Sürprizbozan Genshin Impact incelemesi

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

josephisticated

Decapat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ikizlerden hangisini secersen sec hicbir sey degismiyor, tamamen zevke bagli. Oyuna ilk basladiginizda elde ettiginiz ilk element Anemo (ruzgar) elementidir cunku Anemo tanrisinin sehri olan Mondstadt'ta baslarsiniz. Diger sehir olan Liyue ise Geo (toprak) tanrisinin sehridir.

Oyunda hangi elementin "Statue of Seven"i ile etkilesime gecerseniz o elemente sahip olursunuz ve istediginiz zaman baska bir elementin Statue of Seven'i ile tekrardan etkilesime gecerseniz o elemente sahip olursunuz.

Oyundaki ana karakter bir cok isim ile anilir, Aether/Lumine, Traveler (gezgin), mc (main character/ana karakter)... Oyunda canon (hikayeye sadik) karakterin Aether olduguna da Lumine olduguna da dair tartismalar mevcut fakat kesin bir canon karakter olmasa da Aether'in canon oldugunu dusunuyorum. IGN'in Genshin fragmaninda ana karakter olarak Aether'i gosterdi fakat 1.3 surumunde gerceklesen "Lantern Rites" eventi ile ilgili kendi kanallarinda verdikleri tanitim videosunda ise canon mc olarak Lumine gosterilmistir. Yani dedigim gibi, kesin bir canon mc yok.

Oyunun hikaye kismi 3 ture ayrilabilir, 1. tur ana hikayeye ait, sinematikler iceren, oldukca keyifli ve farkli mekaniklere sahip hikaye modunda oynanan bir oyun hissi verir. 2. tur yine canon hikaye iceren fakat sinematik icermeyen, seslendirme iceren fakat 1. tur ile ayni keyfi veremeyen bir gorev tipine sahiptir. Ana hikayeyle ilgili cok onemli olmasada bazi bilgileri ogretir. 3. tur ise ara gorevler, ara gorevler... Ozellikle insanlarin Genshin Impact'i birakmasinda onemli bir etken, cunku Genshin'den tam olarak ne bekleyecegini bilmeyen bircok kisi ara gorevlerin birbirlerini cok tekrar eder halde olmasindan dolayi sıktı deyip birakir.

Oyun gacha tipi bir oyundur, gercek hayattaki icine para attiginda sana bir topun icerisinde kucuk bir oyuncak veren makinelerin mantigiyla calisir ama tamamen rastgele degildir. Pity denen bir kavram var, her 10 tane wish (gacha'nin gerceklestigi kisim) bir adet 4 yildizli item/karakter icermek zorunda, her 90 wish bir adet 5 yildizli karakter icermek zorunda vb.

Bu oyunda ogrenilmesi gereken bircok mekanik ve oynanis bicimi mevcut, bircok oyunda oldugu gibi savas/guclen/savas gibi kesin duz bir gidisat yoktur. Guclenmek de belli bir yerden sonra pek kolay degil.

Oyunda 7 adet element mevcut; Pyro (ates), Geo, Dendro (doga), Cryo (buz), Electro (simsek), Anemo ve Hydro (su). Her elemente sahip karakterler de var (Dendro/doga haric, henuz cikmadi). Mc'nin alabilecegi elementler henuz Anemo ve Geo ile sinirli fakat ileride yeni eklenecek her bolge ile mc'nin alabilecegi yeni elementler gelecek.

Oyun hala cok buyuk guncellemeler almakta, hikayesi henuz tam degil. Oturup bir kerede asla bitiremezsiniz, cunku 1.5-2 ay icerisinde her yeni surum ile yeni karakterler, eventler, hikaye gorevler vs. ekleniyor. Yani sizi yeni icerik konusunda yuzustu birakmaz fakat yeni icerikler eklenene kadar bazen size her seyin birbirini tekrar ettigi hissini yaratabilir. Yine de cok iyi bir oyun oldugunu dusunuyorum.

Genshin hakkinda daha fazla sorunuz olursa bana Technopat uzerinden sorabilirsiniz.

Meraklisi icin sahip oldugum icerikler:

genshin 1.png


karakterler.png


itemler.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de oyunu çıktığı günden beri oynuyorum. Bütün dört yıldızlara ve çoğu beş yıldız karaktere sahibim. Bir süre sonra yapacak hiçbir bir şey kalmıyor oyunda. Sadece her gün girip 160 Resin harcayıp ve günlük görevleri yapıp çıkıyorsunuz. Kesinlikle çok güzel bir oyun fakat ben olsam şu anda başlamazdım. İyice içerik geldiğinde başlardım ki biraz oynanış vaad etsin. Yine de beş yıl sonra da başlasanız oyuna muhtemelen hızlı bitecektir. Oyunu devam ettirmede epey yavaşlar fakat Eula'dan tutun da Yanfei'ye kadar 1 milyon tane karakter çıkarmasını biliyorlar. Karakter yerine biraz başka şeylere odaklansalar daha iyi olacak.

Oyunda challenge olarak sayılabilecek tek şey Abyss gibi gözüküyor çünkü diğer her şeyi saniyesinde yok edebiliyorsunuz. Abyss'in de 12.katını geçemiyorum hala. Adeta bir durak olarak yapılmış. Paran varsa geç yoksa birkaç ay sonra tekrar gel gibisinden.
 
Güzel bir inceleme olmuş ancak bir yere değinmek istiyorum. Ana karakterlerin ikisi de aynı statlara sahip değil. Kadın ana karakter (Lumine), erkek ana karakter(Aether)'den daha fazla Charged Attack'a sahip.

Oyunu çıktığından beri oynuyordum AR57'de bıraktım. 1 Aydır neredeyse girmiyorum, çok tekrarlamaya düştü oyun. Güncellemeleri biriktirip oynamayı düşünüyorum.
1619035967099.png
 
Peki o resimdeki oyun içeriklerini almak için kaç dolar yatırdın? Doğruyu söyle :)
Sadece bir kere savas biletini merakimdan aldim. Neredeyse 90 turk lirasi, baska bir harcamam asla olmadi.
Güzel bir inceleme olmuş ancak bir yere değinmek istiyorum. Ana karakterlerin ikisi de aynı statlara sahip değil. Kadın ana karakter (Lumine), erkek ana karakter(Aether)'den daha fazla Charged Attack'a sahip.

Oyunu çıktığından beri oynuyordum AR57'de bıraktım. 1 Aydır neredeyse girmiyorum, çok tekrarlamaya düştü oyun. Güncellemeleri biriktirip oynamayı düşünüyorum.Eki Görüntüle 986201

Ana karakter ile ilgili bunu hiç duymamistim ama gercekten oyleymis.
Aether'in charged-attack olceklendirmesi:

1619036269429.png


Lumine'in charged-attack olceklendirmesi:


1619036313607.png




Beni de guncelleme oncesi "Marvelous Merchandise" ve baska web Event'leri ile gizlemeye calistiklari bosluk siksa da guncelleme sonrasi gelen Event'ler beni oldukca tatmin ediyor. 1.5 guncellemesi ile Zhongli Banner'i için bir re-run yapilacak, sonrasinda ise physical-Cryo karakteri eula gelecek ve de yeni bir haftalik boss eklenecek. Ne kadar siksa da en azindan haftalik bosslari kasmaya devam etsen iyi olabilir ya da gunluk primogem veren gorevleri, olmadi en kotu 14 gunde bir gir, 14 gun girmeyince sana ozel geri donus Event'i oluyor, 4 yildizli bir silah, primogem ve bir miktar baska malzemeler veriyor.
 
Güzel inceleme olmuş elinize sağlık. Birlikte oynamak isteyen olursa uid'mi verebilirim hemen hemen çıktığı günden beri oynuyorum yardımcı olurum ya da birlikte oynayabiliriz. : )
 
Ben oyunu bırakalı biraz oluyor. C0 Tartaglia + Skyward Harp, C2 Jean ve sendeki 5 star mızraktan var. Yanlış hatırlamıyorsam 50 tane de Fragle Resin biriktirmiştim. Mağazada hiç parayla primogem almadım bu yüzden bütün bonuslar duruyor. Bu da hesaba değer katıyordur herhalde. Bu hesabı aşağı yukarı kaça satabilirim?
 

Geri
Yukarı