Sosyal'e getirilmesini uygun gördüğünüz şeyler

Bir fikir daha geldi her ay bence sistem toplama konusu açalım, oraya bütçelere göre sistem yazalım herkes hem bilgilensin ve sitenin kenarında aylık sistem önerileri olsun, ayrıca bir yere de ısınan kartlar vb. şeyler de yapalım insanlar sormasın.

Aynı tip şeyler için ayrı konu açılmamalı, [ANA KONU] mantığı gelmeli. Geçen gün ana sayfada Steam indirimleriyle alakalı 3 ayrı konu vardı. Önceki gün hakkında 6 sayfa konuşulan şeyin ertesi gün başka konusu açıldığını görmek istemezdim. Bu tip durumlar bölünmeye yol açıyor ve forumun derli toplu olmasını engelliyor.

Aynı konuları gördüğünüzde rapor sistemini kullanın. Normalde Steam indirimleri gibi etkinliklerde bir konuda hepsini birleştiriyoruz.
Bu forumda "önceki açılmış konudan devam et" mantığı oturmadığı için bu durumun önüne geçebilmeniz bir hayli zor. Ana sayfada aynı anda çift konu olduğunda müdahale edilebilir belki fakat henüz birkaç gün önce hakkında sayfalarca konuşulan bir durum için yeni konuların açılması bu forumda sıradan bir hale gelmiş. Raporlandığında siz belki müdahale edersiniz fakat böyle bir kural & teşvik olmadığı için, forumun gelmiş giden işleşi sebebiyle kullanıcıların bu yönde davranmaları pek olası gözükmüyor.

@audiotest Bazen konular ve rapor sistemindeki yoğunluk nedeniyle her rapora dönüş yapılamıyor, el ile mesajın girilmesi gerekiyor bu da ekstra zaman kaybı demek. Arka planda hazır cevap sistemi getirilebilirse belki bu işlem sürekli olabilir.

Bu işi zamanında benim bildiğim en iyi @GKD yapıyordu. Direkt olarak yapılan hatayı iletip açıklıyordu.

1593642224284.png

Farklı saatler içinde aynı konu açıldığı zaman aynı konudan 2-3 tane oluyor bu durumda konu raporlanmalı. Gerçi aynı modun onayladığını da biliyorum da gözden kaçıyordur veya çok dikkat etmiyor deyip geçiyorum.

Teknik destek, tavsiye, öneri gibi bölümlerin özel olması ve herkesin yazamaması daha iyi olur veya yanlış yönlendirme yapanların sınırlandırılması.

Geçenlerde 2 adet WD marka NVme arasında tercih yapacağım soruyorum gelen ilk mesajlar HDD üzerine. İçeriği bile okumadan başlığa göre cevap veriyorlar. Doğru düzgün bir öneride bulunan ilk kişi 2. sayfada çıktı düşün. Bu neredeyse tüm konularda oluyor. Yalnızca yazmak için yazıyorlar ve devamlı olarak forumdalar. Raporlasan dahi bir şey farketmiyor büyük ihtimalle onlarca uyarılarının yanına bir tanesi daha ekleniyor. Buna bir sınırlandırılma getirilmeli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı