Spor için beslenme ve program önerisi

Ahmet çak

Hectopat
Daha fazla  
Boyum 185 kilom 100 geçen yıldan kalma 3 ay gibi kısa süreli bir spor geçmişim var tekrardan başlamak istiyorum ama günlük ne yiyeceğim konusunda bilgim yok normalde eve geldiğimde ne varsa onu yiyordum ama bu sefer kas kazanımı ve yağ oranımı azaltmak istiyorum. 1 yılda olsa her gün aynı öğünü yiyebilirim sıkıntı yok. Program konusunda güray hocanın NO1 programını kullanıyorum, bende bayağı işe yaramıştı bu program. Başka alternatifleriniz varsa önerebilirsiniz teşekkürler.

Yuksek protein (kilonun 1.5-2 kati kadar) ve ortalama 100gr karbonhidrat, ve 55-70 gram arasi saglikli yaglardan olusan bir program yaptirabilirsin. ChatGPT'ye bu konuda guveniyorum direkt ona bilgilerini verirsen senin icin bir program olusturacaktir.

Yuksek protein (kilonun 1.5-2 kati kadar) ve ortalama 100gr karbonhidrat, ve 55-70 gram arasi saglikli yaglardan olusan bir program yaptirabilirsin. ChatGPT'ye bu konuda guveniyorum direkt ona bilgilerini verirsen senin icin bir program olusturacaktir.

ChatGPT protein karbonhidrat hesabını yanlış yapıyor ve açıkçası bana göre çok çeşitli bir öğün sunuyor bu yüzden daha basit ve sade bir beslenme programı lazım. Yani tavuk göğsü pilav elma armut muz yulaf gibi şeylerden olsa daha iyi olur.

Gunde 350-400 gr et (tavuk, kirmizi et, balik), 3-4 tane haslanmis yumurta, 70-80 gr karbonhidrati neyden alacaginiz size kalmis, benim onerim yulaf olur, yag icin de fistik ezmesi ama cok saglikli bulmuyorum onun yerine bi guzel ton balikli salata yapin zeytinyagiyla. Elma, armut gibi meyveleri 2-3'ten fazla tuketmeyin. 4 litre su, 1-2 gram tuz ve ihtiyaciniz olan vitaminler, benim onerim multivitamin kullanmaniz ama eksik olan vitaminlerinizi tespit ettirip (kan vererek) eksik olanlari diyetinize katmanizdir. Onermiyorlar ama bence diyet icecekler, Beyaz, turuncu, yesil monsterlar veya pembe redbullardan tuketebilirsiniz ama tuzu kismaniz gerekir cunku bu icecekler sodyum iceriyor. İcindeki tatlandiricilar kansere yol acabilir bu yuzden 1'den fazla icmemeniz en sagliklisi olur. Onun disinda gun icinde labne, cokelek, yogurt tarzi besinler tuketip biraz daha tok kalabilirsiniz.

ChatGPT protein karbonhidrat hesabını yanlış yapıyor ve açıkçası bana göre çok çeşitli bir öğün sunuyor bu yüzden daha basit ve sade bir beslenme programı lazım. Yani tavuk göğsü pilav elma armut muz yulaf gibi şeylerden olsa daha iyi olur.

ChatGPT'ye prompt olarak internetten hazir prompt kullanabilir veya hesaplamalari internetteki degerlere gore yapmasini soyleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı