Sosyal medya yasası komisyondan geçti

İktidarın yaptığını gördük. Tarım ülkesi olarak tarım için 10 ülkeden arazi alıyoruz. Ben bu adamların neyine güveneceğim arkadaşım boş yapma bak işine.

Arazi almıyoruz kiralıyoruz. Bunun konu ile ne alakası var anlayamadım ama doğrusunu anlatayım sana.

Bunun sana zararı ney onu anlayamadım ama neyse.

Şimdi bu geçenlerde Venezuelle Cumhurbaşkanı bizim ülkeye gelmişti. Cumhurbaşkanına rica etmiş. Siz tarım konusunda iyisiniz. Gelin bizim ülkeden arazi sağlayayım size istediğiniz gibi ekin dikin. Aldığınız ürünün yüzde 30'unu bize bırakın kalan yüzde 70 sizin olsun demiş. Venezuella'da petrol ucuz petrol türevi olan gübreler ucuz arazi bol devlet kendince yatırım yapıyor yüzde 70 pay karşılığında orada ekim dikim işlemi yapacak.

Ayrıca bahane ile bu tarla işleri üzerinden ülkeler arası ikili ilişkiler geliştiriliyor.

Not: Dünya'da en az 42 ülke bu yolla başka ülkelerden toprak kiralayıp ekim işlemi yapıyormuş zaten haberin içeriğini okusanız anlayacaksınız.

Not2: Bu toprak kiralama teklifleri genel olarak o ülkelerden gelmiş bize ABD- Fransa İngiltere geliyor çöküyor bu topraklara sonrada çıkmıyorlar. Siz gelin ekin Türkler dürüst oluyor diye çoğu Afrika ülkesi benzer uygulamayı yaptı.
Ama muhalif medyaya bakarsan bunu nasıl lanse ediyor. Koşun Türk çifçisi öldü bitti battı Türkiye bu ülkelere para akıtıyor gibi. Ama devlet para flan ödemiyor çoğu projede çıkan ürüne belli miktarda ortaklar.

Arazi almıyoruz kiralıyoruz. Bunun konu ile ne alakası var anlayamadım ama doğrusunu anlatayım sana.

Bunun sana zararı ne onu anlayamadım ama neyse.

Şimdi bu geçenlerde Venezuelle Cumhurbaşkanı bizim ülkeye gelmişti. Cumhurbaşkanı'na rica etmiş. Siz tarım konusunda iyisiniz. Gelin bizim ülkeden arazi sağlayayım size istediğiniz gibi ekin dikin. Aldığınız ürünün yüzde 30'unu bize bırakın kalan yüzde 70 sizin olsun demiş. Venezuella'da petrol ucuz petrol türevi olan gübreler ucuz arazi bol devlet kendince yatırım yapıyor yüzde 70 pay karşılığında orada ekim dikim işlemi yapacak.

Ayrıca bahane ile bu tarla işleri üzerinden ülkeler arası ikili ilişkiler geliştiriliyor.

Not: Dünya'da en az 42 ülke bu yolla başka ülkelerden toprak kiralayıp ekim işlemi yapıyormuş zaten haberin içeriğini okusanız anlayacaksınız.

Not2: Bu toprak kiralama teklifleri genel olarak o ülkelerden gelmiş bize ABD- Fransa İngiltere geliyor çöküyor bu topraklara sonrada çıkmıyorlar. Siz gelin ekin Türkler dürüst oluyor diye çoğu Afrika ülkesi benzer uygulamayı yaptı.
Ama muhalif medyaya bakarsan bunu nasıl lanse ediyor. Koşun Türk çifçisi öldü bitti battı Türkiye bu ülkelere para akıtıyor gibi. Ama devlet para flan ödemiyor çoğu projede çıkan ürüne belli miktarda ortaklar.

Madem sürekli böyle tarım desteğimiz var. Neden Türkiye olarak bu krizi bu kadar zor geçiriyor. Neden her şey uçmuş. Neden bizim topraklarımız kururken heba olurken. Başka topraklar için bir de %30 pay veriyoruz gibi gibi sorular oluşuyor kafamda.
Çiftçi öldü bitti battı yalan ise petrol zammı gübre fiyatları. Affedersin gübre bildiğin b*k'u bile dışarıdan alıyoruz.

Benim gözüme batan sorunlar senin gözüne neden batmıyor?
Senin neredeyse çoğu yazını okuyorum. Hani ağızıyla kuş tutsa deyiminin vücut bulmuş hali gibisin. Boşa kürek çekiyorum. Bundan sonra yazmayacağım sonuçta böyle tartışarak Sohbet ederek kimsenin fikirleri ve düşünceleri değişmiyor.

Madem sürekli böyle tarım desteğimiz var. Neden Türkiye olarak bu krizi bu kadar zor geçiriyor. Neden her şey uçmuş. Neden bizim topraklarımız kururken heba olurken. Başka topraklar için bir de %30 pay veriyoruz gibi gibi sorular oluşuyor kafamda.
Çiftçi öldü bitti battı yalan ise petrol zammı gübre fiyatları. Affedersin gübre bildiğin b*k'u bile dışarıdan alıyoruz.

Üzülerek söylüyorum ki bilmeden konuşuyorsun. :( Tamamen ön yargılı ve taraflı bakıyorsun olaya ayrıca. Muhalefetin bir konu konuşurken cevap veremeyip sıkışınca alakasız konulara sarması ayrı bir dert. Gerçekten kaliteli muhalefet lazım şu ülkeye. Her olaya olumsuz her gelişmeye kötümser bakmaktan bıkmadınız gitti.

Bu tarım arazisi işi tamamen ticari bir şey. Devletler arası gel ticaretimizi geliştirelim gibisinden yapılan işler. Orada adam sana parça parça arazi vermiyor bizim ülkede ki gibi. Tek parça binlerce dönüm veriyor. Dağ tepe bayır yok düm düz arazi. Ayrıca tarım konusunda en büyük girdi mazot ve Gübra. Benim akrabalarım arasında halen çifçilik yapan var bu işlere hakimim. Bu toprak kiralanan ülkelerin genel özelliği petrol bu ülkeler de çok ucuz. Diğer bir mesele o gübre dediğin b.k değil. Petrol türevi onlar. Amonyum fosfat veya Azot türevi oluyor. Petrolden yapılıyor. Bizim ülke petrol fakiri o yüzden mazot ve gübre ithal geliyor ve çok pahalı oluyor. Pahalı olunca maliyet artıyor maliyet artınca fiyatlar yükseliyor. Ucuz yollu oradan üretim kazanç sağlanıyorsa bundan neden rahatsız olur bir muhalif akıl alır gibi değil!

Not: Çok kolay işler bunlar hükümet değişince biz bu toprakları işlemiyoz siz gidin Fransa'ya ABD'ye verin der Türkiye çıkar Afrika'dan ve diğer ülkelerden oralar sadece Avrupalı devletlerin ve ABD'nin sömürüsü altında ezilir. Bu sayede gidip evinizde mutlu huzlu uyursunuz ohhh oralarda tarla kiralamıyoruz artık diye...

Üzülerek söylüyorum ki bilmeden konuşuyorsun. :( Tamamen ön yargılı ve taraflı bakıyorsun olaya ayrıca. Muhalefetin bir konu konuşurken cevap veremeyip sıkışınca alakasız konulara sarması ayrı bir dert. Gerçekten kaliteli muhalefet lazım şu ülkeye. Her olaya olumsuz her gelişmeye kötümser bakmaktan bıkmadınız gitti.

Bu tarım arazisi işi tamamen ticari bir şey. Devletler arası gel ticaretimizi geliştirelim gibisinden yapılan işler. Orada adam sana parça parça arazi vermiyor bizim ülkede ki gibi. Tek parça binlerce dönüm veriyor. Dağ tepe bayır yok dümdüz arazi. Ayrıca tarım konusunda en büyük girdi mazot ve Gübra. Benim akrabalarım arasında halen çifçilik yapan var bu işlere hakimim. Bu toprak kiralanan ülkelerin genel özelliği petrol bu ülkeler de çok ucuz. Diğer bir mesele o gübre dediğin b. K değil. Petrol türevi onlar. Amonyum fosfat veya Azot türevi oluyor. Petrolden yapılıyor. Bizim ülke petrol fakiri o yüzden mazot ve gübre ithal geliyor ve çok pahalı oluyor. Pahalı olunca maliyet artıyor maliyet artınca fiyatlar yükseliyor. Ucuz yollu oradan üretim kazanç sağlanıyorsa bundan neden rahatsız olur bir muhalif akıl alır gibi değil!

Not: Çok kolay işler bunlar hükümet değişince biz bu toprakları işlemiyoz siz gidin Fransa'ya ABD'ye verin der Türkiye çıkar Afrika'dan ve diğer ülkelerden oralar sadece Avrupa'lı devletlerin ve ABD'nin sömürüsü altında ezilir. Sizde evinizde mutlu huzlu uyursunuz ohhh oralarda tarla kiralamıyoruz artık diye...

Parti tutmuyorum. Siyasilerin hiçbirinden memnun değilim. Ancak şu zamanı yaşamamızın sebebi muhalefet değil.

Bu ülkede düşünce özgürlüğü olduğuna mı inanıyorsun?
Düşünmek henüz yasak değil yav!
İnsan zihnine kilit mi vuracaklar? Dilediğiniz gibi düşünebilirsiniz yani.
Düşünceyi ifade özgürlüğü sıkıntılı bizde.
Bu arada konunun asıl içeriği haber alma ve basın hürriyeti ile ilgili. Dezenformasyon en çok yandaş medyada mevcut iken iktidar dezenformasyon düzenlemesi diye güzelleme yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı