Sosyal'in sıkıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BorakanT

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu konuyu onaylamak için giren veya ileride atılacak raporlara bakmak için giren moderatörler: Beni cezalandırmanız kimsenin, hatta benim bile umurumda değil. Bu forumda gerçekten çok şey gördüm, o yüzden yaşadığım haksızlıkları anlatma gereği duydum. Banlayacaksanız konuyu silmeyin ki olay ne anlaşılsın.

Bu konuda belirtilen her şey benim kişisel fikrimdir, sizin beni eleştirmeniz benim kişisel olan fikirlerimi etkilemez. Moderasyon Ekibi'ne karşı nefret söyleminde bulunmadım, sosyalde daha önce çok kez bahsedilen sorunları yineledim ki unutulmasınlar ve yaşadığım sorunlar da görünsün. İyi sosyaller, iyi okumalar.

Sosyalin Sıkıntıları
Sosyal diyorum çünkü Technopat veya Forum dememe bile izin yok, direkt başlık editleniyor ve konu içeriği vesaire dağılıyor. Ne alaka diyeceksiniz; sadece onu değil, eğer tek hata var ise bütün başlık içeriğine karışılabiliyor çoğu zaman. Aşağıya örneğini bırakıyorum.
Şekil A'da da görünebildiği üzere konu adı "Siyah kask nasıl görünüyor?" veya linke gitmeye üşenenler için "siyah-kask-nasil-goeruenueyor.". Peki ben ne olarak açtım? "Kask güzel mi ve çakar hakkında sorular". Eğer ayrı ayrı "Kask güzel duruyor mu" ve "Çakar hakkındaki sorularım" diye açsaydım kategori spamlamaktan yine ceza yerdim. Örnekteki konuyu açtığım hafta orada 6 veya 7 konum vardı ve arada boşluk olarak hiç konu girmemişti. Neyse, küçük detay, konuyu mahvetti ama olsun geçelim.
Suç ve Ceza
Rap ile uğraşan değil Technop- Pardon, Sosyalin olan ceza bu. Konuyu böyle yazmazsam foru- Sosyale aykırı gelmekten ve "agresiflikten" hesabı yasaklayacaklarının farkındayım diye yapıyorum. Bunu düşünerek bile konuyu açmam bence cezalandırma sisteminin baştan hatalı olduğunun göstergesidir. Forumda olan sıradan bir kullanıcı niye haksız cezalandırılacağından korkar? Forum dedim pardon, Sosyalde olan kullanıcı. Niyedir bilinmez, moderasyondakiler Forum kelimesini sevmiyorlar sanırım. Neyse. Sosyalde olan sanırım her konu açılmadan önce moderasyon ekibine gönderiliyor. Onlar da işte ya konu içeriğini konu sahibinin sorduğu dışında bir başlıkla taçlandırıyor ya da işte salla parti oluyor. Nasıl mı? Başta belirttiğim başlık sorunu küçük sorun, fakat sosyalde bulabileceğiniz bir sürü konu daha içeriğini bırak başlığından yazım hatalı olarak onay alıyor. Bakın altını çiziyorum: YAZIM HATALI KONU ONAY ALIYOR. Gerektiğinde benim dalgınlıktan unuttuğum tek bir noktalama işaretine, bakın tek bir noktalama işaretine hesabımı geçici kısıtlayan ekip, konunun başlığı 10 yaşında bilgisayarı yeni keşfetmeye başlamış ve direkt Discord'a girmiş çocuk gibi yazım hatası dolu olunca bile onay alabiliyor. Hep oluyor demiyorum, ama böyle konular görmek aşırı nadir bir olay değil. Madem benim en ufak virgülüme bakılıyor, o zaman onlar da gözden kaçmayacak. Kullanıcı olarak adaletli bir şekilde burayı kullanmak benim de hakkım.
Trollendiniz
Bunu çok uzatmadan anlatıp geçeceğim. Herkesin (troller hariç) sıkıntı çektiği bir olay. Bu konu gibi bir konu daha açılmıştı ve o konuda da bu konuya değinilmişti fakat moderasyondakiler "Konular Mizah kategorisinde" vesaire demişlerdi. Konu Dışı kategorisine her gün en az 1 troll konu açılıyor. Kanıtlanıyor, 10 kez raporlanıyor, sonuç olarak olan yine bana oluyor, rapor yetkim geçici olarak kısıtlanıyor. Zaten forumda beni o konuların içinde tartışırken illaha görmüşsünüzdür, bu bölümü çok uzatmadan bitiriyorum.
Yaş Ortalaması
Forumda yarın LGS sınavı olacak diye Sınav kategorisinde bile bir hareketlenme var. Burada 12 yaşında çocuğu da gördüm 18 yaşında ama 15 yaşında çocuktan daha sığ davrananını da. En azından 13 yaşının altında girmek yasak olmalı. Forumda kaliteli ve araştırma yapılıp açılan konu sayısı kaç? Belki bin vardır. Peki kaçı -15 kişiler tarafından açıldı? En azından bu kişilere bir şekilde forum kullanımı öğretilmeli. Bu paragrafta dediğim bütün forum kelimeleri Sosyal anlamındadır, banlamayınız.
1654291507266.png
Hala daha konuya gelip en ufak açığımı arayıp bu maddeden saldıranlar var, o yüzden alın size maddenin detaylı açıklaması.

Ben bir şey olur da konuyu yine düzen anlamında bozarlarsa diye konunun full kopyasını aldım. Beni eleştirecekler gidip troll konularda konu sahibini savunabilirler, çünkü beni eleştirmeniz kişisel fikirlerimi etkilemez. Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleme:
Forum kurallari dahilinde herkes istedigi konuyu acabilir zaten buna karisamazsin ki.

Yas ortalamasi .04 kisminda ondan yakinmissin ama.

Hayir, yakindigin kategori forum kurallarin ogrenilmemesi demissin de senin de yazini moderator duzenlemis ama kurallara kendin dort dortluk uymuyorsun ki.

Hayir, yakindigin kategori forum kurallarin ogrenilmemesi demissin de senin de yazini moderator duzenlemis ama kurallara kendin dort dortluk uymuyorsun ki.
Konuyu saptırmanın manası yok. Konu başında puntoyu düşürdüğüm için düzenliyorlar, içerikte sıkıntı olsaydı onaylanmazdı baştan.
Edit: Diyelim hata bende; anlattıklarımın doğru olduğu gerçeğini etkilemiyor. Konu başında kişisel fikir olduklarını belirttim ki kişisel bile olsalar aynı sorunları farklı kişiler farklı konularda da paylaştı.

Saptirmiyorum, madem bir seyden yakiniyorsan once kendin dikkat et bence 😀

diye açsaydım kategori spamlamaktan yine ceza yerdim.
Böyle bir şey yok. Her konu için ayrı konu açılması daha doğru. Kimse sorularını farklı kategoride açtığı için ban yemiyor. Aksine, aynı konuda farklı sorular sormak ban sebebi.

O konu da ayrılsa iyi olurmuş, ilgileniyorum.
Hallettim, rapor atsanız yine hallederdik.

Bunun dışında, diğer hususları daha önce birçok kez cevapladık...

Resmen "beni eleştiremezsiniz" gibi bir tavır edinmişsin! Daha konuyu oluştururken sürprizbozanları adam gibi, usullere uygun şekilde kullanmadan şikayette bulunuyorsun, çok gülünç. Yaş ortalaması muhabbetine hiç girmeyeceğim, saçmalıktan ibaret. 4 yıl önce LGS'ye girmiş biri olarak neden o konuya cevap veremeyeyim ki? Küçük kardeşlerime sınav ile ilgili motivasyon ve moral cümleleri yazmama kim ne hakla engel olabiliyor? Sana katıldığım tek konu moderatörlerin konu başlıklarını anlamsız bir şekilde değiştirmeleridir. Bir de "Techn-", "Forum" gibi şeylerin üzerinde durmuşsun. "Technopat Sosyal" de geç. Bir de diyorsun "konu başlığını değiştirsem 2 konu gibi olacak". 2 konu gibi oluyorsa 2 farklı konu açacaksın ve mesele çözülecek!

Edit: Görüyorum ki moderatörümüz gereksiz sürprizbozanları kaldırmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı