Vücut geliştirme için nasıl bir beslenme programı izlenmeli?

furkancacaca

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar ben vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum. Bu sporu uzun sürelerdir yapıyorum lakin beslenmeme hiç dikkat etmiyordum. 1-2 senenin ardından yeni yeni beslenmeme dikkat etmeye başladım. Kendime bir beslenme programı hazırladım, neredeyse herşeyi az çok biliyorum. Size sormak istediğim öğünleri hazırlarken ne kadar miktar yağ kullanıyorsunuz yemeklerde? Göz kararı zeytinyağı veya tereyağı katıyorum. Biraz yağlandığımı düşünüyorum, hatta göbeğim hafiften çıkmaya başladı. Sizce diyetimi nasıl yapmayalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle ince ince hesaplamaya hiç gerek yok inan bana. Bol protein sağlıklı yag ve karbonhidrat.

Bende kesinlikle katılıyorum buna. Bakın fotoğraftaki ben asla bir diyete girmedim. Günde 2 öğün ve sadece yyaptığım şuydu ki günüde antrenmanları aksatmadım ve yeterli protein almaya çalıştım. Amacım hacim değil o yüzden küçük görünüyorum. Atletik performansımı artırmaya odaklıyım. Diyet falan hikaye. Yaşam tarzı edinin. Hayat bunları ciddiye alacak kadar inanın çok kısa. Sadece marketten pakete girmiş o Ultra işlenmiş bütün gıdaları, asitli içecekleri vb her şeyi direkt olarak bitirin. Zaten bu zamana kadar yediniz tadını biliyorsunuz. Artık bırakın bulaşmayın. Bunlar kesinlikle spor ve diğer hayat performansınızı geriye çeker. Sağlıklı protein yağ karb kaynaklarına yönelin. İyi bir program kurun ve devam edin. Bu kadar basit. Yani esnek program = hayat boyu sürdürülebilirlik.

Merhaba ben vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum. Bu sporu uzun sürelerdir yapıyorum lakin beslenmeme hiç dikkat etmiyordum. 1-2 senenin ardından yeni yeni beslenmeme dikkat etmeye başladım. Kendime bir beslenme programı hazırladım, neredeyse her şeyi az çok biliyorum. Size sormak istediğim öğünleri hazırlarken ne kadar miktar yağ kullanıyorsunuz yemeklerde? Göz kararı zeytinyağı veya tereyağı katıyorum. Biraz yağlandığımı düşünüyorum, hatta göbeğim hafiften çıkmaya başladı. Sizce diyetimi nasıl yapmayalıyım?

Definasyon diyeti yaparken bence fazladan yağ almak saçmalık. Kilonuzun maksimum 1 katı kadar gram yağ almanızı öneririm. Bence kilonun 0.6-0.7 katı kadar yağ almak gayet yeterli. Yağı göz kararı değil, tartarak katmanızı öneririm. İstemediğiniz kadar fazla yağ kullanıyor olabilirsiniz.

Definasyon diyeti yaparken bence fazladan yağ almak saçmalık. Kilonuzun maksimum 1 katı kadar gram yağ almanızı öneririm. Bence kilonun 0.6-0.7 katı kadar yağ almak gayet yeterli. Yağı göz kararı değil, tartarak katmanızı öneririm. İstemediğiniz kadar fazla yağ kullanıyor olabilirsiniz.
Dikkat edeceğim teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı