Rehber Sosyali daha iyi kullanmak

iGY 6

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
1.890
Makaleler
2
Çözümler
26
Yer
Miami, FL
Sosyalde nasıl konu açmalı?

Sosyalde konu açarken dikkat etmeniz gereken birkaç husus var. Öncelikle açtığınız konunun benzerinin açılmadığından emin olun. Konuyu doğru kategoriye açmaya özen gösterin. Konu başlığını yazdığınızda her ne kadar size benzer konuları gösterse de, gösterilenlerin sadece açtığınız kategorideki benzer başlıklar olduğunu unutmayın.​
Bu resimlerde BB kod kullanımı, bağlantıların ve medyaların kullanımı, etiket kullanımı ve anket mesajı kullanımı gösterilmiştir. Sosyal dışı resim servisi kullanmamaya özen gösterin. Hoşunuza giden konu/yorumlara "Beğen" butonu üzerine gelerek ifade bırakın.
k1.png
k2.png
k3.png
k4.png
k5.png
sr.png
k6.png
k7.png
lk.png
Sosyalde nasıl mesaj yazmalı?

Sosyalde bir konuya mesaj yazarken doğru bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun. Konu içeriğini iyice okuyun ve ona göre yanıt verin. Konu içeriğindeki sorun hakkında bilginiz yoksa mesaj yazmayın. Yeteri kadar bilgiye sahip değilseniz ve bir fikir beyan ediyorsanız bu hem yanlış bilgilendirmeden ceza almanıza hem de konu sahibini yanlış yönlendirmenize sebep olabilir.​
Bu resimlerde alıntılama yapma ve yazım yanlışı olan mesajı düzenleme gösterilmiştir. Ayrıca hiç düzenlemelerle uğraşmadan "@" yardımıyla da etiketleyerek yanıt verebilirsiniz.

m1.png
m22.png
m33.png
m4.png
Sosyalde nasıl rapor etmeli?

Sosyalde karşılaştığınız mesajların içeriklerinde hakaret, korsan içerik, yanlış bilgilendirme ve kurallarda yasaklanan diğer şeyleri gördüğünüzde rapor ederek yetkililere bildirebilirsiniz. Doğru raporlamaya da özen gösterirsek yetkilileri bir o kadar az meşgul etmiş oluruz.​
Bu resimlerde nasıl ve hangi durumlarda rapor edeceğiniz gösterilmiştir. Yukarıda bahsedilenlerin dışında çözüme kavuşan konularınız, düzenlenmesini/silinmesini istediğiniz mesajlarınızı da raporlayarak yetkililere bildirebilirsiniz.

r.png
r2.png
r3.png
Sosyal ayarlarınız
Sosyalde ayarlarınızı kişiselleştirmek adına doğru yerdesiniz.​
Bu resimlerde hesap detayları, gizlilik, tema, saat dilimi, imza ve kapak fotoğrafı değişimi gösterilmiştir.

s1.png
s2.png
s3.png
s4.png
s5.png
s8.png

Umuyorum ki bu rehber sayesinde, Sosyalde yeni olanlara ve aklında Sosyal ile ilgili soru kalanlara yardımcı olabilmişimdir. Aklıma gelen bütün soruların cevabını tek bir rehberde birleştirdim. Sizler de fikirlerinizi yazarak bu rehbere katkı sağlayabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Elinize emeğinize sağlık hocam. Maalesef sosyalde çoğu arkadaş böyle konuları göz ardı ediyor. Ama gerçekten kısa ve öz tutulmuş bir rehber. Sizinde müsadenizle imzama eklemek isterim diğer arkadaşlarda bakıp ona göre hareket etmeleri için.
 
Elinize emeğinize sağlık hocam. Maalesef Sosyalde çoğu arkadaş, böyle konuları göz ardı ediyor. Ama gerçekten kısa ve öz tutulmuş bir rehber. Sizin de müsaadenizle imzama eklemek isterim, diğer arkadaşlarda bakıp ona göre hareket etmeleri için.
Elbette, ne demek. Hepimiz hata yapıyoruz önemli olan bunlardan ders çıkarmak.

Bu yorumda da özeleştiri yapmış olayım, yukarıda bahsettiğim hataları zaman zaman ben de yapıyorum. Konu içeriğini tam okumadan yorum yaptığım ve kendimi bambaşka bir yerde bulduğum zamanlar oluyor.
 
Altın kural: Saçma konular açma.

Örnek;



 
@Perceival bu arkadaş sürekli öyle konular açıyor özgüvenli nasıl olunur kızlar nasıl nerede takılır :D. Vucüt nasıl geliştirilir diye konu açıyor onca mesaj atıyor moderatörler ve ben. Arkadaş param yok ben fakirim açlılktan zayıflıyorum nasıl olacak diyor. Paranın sporla alakası nedir :D?

7ECBF65B-86A4-437A-8226-957AE9E3535B.png
 

Geri
Yukarı