Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sosyal medyadan küfür eden şahıs hakkında dava açmak
Bana sosyal medya üstünden küfreden bir şahsa dava açmaya hazırlanıyorum. Ancak elimdeki screenshootlarda benim kullandığım argo mevcut. Ondan ben de ceza alır mıyım? Ya da onu yok edebileceğim bir şey var mı?
Yok etme gereği duyuyorsanız, ceza alabileceğinizi düşünüyorsunuz demektir. O zaman bu, sizin de suç işlediğiniz anlamına gelir değil mi? Ayrıca ilgili resim montaj olacağından delil olarak da kabul edilmeyecektir kanısındayım.
Böyle bir durumda, ilgili mesaj halen duruyorsa videoya çekmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Ayrıca bu tarz durumlarda yüksek bir verim elde edebileceğinizi de düşünmüyorum. Yine de uğraşmak isterseniz siz bilirsiniz.
Gönlüm uğraşıp üzerine gitmenizden yana. Ama uzun ve zorlu bir süreç yaşayacaksınız maalesef.
Her gün sövüyorum bana sövenlere hiç şikayet etme boş uğraşmanıza gerek yok. Zaten mahkeme bunun için bir şey yapmaz. Delil yetersiz olabilir siz argo bile kullanarak karşısına çıkarsanız sizde ceza yersiniz.
Devlet büyüğü değilseniz veya aşırı derecede taciz/ölüm tehdidi almıyorsanız mahkeme pek de uğraşmanızı istemez. Mahkeme bedeli, avukat ücreti derken sizi yorarlar.