Sosyoloji okunabilecek bir bölüm mü?

Selamlar, psikoloji, pdr ve sosyoloji maalesef iş alanı olarak inanılmaz dar alanlar olduğu için ben kimseye tavsiye etmiyorum. Çünkü bu bölümler yapmak istediğin şeyi yapmana imkan vermiyor. Çoğu pdr mezunu arkadaşım ya kpss ile kafayı yedi ya özel okullarda asgari ücrete sigortasız çalıştı ya da şirketlerde insan kaynakları departmanına girip alanlarının dışında iş bulmak zorunda kaldılar. Kötü üniversitelerden de bahsetmiyorum bu arada, yıldız, Marmara gibi üniversitelerden mezunlardı. 30 kişilik pdr sınıfında alanında iş bulan 5 kişi anca çıkmıştı :( Sosyoloji senin beklediğini kesinlikle vermeyecektir. Gerçekten çok iyi bir üniversitede okumazsan istediğin eğitimi alamayacaksın zaten. İlla gitmen gerekiyorsa üniversitede tekrar sınava çalışman bile belki daha mantıklı olacaktır bu durumda.

Sizin Eşit Ağırlık sıralamanız 180.000, bahsettiğiniz bölümün 2023 taban sıralaması Eşit Ağırlık 141.000 ise gelme ihtimali biraz düşük görünüyor ama alternatifleri düşünerek tercihlere yazabilirsiniz.

Sizce gelme ihtimali hiç mi yok hocam?

Selamlar, psikoloji, pdr ve sosyoloji maalesef iş alanı olarak inanılmaz dar alanlar olduğu için ben kimseye tavsiye etmiyorum. Çünkü bu bölümler yapmak istediğin şeyi yapmana imkan vermiyor. Çoğu pdr mezunu arkadaşım ya KPSS ile kafayı yedi ya özel okullarda asgari ücrete sigortasız çalıştı ya da şirketlerde insan kaynakları departmanına girip alanlarının dışında iş bulmak zorunda kaldılar. Kötü üniversitelerden de bahsetmiyorum bu arada, yıldız, Marmara gibi üniversitelerden mezunlardı. 30 kişilik pdr sınıfında alanında iş bulan 5 kişi anca çıkmıştı :( sosyoloji senin beklediğini kesinlikle vermeyecektir. Gerçekten çok iyi bir üniversitede okumazsan istediğin eğitimi alamayacaksın zaten. İlla gitmen gerekiyorsa üniversitede tekrar sınava çalışman bile belki daha mantıklı olacaktır bu durumda.

Hocam, şöyle; elimde imkanım olsa mezuna kalırım. Lakin maalesef bazı ailevi durumlar nedeni ile mezuna kalmam mümkün değil. Sosyoloji/Psikoloji/PDR gibi bölümlerde mutlu olacağımı düşünüyorum. Ha iş imkanı konusunda tabii bilmiyorum. Okurken tekrar hazırlanmayı deneyebilirim ama kent dışında yurt ortamı + üniversite vs nasıl olur şüphelerim var.

Son düzenleme:
Düşük bir ihtimal var, o yüzden bahsettiğiniz yeri tercihlere yazabilirsiniz ama bahsettiğiniz yerin altına daha düşük taban sıralamalı alternatif yerleri de yazabilirsiniz.

Çok sağ olun, bir de sorum olacaktı son sorularım bunlar, kusuruma bakmayın rahatsız ediyorum sizi de;

1-) %100 Türkçe bir bölümden %30 İngilizce bir bölüme ortalama ile geçiş yapılıyor mu? (kılavuza baktığımda bir yabancı dil sınavına tabii olduğumuza ve geçer not aldığımızda geçiş yapılabileceğine dair bir bilgi okumuştum.)

2-) üniversite yatay geçişte "bölümün, yurtiçindeki en düşük taban puanından az olmaması şartı" arandığı yazıyor. Bu özelleri de kapsıyor mu acaba? Sadece devlet olsa belirtilirdi diye tahmin ediyorum.

Konular hakkında bilginiz varsa, cevaplamanız beni çok mutlu eder. Yine de her şey için çok teşekkür ederim hocam.

Çok sağ olun, bir de bir sorum daha sorum olacaktı, son sorularım bunlar, kusuruma bakmayın rahatsız ediyorum sizi de;

1-) %100 Türkçe bir bölümden %30 İngilizce bir bölüme ortalama ile geçiş yapılıyor mu (kılavuza baktığımda bir Yabancı Dil Sınavına tabii olduğumuza, ve geçer not aldığımızda Yatay Geçiş yapılabileceğine dair bir bilgi okumuştum)?

2-) Üniversite Yatay Geçişte "bölümün, yurt içindeki en düşük taban puanından az olmaması şartı" arandığı yazıyor. Bu vakıf üniversitelerini de kapsıyor mu acaba? Sadece devlet üniversitesi olsa belirtilirdi diye tahmin ediyorum.

Konular hakkında bilginiz varsa, cevaplamanız beni çok mutlu eder. Yine de her şey için çok teşekkür ederim hocam.
Estağfurullah.
1) Bu madde doğru. Böyle bir durumda İngilizce Hazırlık Sınavından geçer not almanız gerekiyor diye biliyorum ama tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitenin Öğrenci İşleri ile iletişime de geçebilirsiniz.
2) Bu maddeye Türkiye'deki vakıf üniversiteleri de dahil diye biliyorum ama tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitenin Öğrenci İşleri ile iletişime de geçebilirsiniz.

Estağfurullah.
1) bu madde doğru. Böyle bir durumda İngilizce hazırlık sınavından geçer not almanız gerekiyor diye biliyorum ama tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitenin öğrenci işleri ile iletişime de geçebilirsiniz.
2) bu maddeye Türkiye'deki vakıf üniversiteleri de dahil diye biliyorum ama tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitenin öğrenci işleri ile iletişime de geçebilirsiniz.

Hocam geçiyorum da bana baştan sağma konuşuyorlar, kaideye almıyorlar. Kılavuza bakın deyip geçiştiriyorlar. Acaba Türkçe bölümden %30 bölüme geçiş yaparken beni birinci sınıftan mı başlatırlar yoksa derslerimi sayarlar mı? Çünkü; iki bölümde aynı fakültede.

Hocam geçiyorum da bana baştan savma konuşuyorlar, kaideye almıyorlar, ve kılavuza bakın deyip geçiştiriyorlar. Acaba Türkçe bölümden %30 İngilizce bölüme Yatay Geçiş yaparken beni birinci sınıftan mı başlatırlar yoksa derslerimi sayarlar mı çünkü iki bölüm de aynı fakültede.
Öncelikle başınıza gelen duruma üzüldüm. Böyle bir Yatay Geçiş yapmadığım için kesin bilgim yok ama Yatay Geçiş yapılacak bölüm ile ilgili olan derslerinizi sayabilirler diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı