Spor için ne kontrolü yapılmalı?

Kerem9

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 1.5 senedir vücut geliştirme sporu yapıyorum. Protein tozu, pre-workout, arjinin, BCAA, glutamine gibi bazı takviyeler kullanıyorum. Bunların hepsini kullanma önerilerine göre kullanıyorum. Hiçbirini abartı kullanmıyorum. Fakat biraz evhamlı biri olduğum için bu takviyeler acaba bu süre içerisinde vücudumda herhangi bir zarara sebep olmuş mudur vs. diye endişeleniyorum. Vücudumu kontrol ettirmek istiyorum fakat ne yapsam bilemedim. Sizce kan tahlili yeterli olur mu bunun için? Ya da yapmışken kalp için kardiyolog, fizyoterapist gibi genel bir check up mı yaptırmalıyım? Yoksa bunların hiçbirini yaptırmadan bu takviyelerin hepsine tamamen bir süre ara vermem iyi olacak mıdır :D sizlerin de önerilerini dinlemek istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Biliyosundur uzun süreli kullanımlarda ters tepki verebilecek şeyler bunlar. "bence" bir doktora görünebilirsin.

Öncelikle merhaba. Yaklaşık 1.5 senedir vücut geliştirme sporu yapıyorum. Protein tozu, pre-workout, arjinin, BCAA, glutamine gibi bazı takviyeler kullanıyorum. Bunların hepsini kullanma önerilerine göre kullanıyorum. Hiçbirini abartı kullanmıyorum. Fakat biraz evhamlı biri olduğum için bu takviyeler acaba bu süre içerisinde vücudumda herhangi bir zarara sebep olmuş mudur vs. diye endişeleniyorum. Vücudumu kontrol ettirmek istiyorum fakat ne yapsam bilemedim. Sizce kan tahlili yeterli olur mu bunun için? Ya da yapmışken kalp için kardiyolog, fizyoterapist gibi genel bir check up mı yaptırmalıyım? Yoksa bunların hiçbirini yaptırmadan bu takviyelerin hepsine tamamen bir süre ara vermem iyi olacak mıdır :D sizlerin de önerilerini dinlemek istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Pre work out yaklaşık 2 ay kullandım her antrenman günü içince artık vücut alışıyor ve etki göstermemeye başlıyor ben haftada maks 2 defa içiyorum o yüzden

Pre work out yaklaşık 2 ay kullandım her antrenman günü içince artık vücut alışıyor ve etki göstermemeye başlıyor ben haftada maksimum 2 defa içiyorum o yüzden.

Yaklaşık bende 2 aydır kullanıyorum ve artık neredeyse düzenli diyebileceğim kadar ( haftada 3-4 kere kullanıyorum. ) Ne kadar artık ilk baştaki gibi kaşıntı vs. gibi etki vermese de içtiğimde hala bana etki ettiğini düşünüyorum. Belki de tamamen psikolojik etkiliyordur bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı