştığı için kurallara uymak istemiyor.
Dediğiniz gibi hatta eskiden hatasına göre 1 yıl ceza alan bile oluyormuş. 😄
2013'te sürekli yazım hatalı mesajı alıntılayıp ikişer gün ceza yiyordum :D 20 günde falan kurabilmiştim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam.

Konuyu uzunca okuma veya takip etme fırsatım olmadı.

Sorusu olanlar beni alıntılayıp sormak istediklerini sorabilirler. Müsait bir vakitte uygun soruların hepsine cevap vermeye çalışacağım.

Bu konuları bazı arkadaşlar adeta çete savaşına çeviriyorlar. Kimse susturulmuyor, susturulsanız zaten bu konu onaylanmazdı. Açıkça söyleyelim hepinize 30 saniyede toplu ban verip geçerdik ama yapmıyoruz böyle bir şey. Kimsenin susturulduğu yok.
100 kişinin bile bilmediğini düşündüğüm forumda moderatör olmuştum ve kullanıcıların IP adreslerini görebiliyordum. Kadronun alımı yapılırken eleme yapılıyor biliyorum fakat gerilmedim değil öğrendikten sonra. Bu forumda böyle bir şey var mı?
 
Ben de birkaç bir şey yazmak istiyorum;

-Tarih kategorisi gelsin artık.
-Ben insanlara bir şeyler anlatmak istiyorum ancak sebebini bile açıklamadan reddediyorlar. Nedir diye bir blog sayfası oluşturdum, ilk olarak Kapitalizm nedir adında bir yazı yaptım. Şimdi ise Komünizm nedir diye bir yazı yapmak istiyorum ancak reddediliyor. Bıktırmaya başladılar artık.
@24099 bu sorunlarıma cevap istiyorum. Özellikle ikincisine.
Tarih kategorisi hakkında ben de zamanında fikrimi belirttim diye hatırlıyorum, tekrar iletelim. Büyük ihtimalle kavgalardan ötürü açılması düşünülmüyor olabilir.

İkinci sorunuza gelecek olursak çeşitli ideolojik görüşlere ait konuları onaylamayı tercih etmiyoruz zira forumda 300.000'i aşkın farklı görüşten insan bulunuyor. Bu nedenle tartışmalar çıkabiliyor, kalp kırgınlıkları yaşanabiliyor.
Sonunda geldiniz be hocam. Benim tek eleştirim, moderatörlerin daha insanların söyleyecekleri bitmeden konuyu kilitlemesi. Mesela dün açtığım bu konunun neden kilitlendiğini anlamadım, belki başka bir cevap gelecekti ve ben sorunumu çözebilecektim?
Sonoyuncu Launcher yanlış araştırmadıysam korsan olduğu söyleniyor. Bu nedenle kilitlenmiş olması muhtemel.
100 kişinin bile bilmediğini düşündüğüm forumda moderatör olmuştum ve kullanıcıların IP adreslerini görebiliyordum. Kadronun alımı yapılırken eleme yapılıyor biliyorum fakat gerilmedim değil öğrendikten sonra. Bu forumda böyle bir şey var mı?
Her internet sitesinde gezinirken IP adresinizi bırakırsınız ve belirli süreliğine bu loglanır. 5651 internet kanunundan ötürü bu zorunluluktur, yapılmaması durumunda cezası vardır yer sağlayıcıya.

IP görme yetkisi de herkeste bulunmuyor (daha doğrusu artık yok), çifte hesap tespitinde de sistem farklı yöntemler izliyor.

Sorularınız için teşekkür ederim, iyi günler :)
 
Burada ne demek istediniz hocam? Neye gönüllü olmak?

Belli başlı kaliteli ve nokta atışı mesajların bir konuda toplanması. Özellikle "Programlamaya nereden başlamalıyım" minvalindeki konuları. @bitwise'ın önerisi için dedim.
 
Hayret, hep bana isyancı diye hitap ederdiniz. Neyse.

1) Artan tatsızlıklardan dolayı bilgili üyelerin forumu bırakması. Çölleştiriyor.

2) Yeni üyelerin, eski üyelerin önerilerine saygı duymaması. Adama Casper alınmaz, Monster'ın kasası pek kaliteli değil diyorum, bizi fanboy ilan ediyor.

3) Moderatörler son zamanlarda canımı sıkıyor. Lafım sana değil, belli moderatörlere. Cidden gereksiz konu kitlemeleri mesela. Geçen korsana destek ile alakası olmayan bir konu korsana destek adı altında kitlendi. Sonra farkına varıldı ama neyse. İfade yasağı konusuna hiç bile girmiyorum, artık kaç tane bilgili üyeye ifade yasağı atıldı sayamadım.

4) Önerilerin dikkate alınmaması. Öneri konularında, ''Yönetime iletildi'' denmekte, ancak ben pek icraat göremedim. Şu forumda 4 senede tek adam akıllı gördüğüm büyük değişikliklik, Xenforo oldu.

5) Üyelerin alt sınıf görülmesi. Yönetici arkadaşlar üyelere hep aşağılayıcı hava veriyor.

6) Eleştiri yaptığımızda susturulmaya çalışılması. Eleştirilerimi sunduğumda hep beni susturmaya çalışıyor mod arkadaşlar, yapmayın lütfen.

7) Belli modların, belli üyelere gönderme yapması. Gönderme yapınca değişen bir şey olmuyor. Ben ve kişiler mesajları görüyorlar ve anlıyorlar, gönderme yapmanıza gerek yok.

  1. Kullanıcıların kendi tercihi. Bu konuda yapabileceğimiz pek bir şey yok, şartları düzeltmeye çalışmakta başka.
  2. Gereksiz fanboyluk mesajlarını raporlayınız. Gereksiz mesajdan uyarı veririz.
  3. Mod sayısı artınca kişisel kararlar alınabiliyor. Bu gibi durumlarda raporlayın, bütün modların önüne düşüyor raporlar.
  4. Katılmıyorum. Sırf önerileri uygulamak için artık geliştiricimiz var. Türkçe eklentisi bile buna bir örnektir. Sürekli bir güncelleme ve özellik ekleme var.
  5. Bu maalesef insan doğasında olan bir şey. Sizi de mod yapsak siz de aynı davranacaksınız. Bunu engellemek için uğraşıyoruz tabii ki. Bkz. Stanford Hapishane Deneyi: Güç, İnsanların Gözünü Nasıl Döndürüyor? - Evrim Ağacı
  6. Eleştirilere açığız ve cevaplıyoruz.
  7. Sanırım modların mod olduktan sonra normal konulara cevap yazmasına son verirsek bu sorun çözülebilir. O zaman da 5. maddeden şikayet edilir yine.

Hocam yanlış anlamayın, bu konu yüzünden aldınız mı? :D :D

Hayır.

Konularda eksik bilginin önlenmesi için küçük bir önerim var.

Mavi Ekran kategorisine konu açılırken bir kısımda "Minidump dosyalarınızı paylaşın, eğer bilmiyorsaniz -rehber konusu- videosunu izleyip paylaşabilirsiniz" yazabilir.

Tabii ki bu sadece Mavi Ekran kategorisi için değil, birçok kategori için yapılmalı.

Mavi ekran için uzun vadede çok daha radikal ve yenilikçi bir çözüm düşünüyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı