Spor salonuna gitmekten çekinmek

jantirookaie

Femtopat
15 yaşındayım. Daha önce hiç gitmedim spor salonuna. Yapılacak hareketlerin isimlerini bilmiyorum, hareketlerin nasıl doğru yapıldığını, aletleri ayarlamayı bilmiyorum. Biraz çekiniyorum bu yüzden. Yarın gidip kayıt yaptırmak istiyorum ama nasıl geçer bu çekingenlik? Sırf çekingenliğim yüzünden haftalardır gitmekle gitmemek arasında kalıyorum.

Herkes bir yerden başlıyor. Çekinmenize gerek yok. İnternet üzerinden bilgi edinmek çok kolay. Bilgiyi öğrenin. Beslenme programlarını öğrenin ve salondaki imkanlar ile bunu spora çevirirsiniz.

Spor salonları dışarıdan bakıldığında egonun yüksek olduğu bir alan gibi görünse de kendi içerisinde istisnalar hariç egonun olmadığı bir alandır. Hareketi yanlış yapıyorsun diye kimse gülmez, aksine nasıl yapman gerektiğini söyleyen biri mutlaka çıkar. Salondaki eğitmenlere, üyelere soru sormaktan çekinme. Dikkat etmen gereken tek şey adamlar çalışırken rahatsız etmemen. Dinlenirken sorabilirsin, kimse de seni terslemez.

Spor salonu milletin gösteriş sergilediği bir yer değildir, herkes kendi antrenmanına odaklıdır başkasıyla pek işleri olmaz. Yeni başlayan kişilere yardımcı olma konusunda çoğu kişi iyimserdir yani seni orada hiç bir şey bilmeden bırakmazlar. Zaten kayıt olurken hocan illa sana yardımcı olur hareketleri göstermede vb.

Utanma hissinin önüne geçmek adına biraz bilgilenmek sizi rahatlatacağını düşünüyorum. En basitinden ChatGPT'ye bu durumu anlatıp sporla ilgili genel ve kısa bir bilgilendirme yapmasını isteyebilirsiniz. Yine YouTube üzerinden Serdar Aktolga veya Ege Fitness gibi kanallara göz atabilirsiniz.

Spor salonları dışarıdan bakıldığında egonun yüksek olduğu bir alan gibi görünse de kendi içerisinde istisnalar hariç egonun olmadığı bir alandır. Hareketi yanlış yapıyorsun diye kimse gülmez, aksine nasıl yapman gerektiğini söyleyen biri mutlaka çıkar. Salondaki eğitmenlere, üyelere soru sormaktan çekinme. Dikkat etmen gereken tek şey adamlar çalışırken rahatsız etmemen. Dinlenirken sorabilirsin, kimse de seni terslemez.

"Spor salonuna gidersem küçük düşürürler vücudum şişman, zayıf olduğundan alay konusu olurum" diye düşünüyorlar sosyal medya da ki davranışlar gerçekte sergilenmediğini bilseler bu çekingenlikler olmaz.

Spora başlayan herkes öyle başladı zaten kimse hareketi çok iyi bilerek, bilgili başlamıyor çekinme hocana sor. İnternetten sürekli formunu kontrol et utanma bunu yaparken ben de öyle yapıyordum.

Salondaki büyük abiler genelde mütevazi oluyor onlara sorabilirsin bazı hareketleri ama kasıla kasıla sırf ağır kaldırmak için dandik form yapanlara yanaşma onlar genelde ego tatmin ediyor.

Bu rehberimi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı