Spectra ve Meltdown Yama Sonrası PC'nin Resetlenmesi

engobwe

Hectopat
Daha fazla  
Technopat'ın Intel açığına karşı yama uygulama videosunu takip ettim fakat PC kendi kendine resetlemeye başladı. BIOS eski sürümüne döndüm Windows'u formatladım ama sorunum devam ediyor. Bilgi ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Sistemim;
  • 8700k
  • Z370 Pro Carbon AC
  • GTX 1080 Armor
  • Win 10 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft bir güncelleme yayınladı: Microsoft Update Catalog
İlgili haber: Intel'in Sorunlu Spectre Yaması, Microsoft'u Harekete Geçirdi - Technopat

Özetle Windows'un yukarıdaki yamasını kurduğunuzda sistemin saçma davranmasına sebep olan hatalı kodu kapatıyor.

Son gelişmeleri de özetleyeyim, Intel kökenli yama yerine şu an Google kökenli bir yama geliştiriliyor. Büyük şirketler Google'ın yaklaşımını daha çok beğendi. Aslında pek çok uzman grup farklı yöntemler geliştiriyor. Açık büyük olduğu için aylarca test edecek vakit yok, hepimiz kullanıp test ediyoruz.

Bizim kullanıcı olarak yine yapacaklarımız sistemimizde iyi performans verip güvenliği kapatabilen yama ve güncellemeleri uygulamak; hatalı ya da bizde sorun yaratan güncellemeleri de kapatmak, geri çekmek ya da sonraki sürüm çıktığında ona geçmek.

Karın ağrısı bir durum ama bu kadar büyük bir açıkta doğal. Sisteminize istikrar, size sabır dilerim biz de bunları yaşıyoruz şu an.

Microsoft bir güncelleme yayınladı: Microsoft Update Catalog
İlgili haber: Intel'in Sorunlu Spectre Yaması, Microsoft'u Harekete Geçirdi - Technopat

Özetle Windows'un yukarıdaki yamasını kurduğunuzda sistemin saçma davranmasına sebep olan hatalı kodu kapatıyor.

Son gelişmeleri de özetleyeyim, Intel kökenli yama yerine şu an Google kökenli bir yama geliştiriliyor. Büyük şirketler Google'ın yaklaşımını daha çok beğendi. Aslında pek çok uzman grup farklı yöntemler geliştiriyor. Açık büyük olduğu için aylarca test edecek vakit yok, hepimiz kullanıp test ediyoruz.

Bizim kullanıcı olarak yine yapacaklarımız sistemimizde iyi performans verip güvenliği kapatabilen yama ve güncellemeleri uygulamak; hatalı ya da bizde sorun yaratan güncellemeleri de kapatmak, geri çekmek ya da sonraki sürüm çıktığında ona geçmek.

Karın ağrısı bir durum ama bu kadar büyük bir açıkta doğal. Sisteminize istikrar, size sabır dilerim biz de bunları yaşıyoruz şu an.

Merhaba Sayın Ali Güngör;
Dün Windos 10 güncellemelerini yükledim. Güncelleme geçmişim şu an bu şekilde görünüyor.

Ekran Görüntüsü (5).png

Ayrıca sorunlu Spectre yaması için basedilen güncel yamayı indirip çalıştır dedim. Acaba attığım bu adımlar doğru mudur? Eğer doğru ise problemim devam ediyor ve çözülmedi.

Ekran Görüntüsü (2).png

https://support.microsoft.com/tr-tr...ive-execution-side-channel-vulnerabilities-in

Sanırım kayıt defteri manuel kaydından bahsediliyor özür dilerim teknik anlamda çok bilgi sahibi değilim ve tercüme düzgün anlaşılamadığı için tam olarak ifade edemiyorum. Rica etsem Sayın Ali Güngör bu microsoft yardım linki konumuzla alakadar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Acaba bir gelişme var mı? Güncellemeler derdime çare olmadı pc hala resetliyor☹️

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda sadece Skylake için güncelleme gelmiş. Bu ay içinde Kaby Lake için de çıkacaktır. Biraz beklemeniz gerek. Windows ile gelecek güncelleme.

https://support.microsoft.com/en-us/help/4090007/intel-microcode-updates
Yeni güncellemeyle sorun halloldu diyelim. Daha sonraki güncellemelerin hepsi sorunu kaldıracak değil mi? Yani bilgisayarımza format attık ve yeni güncelleme yayınlandı, güncel windows da aynı sorunu ortadan kaldıracak dimi kalıcı bir çözüm olucak umarım.

Şu anda sadece Skylake için güncelleme gelmiş. Bu ay içinde Kaby Lake için de çıkacaktır. Biraz beklemeniz gerek. Windows ile gelecek güncelleme.

İşlemciyi İntele geri gönderiyorum garanti kapsamında. İşlemci değişikliği yeterli olur mu anakartın da değişmesi gerekir mi?

İşlemciyi İntele geri gönderiyorum garanti kapsamında. İşlemci değişikliği yeterli olur mu anakartın da değişmesi gerekir mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı