Speed Net mi TurkNet mi ?

Berkay KORKUT

Kilopat
Yer
Muğla, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro
Meslek
Öğrenci
Uzun zamandır TTNet kullanıyorum aldığım hız en fazla 1-2 Mbps, ay başı en fazla 4-6 Mbps oluyor. Kasım ayında internet bitecek. Sizce Air Fiber mi kullanmalıyım yoksa TurkNet mi ? TurkNet 35 Mbps'e kadar download, 3 Mbps'e kadar upload hızı alabileceğimi yazıyor. Ama bulunduğum yerde ADSL var. Turkcell'e sorduğumda alt yapımın en fazla 8 Mbps desteklediğini söylemişlerdi. Sizce hangisine geçmeliyim ?

Air Fiber'de iki seçeneğim var: 8 Mbps veya 12 Mbps (AKK yok, Taahhüt yok.)
Turknet: 35 Mbps (AKK yok, Taahhüt yok.)

Benim için önemli olan download hızı!

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Takıldığım konu şu : Benim alt yapım 8 Mbps destekliyor ama TurkNet 35 Mbps alabileceğimi söylüyor. Garip değil mi ?
Yani ben TurkNet'ten 35 Mbps alabilir miyim yoksa en fazla 8 Mbps mi alabilirim ?
Yanlış anlamadıysam 8 megabit interneti Superonline veriyor, Superonline altyapısı ile Turknet (Türk Telekom) altyapısı bazı yerlerde farklı olabiliyor. Turknet destekle görüşmeni tavsiye ederim.
Türknet 35 mbit diyorsa VDSL olarak görünüyorsunuzdur sistemlerinde yoksa 16Mbit yazardı. Modem değerlerinizi de paylaşabilir misiniz bizimle ?

Bağlantı Durumu​

DSL senkronizasyon durumu

Yukarı

DSL çalışma zamanı,

08:52:27

Hat Durumu​

Hat standardı

ADSL_2plus

Kanal türü​

Aralıklı

Aşağı yönde hat hızı (kbit/s)

9286

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s)

796

Alt sisteme doğru veri akışı SNR (dB)

5.4

Ana sisteme doğru veri akışı SNR (dB)

10.1

Aşağı yönde hat zayıflaması (dB)

37.5

Yukarı yönde hat zayıflaması (dB)

22.4

Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV)

19.4

Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV)

12.2

Aşağı CRC

90

Yukarı yönde CRC

0

Aşağı FEC

7278319

Yukarı yönde FEC

0

Bunlar değil mi ? Yoksa başka bir şey mi ?
Ben de TTNET kullanıcısıyım ve 50Mbps internet kullanıyorum. 7.1Mb/s indirme hızım var. Sorun kullandığınız abonelik paketiyle veya bulunduğunuz semtin altyapısı ile alakalı olabilir. 50Mbps 100GB AKN 78.75 TL ödemekteydim, şuan 50Mbps 200GB AKN 101.25 TL ödemekteyim.

Altyapıyla ilgili bir durum herhalde. İyi bir altyapısı olan yerde değilim maalesef :(

Ben de TTNET kullanıcısıyım ve 50Mbps internet kullanıyorum. 7.1Mb/s indirme hızım var. Sorun kullandığınız abonelik paketiyle veya bulunduğunuz semtin altyapısı ile alakalı olabilir. 50Mbps 100GB AKN 78.75 TL ödemekteydim, şuan 50Mbps 200GB AKN 101.25 TL ödemekteyim.

Bence paketinizi düşürmelisiniz 50Mbit bağlantı ücreti ödeyerek 7.1 almanız çok saçma. Modeminiz VDSL olarak kurulu değil mi? Modeminiz VDSL destekli mi?

Bağlantı Durumu​

DSL senkronizasyon durumu

Yukarı

DSL çalışma zamanı,

08:52:27

Hat Durumu​

Hat standardı

ADSL_2plus

Kanal türü​

Aralıklı

Aşağı yönde hat hızı (kbit/s)

9286

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s)

796

Alt sisteme doğru veri akışı SNR (dB)

5.4

Ana sisteme doğru veri akışı SNR (dB)

10.1

Aşağı yönde hat zayıflaması (dB)

37.5

Yukarı yönde hat zayıflaması (dB)

22.4

Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV)

19.4

Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV)

12.2

Aşağı CRC

90

Yukarı yönde CRC

0

Aşağı FEC

7278319

Yukarı yönde FEC

0

Bunlar değil mi ? Yoksa başka bir şey mi ?

Altyapıyla ilgili bir durum herhalde. İyi bir altyapısı olan yerde değilim maalesef :(

Dostum uzman değilim ancak hat zayıflaması çok yüksek, SNR marjında çok düşük. Kablolarında çok fazla ek olabilir,ezilme olabilir veya altyapın berbat durumda. Modemin arayüzünde hattınızın max verebileceği değerler yer almıyor sanırım? Modeminiz VDSL destekli mi?

Bence paketinizi düşürmelisiniz 50Mbit bağlantı ücreti ödeyerek 7.1 almanız çok saçma. Modeminiz VDSL olarak kurulu değil mi?

Dostum uzman değilim ancak hat zayıflaması çok yüksek, SNR marjında çok düşük. Kablolarında çok fazla ek olabilir,ezilme olabilir veya altyapın berbat durumda. Modemin arayüzünde hattınızın max verebileceği değerler yer almıyor sanırım?

Ben bunlardan anlamıyorum. SNR marjının kaç olması gerek. Hat zayıflığını nasıl anlayabilirim ? Modemim Huawei HG630a. Huawei Hg630a Vdsl2/Adsl2 Modem - VDSL Modem ilanları uygun fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 598645152 bu modemden (İlan benim değil).

Bence paketinizi düşürmelisiniz 50Mbit bağlantı ücreti ödeyerek 7.1 almanız çok saçma. Modeminiz VDSL olarak kurulu değil mi?

Şuan kablolarım ile alakalı birkaç sorunum var, bu yüzden internete bağlanamamaktayım. Modemim ADSL/VDSL desteklemekte ancak kurulum nasıl yapıldı onu bilmiyorum.

Ben bunlardan anlamıyorum. SNR marjının kaç olması gerek. Hat zayıflığını nasıl anlayabilirim ? Modemim Huawei HG630a. Huawei Hg630a Vdsl2/Adsl2 Modem - VDSL Modem ilanları uygun fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 598645152 bu modemden (İlan benim değil).
Bilgiler Google üzerinden alıntıdır.

Aşağıda Downstream için SNR Margin değerlerinin olması gereken karşılıklarını bulabiirsiniz

• 10dB ve altı: Kötü, senkronizasyon yapılması zor
  • 11dB-30dB arası: Normal
  • 30dB ve üzeri: Çok iyi
Downstream - Line Attenuation referans değerleri:

• 20dB ve altı: Çok iyi
  • 20dB-45dB arası: Normal
  • 45dB ve üstü: Kötü. İnternet kopmalarına sebep olacaktı

Bilgiler Google üzerinden alıntıdır.

Aşağıda Downstream için SNR Margin değerlerinin olması gereken karşılıklarını bulabiirsiniz

• 10dB ve altı: Kötü, senkronizasyon yapılması zor
  • 11dB-30dB arası: Normal
  • 30dB ve üzeri: Çok iyi
Downstream - Line Attenuation referans değerleri:

• 20dB ve altı: Çok iyi
  • 20dB-45dB arası: Normal
  • 45dB ve üstü: Kötü. İnternet kopmalarına sebep olacaktı
Kablo ezilmesi ve kablo eklerini nasıl anlayabilirim. Apartmanda oturmuyorum, müstakil evde oturuyorum.

50 Mbps internetin indirme hızı 5 Mb/s değil mi ?
Bildiğim kadarıyla matematik hesabı üzerinden 8Mbps --> 1Mb/s hıza tekamül ediyor. Bu hesaba göre 48Mbps ile 6Mb/s doğru orantıdadır. Yani benim 7.1Mb/s olan indirme hızım aldığım hizmetin üstünde bir rakam.

@Migalex yanılıyor muyum?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı