Spor programım nasıl?

• Konuyu başlatan aokk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.092
Peki pazar gününü de katıp 5 gün gitsem kaslara bir zararı olur mu? Amacım gelişmek evet ama evde sıkılıyorum kafa dağıtmama çok yardımcı oluyor o yüzden gitmek istiyorum.
Başlarda gidebilirsin ama belli bir yerden sonra haftada 3-4 günün üstüne çıkmamakta fayda var. Ben başta 5 ay boyunca falan her gün gitmiştim (o zaman fitness tecrübem yoktu), o sırada daha çok kondisyon üzerine oynamışım. Sonra 3-4 güne indirdim ve vücudum baya şişmeye ve kaldırdığım ağırlıklar artmaya başladı. Fakat başta kastığım kondisyonun da sonra aşırı faydası oldu yanlışlıkla yapmış olsam da. Bırakana kadar hiç yorulmadım. Ben şu an o düzende spor yapmıyorum ama geri başladığımda da belli bir süre her gün gidip(genellikle 1-2 hafta) vücudumu alıştırıyorum, ondan sonra parça parça gitmeye başlıyorum. İlk kez yapıyorsanız zaten 1 ay civarı falan her gün gitmenizde fayda var. Ondan sonra da vücudunuz acımayı bırakana ve kaldırdığınız ağırlık doğru bölgeyi doğru şekilde etkilemeye başlayana kadar(yani hatırlayana kadar) her gün gitmenizde fayda var.
"Bu her gün gidilen alışma süreleri tabiki sadece makineler ile olacak"

Technopat Haberler

Geri
Yukarı