Sosyal sorunlar ve gelecek kaygısı

Arda Pekşen

Femtopat
Katılım
17 Ocak 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle bu kelimeleri okuyan herkese selam. Hatay'da 15 yaşına girecek olan bir Türk genciyim ve hiç arkadaşım yok. Ortaokulda her zaman "sessiz çocuk" olarak nitelendirilen biriydim ve bu tutumumun liseye geçtiğimde son bulacağını ve yeni bir başlangıç yapacağımı ummuştum. Ancak ne yazık ki, yine en arkaya oturan ve bütün gün ya uyuyan ya da hayallere dalan sessiz bir çocuk oldum. Sonuç olarak, gün boyunca sadece ailemle 3-5 cümle konuşan, sosyal becerileri sıfır olan biri haline geldim. Bunun tek sorumlusu olarak kendimi görmüyorum. Yaşadığım yer, şehrin dışında kalan ve köy denilebilecek bir yerde. Yollarda yürürken inek ve koyunların dışkılarına basmamamak için adeta mayın tarlasında yürüyormuşum gibi hissediyorum. Yaşadığım yerde arkadaş edinebileceğim biri veya vakit geçirebileceğim bir yer yok. Coğrafya maalesef kaderdir. Bu yüzden internetten veya oynadığım Online oyunlardan arkadaş edinme fikri hep aklımda vardı, fakat evimizde sadece bir çocuk odası var ve 3 kardeşiz. Özel bir alana sahip olmadığım için rahatça konuşma imkanım da yok. Eğer rahatça konuşamayacaksam, arkadaş edinmenin ne önemi var ki? Aileme çok kızgınım, çok üzgünüm... Şu anda geriye sadece 3 yıllık bir çocukluk dönemi kalmış durumda ve onun da boş geçmesini istemiyorum. Ne yapabilirim, Technopat'lılar?
 
Öncelikle bu kelimeleri okuyan herkese selam. Hatay'da 15 yaşına girecek olan bir Türk genciyim ve hiç arkadaşım yok. Ortaokulda her zaman "sessiz çocuk" olarak nitelendirilen biriydim ve bu tutumumun liseye geçtiğimde son bulacağını ve yeni bir başlangıç yapacağımı ummuştum. Ancak ne yazık ki, yine en arkaya oturan ve bütün gün ya uyuyan ya da hayallere dalan sessiz bir çocuk oldum. Sonuç olarak, gün boyunca sadece ailemle 3-5 cümle konuşan, sosyal becerileri sıfır olan biri haline geldim. Bunun tek sorumlusu olarak kendimi görmüyorum. Yaşadığım yer, şehrin dışında kalan ve köy denilebilecek bir yerde. Yollarda yürürken inek ve koyunların dışkılarına basmamamak için adeta mayın tarlasında yürüyormuşum gibi hissediyorum. Yaşadığım yerde arkadaş edinebileceğim biri veya vakit geçirebileceğim bir yer yok. Coğrafya maalesef kaderdir. Bu yüzden internetten veya oynadığım Online oyunlardan arkadaş edinme fikri hep aklımda vardı, fakat evimizde sadece bir çocuk odası var ve 3 kardeşiz. Özel bir alana sahip olmadığım için rahatça konuşma imkanım da yok. Eğer rahatça konuşamayacaksam, arkadaş edinmenin ne önemi var ki? Aileme çok kızgınım, çok üzgünüm... Şu anda geriye sadece 3 yıllık bir çocukluk dönemi kalmış durumda ve onun da boş geçmesini istemiyorum. Ne yapabilirim, Technopat'lı

Okulunu açığa al, bir yerde çırak olarak işe gir. Emin ol hem iş ve hayat tecrüben olur, hemde gün içinde dertlerini düşünmek yerine uğraşman gereken önemli işlerin olmuş olur. Ben ilk işe girdiğimde elektrik bandının ne olduğunu, süpürge nasıl tutulur falan hiçbir şey bilmiyordum. Ama zamanla tecrübe ile hepsi aklıma girdi. Bende senin gibiydim, ama işe girdiğim zaman en azından 8-10 saatliğine düşünmekten kendimi alıkoyup işime odaklanıyordum. Hem de paramı kazanıyordum, az ya da çok; şimdilik önemli değil. Zaten kimsenin sana 2 3 bin liradan fazla vereceğini sanmıyorum. İşe girmek dışında yapabileceğin başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bende zamanında düzelmeyi çok denedim ama olmuyor. Yaşadığım şehir ve çevre izin vermiyordu buna. Öyle dışarıya git arkadaş bul, şunu bunu yap diyen insanları da dinleme zaten.
 
Hatay mi? Yaşadığına sukredebilirsin mesela. 😃 Onun disinda yalnızlık sultanlıktır demekten başka diyecek bir şey yok.
 
Yaşın daha çok genç umutsuzluğa kapılma bugünün böyle diye ömrün boyunca böyle olacak diye birşey yok. İmkanların kısıtlı diye küsüp kabuğuna çekilmekte yanlış eldeki imkanlara göre hareket ediceksin herkese herşey altın tepsiyle sunulmuyor sonuçta. Biraz sende de boşlama var gibi duruyor o arka sıraya geçip uyumucaksın biraz girişken ol doğru kişilerle arkadaşlık kurmaya çalış tavsiyem kendini geliştir mutluluğu sanal suni yerlerde arama. Sosyal medyadaki sürekli negatif pompalayan insanlardan da uzak dur bence.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı