Spor programı önerisi

GURAY's HYPHERTROPHY no.1

Her set tükeniş dediğine emin misin?

Hocam ikisinden de kesinlikle eminim sıkıntı yok.

3 aylıkken zor ama illa başka bir program istiyorsan Cbum'un PPL'i var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Rır 1 ya da tükeniş"

Lateral raisede ne bekliyorsun rir 2 mi yazsın adam.

3 aylıkken zor ama illa başka bir program istiyorsan Cbum'un PPL'i var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lateral raisede ne bekliyorsun rir 2 mi yazsın adam.

Beyond failure saçmalıktan ibaret 😀 Ayrıca göğüs, biceps, arka bacak, arka kol gibi geç toparlanan bölgelerde 3-4 set üst üste tükenişin nasıl bir mantığı var?

Beyond failure saçmalıktan ibaret 😀 Ayrıca göğüs, biceps, arka bacak, arka kol gibi geç toparlanan bölgelerde 3-4 set üst üste tükenişin nasıl bir mantığı var?
Bir kas için her ilerleyen set öncekinden daha az uyarı sağlar. Öyle ki en çok uyarıyı veren set ilk settir. Hatta ilk setten sonraki uyarı o kadar düşer ki ilk setin verdiği uyarıyı taklit edebilmek için 5 set daha yapılması gerekiyor. Yani 2 setten üstünün bir mantığı yok. Ki zaten tükenişe gitmeye de gerek yok cepte 1-2 tekrar bıraksan aynı kas gelişimini alıp daha az bitkinlik ve kas hasarı oluşturup daha hızlı toparlanacaksın.

Hocam siz önerir misiniz bir program.
PPLxUpper Lower programlarına bakabilirsin.

Biceps ve triceps en hızlı toparlanan kas bölgeleridir internette tavsiye vermeden önce konuştuğun konuda biraz bilgin olsun.

Bu makaleyi ben de biliyorum bu antrenman sırasında değil antrenman sonrasındaki iyileşme sürecinden bahsediyor Google'da bulduğun ilk makaleyi daha okumadan atman güzel olmamış.
Dikkat edersen araştırmanın her tarafında post-workout yazıyor ingilizcen var mı?

Bu makaleyi ben de biliyorum bu antrenman sırasında değil antrenman sonrasındaki iyileşme sürecinden bahsediyor Google'da bulduğun ilk makaleyi daha okumadan atman güzel olmamış.
Konumuz kasların iyileşme hızı ya hani?

Dikkat edersen araştırmanın her tarafında post-workout yazıyor ingilizcen var mı?
Biliyorsanız şu kısmı da okumuş olmalıydınız
"Muscles will experience more fatigue after a workout when they [1] have more fast twitch muscle fibers, and [2] are easier to activate (such muscles usually tend to be smaller). Muscles that experience the most fatigue after a workout are those that are both fast twitch-dominant and easy to activate (such as the biceps and triceps). Muscles that experience the least fatigue after a workout are those that are either very slow twitch-dominant and less easy to activate (like the soleus) or which have an equal proportion of slow and fast twitch muscle fibers and yet are extremely difficult to activate (such as the quadriceps)."

Kendi yazdığım programım var istiyorsan kullanabilirsin.
1. gün.
(Göğüs-omuz-triceps)
  • Bench press - 4 set.
  • Chest press - 4 set.
  • Lateral raise - 4 set.
  • Seated posterior deltoid - 2 set.
  • Dumbell front raise - 2 set.
  • Kablo triceps hareketi - 4 set.
2. gün.
(Sırt - biceps)
  • Reverse grip latt pulldown - 4 set.
  • Rope pull over - 4 set.